Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Dance27 купи си се што ти е мерак, и ако ти проговори, кажи мое дете мои правила кога сакам ќе си купам.

На Thallia, eta и Dance27 им се допаѓа ова.
  2. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    20та недела сум еден Др рече ми личе на девојче,а друг Др вика му личело на машко но и двајцата нагласаа дека не се сигурни и дека е само претпоставка тоа беше пред две-три недели (17-18недела бев тогаш) а сега наредната недела сум на контрола па се надевам дека конечно ќе дознаеме,и повторно ако ни се крие се надевам дека на вториот скрининг ќе се виде што ќе е.

На LadyC, Ann.loves.you, Thallia и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Исто и мм ми вика ти не слушај што ти се допаѓа купувај,и складиран во плакар.
    Додуша тоа е повеќе нестрплив од мене.Кога сме низ град нема нема ќе каже ај за бебко нешто да купиме,јас одма викам што ќе купиме кога не знаеме што е,и он одма има одговор нешто универзално бело или друга боја што ќе одговара и за машко и за девојче немора да биде плаво или розе...Срце ми е многу ми е мерак што и тоа се вклучува во се :l:

На Meckicja, Jana06, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Леле од вакви размислувања аман! Најмногу што мрзам е кога некој сака шубиња да прави, наддава со ,,не чини ова, не чини она", а бе коса ми се крева кога се меша некој каде што не е негова работа и го тапи со заостанати муабети од 10 век.
    Да не ти е гајле, ваша работа е купувањето, да си купите што си сакате и кога сакате.
    Јас почнав околу 5-ти месец, па заедно со мм после втор скрининг си изнакупувавме облека за почеток, а јас секој можен момент кога излегувам, си купувам по нешто. Си имам списоци и со нив шетам, со мерак си одбирам работи. Сега сум со доста енергија, не ми е тешко и сакам да го искористам тоа. За крај ќе останат само крупните работи. Со време сакам да си средам, а не на крај кога ќе е најтешко.
    Од облека за почеток веќе сè комплетирав, остана козметика и крупни работи понатаму да ги земеме.

Последна измена: 30 јануари 2020
    На Jana06, LadyC, Thallia и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Здраво девојки , бев на преглед денес , цервикс е добар останал ист 3.03 , др ми рече дека е супер , виде постелката беше супер и грлото исто , инекции за зреење ми рече сега нема потреба и за 2 недели пак да отидам па ке видиме , иначе малце ме зсгрижи тежината на бебче , покасно видов дека одговара н 28+0 а јас сум 28+1 но работата е што во неделата мерката беше дека бебе одговара на 27+6 , некоја искуство ? Или секое ехо различно мери ???

На LadyC, Ann.loves.you, Nairobi88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Moze li nekoj da mi kaze sto znaci ovoj rezul. Od urina ? 20200130_195645.jpg

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Душо мила, јас од коа сме заедно со мажот ми, кажано му е да ќути да трае, ништо не смее да зуцне. Така и правиме стално, трај си прај си..по убаво од тоа нема. Чекано ви е детето долго време, те молам дополнителни стресови не си прави, батали ја..со тек на време ќе си легне на брашно.

На eta, LadyC, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454

Дали купуваш боди со кратки ракави? Јас сакам да купам ама во стружанка влегов и се зимски работи имаше, па се откажав, оставив за понатака....

9. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Уфффф нема шанси да си легне на брашно душо.Премногу е инаетлива се сака по нејзино да биде.
    А и ние со мм ништо не кажуваме така си се договоривме.Од таа страна немам мака не е мамин син како што има некои,дури повеќе е избувлив и одма на секој збор со збор и одвраќа,и мене ми вика да не и молчам да си кажувам се но таа сум така воспитена се си измоччувам за да не навредам.Ама кога е во прашање мое дете.....на друга страна ќе свртам ќе почнам да бидам безобразна.

На eta и Dikinzi им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Да, да, купувам и со кратки и со долги ракавчиња. Не е толку топло во април-мај, тамам ќе се и со долги.
    Во Стружанка можеби во таа продавница немало, ѕирни и на друга локација.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Хахаха терајте по свое и ич да немате мака ама ич , и јас го чекам бебево 5 години и никој не смее ништо да ми каже :)

@0ли до која недела стигна ти ? Мене термин ми е 22.04 и јас не сум земала ништо само некое комплетче, иначе сакав во стружанка да видам не знам какви шпикозни има ? Имаш ли погледнато ?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.734
    Ако кажам јас дека од 12 недела купивме количка за првото. Некаде 17,18 и креветче веќе. Ништо не дадовме друг да ни купи. Облека изнакупив исто, дур се роди 3 пати ја исправ :drunk:
    Здравје боже и сега така планирам :angel:
    Поарно по малце секој месец, неголи сѐ наеднаш.

На mal.ecka, green.eyes, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас со искуство за бодиња и шпикозни според мене за летно време најдобри се на тритекс или на картерс тенки се.За зимно време на моите близнаци им нарачувам од tiny baby shop страна онлине од фајсбук англиски бренд памукот е мек и дебел исто и пижамите им се убави.Бодињата од вајкики се растегнуваат а од стружанка на реди се многу припиени за тело.Тие што ќе родите бебиња во пролет на долги бодиња за почеток и 3 ви се доста.Моите зимно време се по дома беа со боди на кратки и шпикозни само кога излегувавме надвор носеа боди на долги.Одете си на предавањата во систина за техники на доење и нега на новороденче доста има корисни совети поготово за тие што чекаат прво бебе.:)

На Nairobi88, LadyC, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Денес 23+3 сум. Имаше убави шпикозни во Стружанка и со ногавици и без, но не купив од таму бидејќи веќе имам доволно. Инаку ми се допаднаа, но не зедов, не сакам да трупам бидејќи ќе почнат кај да е да носат за пролет-лето.
    Види и во Анжи има убави, гледав и таму.

На LadyC, Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  15. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Пишува трудници и доилки што знам :D не знам едвај чекам да одам и др да прашаам не знам плачам во вц кога одам ..

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Имав и јас, пиев антибиотик мислам Ампицилин и се исчисти. Повеќе течности и антибиотик да ти препишат

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Која недела беше?

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Мислам прво да седнете сите заедно, и да и ја објасните ситуацијата на убав начин, без карање. Доколку не вроди со плод, тогаш безобразлукот е на ред :D

Тогаш, чим сакаш да пробаш со ова,верувам ништо друго не ти помогнало до сеа, не знам што совет да ти дадам.

На Anaouou и Milicka* им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас у трети месец си купив креветче од бебе саем. :rofl:
    И после што ќе си начекав си дозимав. Јас буквално спремна се породив. И топ ми беше. :)

На dunika, 0ли, simonka93 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Охх мила пробавме,не бидува неможеш човечки да разговараш што се спомне за купувања околу бебето одма се расправа со нас нека се завршело се да се родило после се по ред ке видело....и ај да си на мое место како ке се разбереш човечки,како да и објаснам незнам (facepalm) @Dikinzi

На Milicka*, Dikinzi и LadyC им се допаѓа ова.