Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

@Dance27 купи си се што ти е мерак, и ако ти проговори, кажи мое дете мои правила кога сакам ќе си купам.

Thallia, eta and Dance27 like this.
  2. Dance27

Dance27 Популарен член

20та недела сум еден Др рече ми личе на девојче,а друг Др вика му личело на машко но и двајцата нагласаа дека не се сигурни и дека е само претпоставка тоа беше пред две-три недели (17-18недела бев тогаш) а сега наредната недела сум на контрола па се надевам дека конечно ќе дознаеме,и повторно ако ни се крие се надевам дека на вториот скрининг ќе се виде што ќе е.

LadyC, Ann.loves.you, Thallia and 3 others like this.
  3. Dance27

Dance27 Популарен член

Исто и мм ми вика ти не слушај што ти се допаѓа купувај,и складиран во плакар.
    Додуша тоа е повеќе нестрплив од мене.Кога сме низ град нема нема ќе каже ај за бебко нешто да купиме,јас одма викам што ќе купиме кога не знаеме што е,и он одма има одговор нешто универзално бело или друга боја што ќе одговара и за машко и за девојче немора да биде плаво или розе...Срце ми е многу ми е мерак што и тоа се вклучува во се :l:

Meckicja, Jana06, LadyC and 7 others like this.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Леле од вакви размислувања аман! Најмногу што мрзам е кога некој сака шубиња да прави, наддава со ,,не чини ова, не чини она", а бе коса ми се крева кога се меша некој каде што не е негова работа и го тапи со заостанати муабети од 10 век.
    Да не ти е гајле, ваша работа е купувањето, да си купите што си сакате и кога сакате.
    Јас почнав околу 5-ти месец, па заедно со мм после втор скрининг си изнакупувавме облека за почеток, а јас секој можен момент кога излегувам, си купувам по нешто. Си имам списоци и со нив шетам, со мерак си одбирам работи. Сега сум со доста енергија, не ми е тешко и сакам да го искористам тоа. За крај ќе останат само крупните работи. Со време сакам да си средам, а не на крај кога ќе е најтешко.
    Од облека за почеток веќе сè комплетирав, остана козметика и крупни работи понатаму да ги земеме.

Last edited: Jan 30, 2020
    Jana06, LadyC, Thallia and 9 others like this.
  5. Milicka*

Milicka* Популарен член

Здраво девојки , бев на преглед денес , цервикс е добар останал ист 3.03 , др ми рече дека е супер , виде постелката беше супер и грлото исто , инекции за зреење ми рече сега нема потреба и за 2 недели пак да отидам па ке видиме , иначе малце ме зсгрижи тежината на бебче , покасно видов дека одговара н 28+0 а јас сум 28+1 но работата е што во неделата мерката беше дека бебе одговара на 27+6 , некоја искуство ? Или секое ехо различно мери ???

6. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Moze li nekoj da mi kaze sto znaci ovoj rezul. Od urina ? 20200130_195645.jpg

7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Душо мила, јас од коа сме заедно со мажот ми, кажано му е да ќути да трае, ништо не смее да зуцне. Така и правиме стално, трај си прај си..по убаво од тоа нема. Чекано ви е детето долго време, те молам дополнителни стресови не си прави, батали ја..со тек на време ќе си легне на брашно.

eta, LadyC, ddevojce and 1 other person like this.
  8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Дали купуваш боди со кратки ракави? Јас сакам да купам ама во стружанка влегов и се зимски работи имаше, па се откажав, оставив за понатака....

9. Dance27

Dance27 Популарен член

Уфффф нема шанси да си легне на брашно душо.Премногу е инаетлива се сака по нејзино да биде.
    А и ние со мм ништо не кажуваме така си се договоривме.Од таа страна немам мака не е мамин син како што има некои,дури повеќе е избувлив и одма на секој збор со збор и одвраќа,и мене ми вика да не и молчам да си кажувам се но таа сум така воспитена се си измоччувам за да не навредам.Ама кога е во прашање мое дете.....на друга страна ќе свртам ќе почнам да бидам безобразна.

eta and Dikinzi like this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Да, да, купувам и со кратки и со долги ракавчиња. Не е толку топло во април-мај, тамам ќе се и со долги.
    Во Стружанка можеби во таа продавница немало, ѕирни и на друга локација.

Butterfly1107 likes this.
  11. Milicka*

Milicka* Популарен член

Хахаха терајте по свое и ич да немате мака ама ич , и јас го чекам бебево 5 години и никој не смее ништо да ми каже :)

@0ли до која недела стигна ти ? Мене термин ми е 22.04 и јас не сум земала ништо само некое комплетче, иначе сакав во стружанка да видам не знам какви шпикозни има ? Имаш ли погледнато ?

LadyC likes this.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ако кажам јас дека од 12 недела купивме количка за првото. Некаде 17,18 и креветче веќе. Ништо не дадовме друг да ни купи. Облека изнакупив исто, дур се роди 3 пати ја исправ :drunk:
    Здравје боже и сега така планирам :angel:
    Поарно по малце секој месец, неголи сѐ наеднаш.

mal.ecka, green.eyes, duffi and 12 others like this.
  13. Andra

Andra Популарен член

Јас со искуство за бодиња и шпикозни според мене за летно време најдобри се на тритекс или на картерс тенки се.За зимно време на моите близнаци им нарачувам од tiny baby shop страна онлине од фајсбук англиски бренд памукот е мек и дебел исто и пижамите им се убави.Бодињата од вајкики се растегнуваат а од стружанка на реди се многу припиени за тело.Тие што ќе родите бебиња во пролет на долги бодиња за почеток и 3 ви се доста.Моите зимно време се по дома беа со боди на кратки и шпикозни само кога излегувавме надвор носеа боди на долги.Одете си на предавањата во систина за техники на доење и нега на новороденче доста има корисни совети поготово за тие што чекаат прво бебе.:)

Nairobi88, LadyC, Dikinzi and 5 others like this.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Денес 23+3 сум. Имаше убави шпикозни во Стружанка и со ногавици и без, но не купив од таму бидејќи веќе имам доволно. Инаку ми се допаднаа, но не зедов, не сакам да трупам бидејќи ќе почнат кај да е да носат за пролет-лето.
    Види и во Анжи има убави, гледав и таму.

LadyC, Milicka* and Dikinzi like this.
  15. Anaouou

Anaouou Популарен член

Пишува трудници и доилки што знам :D не знам едвај чекам да одам и др да прашаам не знам плачам во вц кога одам ..

Dikinzi likes this.
  16. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Имав и јас, пиев антибиотик мислам Ампицилин и се исчисти. Повеќе течности и антибиотик да ти препишат

eta likes this.
  17. NanaMia

NanaMia Популарен член

Која недела беше?

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Мислам прво да седнете сите заедно, и да и ја објасните ситуацијата на убав начин, без карање. Доколку не вроди со плод, тогаш безобразлукот е на ред :D

Тогаш, чим сакаш да пробаш со ова,верувам ништо друго не ти помогнало до сеа, не знам што совет да ти дадам.

Anaouou and Milicka* like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас у трети месец си купив креветче од бебе саем. :rofl:
    И после што ќе си начекав си дозимав. Јас буквално спремна се породив. И топ ми беше. :)

dunika, 0ли, simonka93 and 8 others like this.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Охх мила пробавме,не бидува неможеш човечки да разговараш што се спомне за купувања околу бебето одма се расправа со нас нека се завршело се да се родило после се по ред ке видело....и ај да си на мое место како ке се разбереш човечки,како да и објаснам незнам (facepalm) @Dikinzi

Milicka*, Dikinzi and LadyC like this.