Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Никој од дома не го воспитуват да биде дрзок и да се расправа. Ама ако некој према мене се однесува дрско или ми наметнува правила или било што ми попува, тогаш ќе му покажам дека на грешка особа се обидува. Јас не дозволувам, се бранам. Ако тебе не ти е гајле за мене, зошто па на мене да ми е за тебе. Како ти со мене, така и јас со тебе.почитта се заслужува. И со свекор и свекрва. Знаат си и не ме замарат. А ти имаш и поддршка од мажот ти, уживај си, купувај си и не се замарај. Сега ти соли памет кога си трудна, замисли па какви приказни и суеверија ќе ти наметнува кога ќе се породиш.

На Meckicja, dunika, 0ли и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Море и јас ќе сум така,кај и да е ќе почнам да се подготвувам,неможам да останам рамнодушна нема да издржам да не купам ништо.Ќе ,,снесеме,, од радост со мм...

На Thallia, Milicka*, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да ми е таа твоја свекрва ќе ја изедам жива. (wtf) :punch:

На ddevojce, Thallia, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Знам дека ќе биде: немој така, треба вака...Нооо уште на почеток ќе и дадам до знаење дека мое дете мои правила,како сакам така ќе правам...Еднаш ако премолчам ќе ме гази цело време.Сите овие год од кога сме во брак со мм на се што кажуваше премолчував ама за ова дете само јас знам колку солзи имам потрошено,е за него и со последни сили ќе се борам со сите :!:

На Meckicja, Talesia, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Не се замарај, пушти душа, уживај.
    Хаххаах ме пукна, јас сакав да пишам леле да е на мене свекрва... ама си исќутив, ај да не излезе дека сум ептен лоша снаа, ама не сум

На LadyC, Milicka*, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Она ќе си збори,она ќе си слуша...Ќе биде ставена на игнорирање (mooning):rofl:
    Ќе биде весело:devil:

На LadyC, ddevojce, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Колку и да си добра сепак во нејзино очи ќе си ,, лошата,,
    Цело време додека правеш по нејзино ќе бидеш добра,еднаш оди контра и се се заборава автоматски си во група на лоши снаи.Реално гледано така е

На Meckicja, eta, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    4.002
    Пред 7 год кога се пораѓав во болницата, тогаш живеевме во друг град, млеко немаа во болница, ми кажаа кое да го купам и одма му реков на мм отиде долу имаше внатре во болницата аптека, зема и ми го донесе во соба, јас си купив и термос, вода за греење, се од нас во соба тоа си праевме, они не се замараа со ништо оти 24 часа си е со мене бебето.
    Сега сум во друг град и тука не знам како е ама мислам дека е исто секаде, треба да прашам кога ќе одам.

На LadyC, ddevojce, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Абе шо и е на таа, нормално е пред време да се спремиш за бебето, у што ќе го облечеш, каде ќе спие ? Нормална ли е..
    Е јас сум таков инат, што би почекала уште некој месец, и коа ќе дојде некој на гости, ќе извадам една шпикозна или 2, и би рекла види што купивме, ама пред неа.. и она ако се осуди нешто да рече, ти на тоа ќе и вратиш со "Јас и маж ми така сакавме и така одлучивме, плус овие ѓи купив уште втори медец коа бев " па нека ја стрефи :D

На eta, LadyC, ddevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Мислам дека 13та, кога зимаме брисеви тогаш. Ми кажаа дека мн трудници ја имаат и се лекува. После во 25та еширихија фатив таа саглам ме измачи ама помина среќа.

На LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  11. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Го имав спомнато тоа кога ќе се роди голо ли ќе еи одма имаше одговор дека она за што била за 1час ќе купела ваљда планира во неипрани алишта да го облекувам:@,а за креветче и количка од кога ке сме се вратиле од болница,по нејзино треба тоа бебе да го оставам да спие по гарнитура :emo:
    Нека си зборува што сака,а ние со мм ке си молчиме и ќе си го полнеме плакарот со слатки бебешки работи :inlove: а некаде 7-8 ми месец ќе ги паркиреме и креветчето и количката (poolparty):party:

На eta, dunika, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Мислам да си направите нова тема за свекрви
    Темава не спаѓа тука...
    Ја отварам секој ден оваа тема за да видам што има ново за трудници која како поминала а не за свекрви.
    Без навреда девојки

На Vikk22, ALISA0000, Maja92@ и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мене па ми дрема срамната коска каква сум у нејзините очи :rofl:
    Преку 4 год со мм бевме врска, мед и млеко течеше, нимстоп дома кај мего таму спиев, од таму на раб одев итн, се веривме почна нешто свекорот да ми соли памет бетер од свекрва, као куќен ред, они дома така правеле, тоа така не се правело,ми пукна филм и само им реков имате веќе дома снаа, како наумила снаата така ќе прави. Ако не ви се допаѓа, ќутејте си и трајте си за да има мир у кучи. Може дрско и безобразно,ама кратко и јасно, јас не се карам со никој, имам свој став и стојам на него, сега никој не ме закача ниту ми солат памет. Арно е. Од искуствата на братучедки и другарки како се со свекор и свекрви по дома, решиив да не бидам како нив и да ќутам и да си траам и да се нервирам.

@Bisera123 па споделувсме која како поминала ден и си раскажуваме. Такс му дојде за свекрви мусбетот, не дека за нив зборуваме.

На Butterfly1107, eta, LadyC и 6 други им се допаѓа ова.
  14. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Среќа сме имале што ни се погодила на смена тогаш.. инаку само што дознав доколу не била на смена а ја бараш да те пораѓа барала пари.. само не знам колку... но како и да е добра докторка е... си има знаење за се ...

На Milicka* и Cherry333 им се допаѓа ова.
  15. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Епа тоа е Адела... прво со карање почнува.. мене ме искара или така ми се причини за тоа што не сум се отворила ... со 2 прста ме примиа кога падна чепот се отворив уште 1 и толку.. после цел ден без промени па таа мораше да ми бутне внатре есно гоооолемо апче како што е оспен дури и поголемо па да ми прикачи три црева во вагината и да ми стави три инјекции во секое црево по едно.. кога ја прашав зошто е тоа ми рече седи мирна и не прашувај многу не сакаш да знаеш... после кога почнав да крварам од тоа цревото она го извади и кога видов голем меур ( како стисната песница) почнав да се тресам што од страв што од паника и виде не виде ми рече да не се плашам тоа ми помогнало да се отворам уште 5 прсти и дека спремна сум за раѓање.. ао 8 прсти осма ме качи на бокс и тука почна 3 часовното мачење плус бебуш се качи високо... па малтретирање.. па паники и страв на мое и на нивните лица и на крај кига запна Адела дека треба приордно да се породам го извлекоа со раце бебето..

На Cherry333 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Aiii
    Аиии и мене истото ми се деси денес ма гак со тоа топката и цревата.
    Не ни кажаа што ке прават ама го видов господ. Само што ми го ставиа тоа почнаа болки ненормални и прокрцарев се извадив од памет викам сестра па нормално е тоа така ми вика.
    После 2саати се смириа болките отидов во тоалет оп ми падна тоа го измочав лелее паники ме фатиа реков што нсправив па викам сестра добро одлепи го тоа фрли го.
    Се отворив 4 прсти ама не продолжиа со вагиналетка после тоа а требаше.
    Бебе ми е мн горе може ради тоа.
    Па рекоа утре ке стават.
    Ме интересира болките дали се поголеми од тоа топката или се издржува?

17. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Ова малце звучи страшно..

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Pa i e
    Ama vaka pravat na gak
    Cair e so infuzija

19. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Дали сте го правеле вториот скрининг два пати?еднаш кај матичен и еднаш на приватно?

На elimkd, lavinija28 и LadyC им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да. И прв и втор во прва бременост и сега првиот на две и за вториот исто ќе е. :)