Сега ме замисливте,мене на пораѓај кога бев 6-7 прсти отворена ми ставија нешто во канелата. Кога прашав што е ми рече лекче. Јас се си мислев дека е провокација за да се доотворам,зошто тогаш ми го пукна водењакот. Може било Спазмекс или Дијазепам, како и да е од тогаш почнаа големите болки и за кратко се породив.
Мислам дека е различно во гак и чаир за бокс. И јас дремев 2 саати. Пораѓајот траеше кратко, ама на бокс ме ставија за да се доотворам и плус провокација примав. Се движев околу боксот, клечев и слично. Во чаир само за раѓање одиш на бокс, така е? За второ собирам искуства дека ова го пораснав
Јас на ГАК на бокс кога отидов одма почнаа да ми даваат инструкции за пораѓање,т.е. да ми викаат туркај
Тоа ми е чудно, оти више коа ќе седнеш на бокс , треба со напони да си според мене, и спремен за раѓање. Јас седнав на бокс отворена 9 прста, со напони више бев. Едно пола саат до 40 мин дремев на него, и се породив.
Јас имам прашање до вас мамички. Бремена сум со близнаци 28 недела. Бев на преглед денес и докторот ми рече дека сум отворена 2цм и дека треба да мирувам. Во среда сум пак на преглед и ако сум повеќе од тоа отворена ќе лежам до пораѓај во болница. Дали има некој со слично искуство? И што е тоа цервикс?
Jas kolku sto znam samo onie majki koi s A oti ne tw pratil da primis flosteron, da ti dade progesteron...kako te ostavil doma...2cm ne e malku
A oti ne tw pratil da primis flosteron, da ti dade progesteron...kako te ostavil doma...2cm ne e malku[/QUOTE] Шо е тоа флостерон? А прогестерон стават до 24 недела
Нее јас добив провокација на бокс, со 8 прсти ме пратија. Значи индивидуално е. Јас бев исфорсиран случај секако
Не седи така оди на второ мислење. Не е малку 2цм отворена. Со таква вредност треба хоспитализација. Прогестерон обавезно, магнезиум исто така. Флостетон е за зреење на белите дробчиња доколку се случи предвремено породување. А цервикс е грло на матка тоа ги држи бебињата физички внатре. Јас мислам да се консултираш со некој да не седиш така.
Ona ne ni sakasse sega so se vika ds vidi ama aj vika poso ti sakas kw izmerime inaku izbegnuvame na prvorotki da merime cerviks,nexnam zoso taka izbegavaat koga toa e bitna rabota .
Јас се породив со близнаци во 34 и 5 дена.Нека ти дадат флостерон за зреење на белите дробови кај бебенцата и лежи повеќе така да задникот да ти е наместен како во дупка а нозете кренати на перница.Иако си отворена 2 см немора да значи важно мирувај.Повеќе течности ,избегнувај сува храна и внимавај од лежење може и отоци да се појават.Проверувај почесто на 3 недели д димери на трансфузиологија и вкупни протеини преку крв.
Шо е тоа флостерон? А прогестерон стават до 24 недела[/QUOTE] Јас примав прогестерон на 4 дена до 8 месец а кринон до 6 месец.
Шо е тоа флостерон? А прогестерон стават до 24 недела[/QUOTE] Flosteron inekcii za zreenje, a progesteron davaat i do 32...a vo tvojot slucaj treba da ti dadat...moe mislenje