Здраво мешиња,сакав да прашам за нешто што се вика hot or cold breast therapy. Пред некој ден гледав една блогерка како зборува што се навистина и требало и употребила за новороденче,го спомна и ова и баш ме заинтересира. Ќе ставам слика и да го видите,ова што го гледав е на Lansinoh,па ако користрла некоја нека пише од каде го земала, дали од аптека и дали и користело?
Не сум ги користела ама со оглед на тоа што кога надоаѓа млеко треба да ставиш топли облоги убаво ти дошле. Исто и кога ќе надојде млеко осеќаш како температура во градите па претпоставувам тогаш би се нашло ова за ладење. Јас за надоаѓање млеко применував кружни масажи под многу топол туш,измолзување со пупма и најглавното цицање од бебе. Ова исто се применува и за запушени канали,мастит. Кога ми гореа градите ставив ладни,истолчени листови од зелка преку ноќ и следното утро веќе се беше како што треба.
Аууу, јас па се тешам дека е пролазно и ке истрпам недела две . Почнав магнезиум директ од 400 по двапати на ден да пијам па малку подобро ми е
Здраво од утре значи влегуваме во 11та недела Ве молам за некои совети околу прегледи што се сега прават не сум запознаена па не би знаела дали и тоа што ќе ми каже матичен е се ? До сега само имаме одено на ехо и ни кажа контрола за 4 недели? И за сега пиевме ПРОВЕН ПРОБИОТИК сега ги зедов ПРЕ МАМА. За понатаму што оди друго ?
Првиот скрининг и приска (тест преку крв) за да се види ако има некоја аномалија како Даунов синдром, се прави до 14та недела меѓутоа околу 12та е најдобро да го направиш.
26+5 сум. Дали со тек на време се намалуваат движењата на бебето? Многу ми беше активен нонстоп, со јаки удари, со вртење до болка. Овие 2-3 дена многу слабо го осеќам. Вчера намерно јадев благо и кока кола и почна да мрда ама онака ептен мрзливо и пак го снема. Барем се смирив. Си викам да не му е веќе тесно за толку нагли движења ама па и некако рано е. Не знам.
Од пред малку почнав да осеќам болка во пределот на матката. Кога одам,лежам или седам не осеќам,но кога се наведнува како менструална болка ме стегнува како боцкање(незнам како да објаснам),и штом се исправам поминува.Дали на некоја и се има слично случено паника ме фати
Мене ми се случи истото, неколку дена беше бебето помрзеливо но после си продолжи како и претходно пак беше доста активна. Мислам дека нема потреба од загриженост зошто си имаат денови кога повеќе спијат бидејќи во тие недели нагло растат.Ама сепак ако си вознемирена појди си до на доктор на преглед чисто да го видат бебо што прави
Фала, така и си претпоставував Обично сум смирена особа и гледам да не паничам ама ајде пак да си прашам.
Која недела си? Хаха и јас чекав и уште чекам Бебешка ја пеглам а нашата не. иначе јас вчера бев на контрола у клиника, цтг ехо се у редо, сега на секој два три дена ќе одам на цтг Треба утре сабајле да се јавам на матичен па да одам кај него. Чекат до 10 дена над термин. Така бев со првото. 40+1 со првиот пораѓај отидов најормално облечена, а таму се облечев само во дпавача немав прслук ни ништо. Одма ми надојде многу млеко пижами имав без градник мислам дека носев од тие блошките за гради. Сега пак би направила исто, само што имам и градник за доење спремено и влошките обавезно.