Жени дали ви се случило да имате киселини и повраќање во 8ми месец,33та недела ? Престанаа во 4ти месец и овие 3 дена ми се вратија мн лошо се осеќам.
@ddevojce 38+4 ќе сум утре. Уште незнам со сигурно што ќе се случува, важно си дремам и веќе нерви ми играат на паталошка, но тоа е...
Јас имам киселини и ми се лоши Не сум повратила, ама ми се гадеше прилично многу Јас сум малку поназад од тебе, 29+4, ама близнаци се, па према големината на стомакот исто ко да сум пред тебе
@kukla21 добредојде Со лесно,баш се израдував за тебе @Dikinzi честито бебче,живи и здрави да сте сите на купче
Здраво какп сте 35 недела сум веќе ме фака возбуда. Денеска му купив памерс , марамици ,тото крпички вата ,шампон ,павловичева . Сакам се да ми е спремно и да чекам само да се роди. Алиштата му ги исправ , испеглав и се ми е спремно . Сега само уште количка ,креветче и релаксатор да купиме и да бидеме комплет тоа планирам овие денови. Како сте вие кога почнавте да купувате и спремувате за бебето ? Поздрав и со лесно
Мене ми се вратија киселините Моментално сум 33+2 и последниве 2 недели скоро секој ден имам киселина, ама ми помага гастрогард и вода кисела. Сега веќе сфаќам зошто сите викаат “побрзо да се олесниш” Има моменти каде веќе не можам да се поднесам
Имам дежа ву од први месеци, не да се жалам ама многу лошо поминав. Гастрогард ке пробам а исто пијам и органска сода па ке видиме. Со лесно!
Јас се молам да не ми се врати така. Те разбирам колку ти е мачно и тешко, дај боже да си отидат и да си бидеш раат до крај. А со ист интензитет ти се баш како на почетокот? Истото гадно чувство?
И јас од вчера почнав, 32 недела сум, испрани и испеглани алиштенцата, постелнини, тетра пелени и такви работи се вчера сум испеглала и ги наредив во шкаф, денес исправ ќебенца дебели, тенки, нив утре ќе ги поминам еднаш со пегла. Цуцли и шишенца на Нук земав исто така. Пелени земав на попуст кога беа пред 2-3 недели, за мене влошки големи и гаќички еднократни земав исто тоа на попуст го начекав и земав. Некни си купив спавача со копчиња напред и пижами исто горен дел со копчиња цел е, такви бараат од болница тука, ги исправ и ги ставив настрана и нив да ми се спремни. Сега уште шампонче и кремче да земам за бебе ама барам на природна база, на Weleda се мислам да земам. И така. Полека полека се спремам и јас, многу помина малку остана