@green.eyes за заситувањето те разбирам скроз.Иста сум,осеќам глад,се силам со обилна порција,и после 5 залчиња сум фул,тешко ми станува.На последниов преглед бев со минус во кг од претходно,односно 5,5+од почеток,а бебе имаше само 100гр плус за две недели.Се уплашив и деновиве јадев повеќе,јатки,авокадо,коцки кашкавал,калории и здрави масти со мал волумен. Во среда ке видам дали сум ја збуцкала
Кога јадам тесто па баш немам мака..бадеми зелено јаболко и сода малку ме смируваат. Ке си трпиме уште малку
Дали и вие кога имате односи со мажот потоа имате чудна болка во стомакот? Дали е тоа опасно? Докторката ми рече да не се секирам, но еве не знам
Дефинитивно бело брашно е најголем непријател во бременоста, тек вториов пат го увидов тоа и се спасив од киселини на време. Првиот пат го кркав стапот од почеток до крај, ама сега конечно ми текна дека тоа ми создава мака. Едно кифличе да каснам, умирам после. Инаку, исто се осеќам ко тебе, не ми се јаде воопшто и со две залчиња се заситувам. Веќе нема место кај мене за храна дефинитивно, отидена сум и јас во минус со кг, гледам и по облеката Едвај чекам во четврток на контрола да видам бебка дали напредува нормално, зошто ептен малку јадам
Девојки помагајте 38 Нед сум мн ми се дуја стомакот како да ке ми пукне и ме боли ко ке се подуја назад кај бубрезите шо може да биде да не се некои болки пред раѓање ? Ве молам за совет в среда сабајле имам закажано за царски бев на преглед пред два саати ме прегледа вагинално до горе кај грлото ми рече дека е мн меко и има секрет
@Kallias2 те мислев мајче минатата недела сакав да те тагнам во мајчинските муабети ама никот не ми текнуваше.Сакав да прашам како сте со синко, колку направи дечкото, ама сега кога прочитав дека ќе имате принова се израдував.Со лесно да ти Многу ми е мило.Некој работи никогаш не се преболуваат ама пак има работи кој те тераат пак да оживееш.Го имаш во мешетоПресреќна сум заради вас @kukla21 со лесно
У девети месец се е нормално и болки да имаш, и да се дуваш. Ако си била на преглед и ти рекле дека е се во ред, немаш потреба пд грижи тогаш.
Мешиња се враќам од контрола се е супер со бебко,само малку околу полот не измачува Пред две недели бев на приватен Др кој има многу подобро ново ехо рече дека личело на машко,а денес кај матичен ехо од постарите и вика дека личело на девојче... 21+4 Во среда закажав втор скрининг кај Трајковски се надевам дека ке дознаеме какво ќе е .Искрено на нас ни е најбитно да ни е живо и здраво што сакал Господ со тоа не дарувал.Сепак сакам да сме сигурни што ќе биде за да почнеме со шопинг П.с. Дали има некој искуство за скрининг кај Трајковски?
Ејј фала ти и тебе што ме мислиш, баш ми е мило што ете си се сетила нас нас и не си не заборавила Охх добри сме, син ми наполни 7 години на 20 Јануар, оди прво одделение, добар е и во школо и надвор од него, многу ми е послушен, залепен е сега се до мене, ноооон стоп ми го бакнува стомакот ама по 3425678 пати на ден, сака да е се со мене, не ме пушта сама никаде, сака и он со мене било дека и да одам, не дава никој да праша за бебето, а камоли пак да ми го фати стомакот мноогу љубомори, не знам како ќе биде кога ќе се роди, ми вика дека го сака бебето и едвај чека да се роди, па да видиме. Здравје само, живи и здрави да сме сите па ќе биде се што треба да биде. Ти благодарам уште еднаш и те поздравувсм и јас тебе и те
Одиш кај матичниот и тој ќе ти закаже термин за скрининг на ГАК ке ти даде упат за мој термин на кој ќе пишува дека те упатува за скрининг.