Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    MrenaRiba среќен роденден, оваа година дефинитивно ќе биде најубава за тебе :) Ти посакувам се што сакаш да ти се исполни :)

На MrenaRiba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мешињааа мирниии. :* Да не ни ја заклучат темава. :wasntme: После од кај ќе црпам информации. :P
    Инаку ние сме добри се изнашетавме денес со бебушко. Два саати си пешачевме наваму-натаму со една колешка си се шеткавме што убаво ми дојде. Сите ми викаат ајде шеткај убаво е тоа, е да, убаво си е само што сега ноџињата ме болат т.е стапалата а и грбот почна да ме боли прикрај на шетњата. :( Лек? Нема лек, освен масажа од мм ама тоа послабо. Побрзо ќе се качат луѓе на месечината него мм да ме измасира. :lol: :rofl:
    Имајте убав сончев ден убави мешиња. :hug:

MrenaRiba среќен роденден ти посакувам се најубаво и да си го износиш бебувчето со лесно и да си се породиш со лесно. :inlove:

На MrenaRiba, l-a-d-y-di и Jeny им се допаѓа ова.
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Срцkи они Хормончиња убави и бесни :) Јас сум супер малку изморено цело време сум со гости деновиве ама ќе пројде,не ми се верува како минува време за 3 дена 5 месец официјалнооо влегувам едвај чекам да си го гушкам бебушко ве поздравувам сите и Среќен Роденден MrenaRiba и се најубаво те гушкам :D

На MrenaRiba му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    40.749
    Јас сум си уште тука , со мешко на мене :D
    Вчера падна тој чепот, мене од памет ме извади пошо цела неспремна ... :) Со првото не ни знам ни чеп , ни водењак ништо ...
    Болки имам редовно ама се трпат .. Во петок дефинитивно заминувам во болница и без бебево не се враќам . :^)
    Ама како времето си оди мене се повеќе и повеќе ме фаќа страв :) како ќе биде овој пат , дали ќе трае исто толку долго како со првото , дали со провокација , или ќе си дојдат болките сами од себе .
    Утре планирам да одмарам, па ќе видиме како ќе биде

Добра ноќ мешковци :D

На zalosna, Agrona и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Со лесно мила :inlove: ајде ке биде ке помине и тоа,не се секирај,одмори си убаво и се ке биде добро.
    Па веке и еднаш си мама а сега по 2ри пат :inlove: преубаво.
    Ти посакувам најлесен порогај.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти посакувам лесно породување, и запамти...мечка страв мене НЕ! Така и ти, барем имас искуство, ке биде се во ред, морас сама на себе да си доказес дека си храбра и мисли на средбата :inlove:

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    мешиња денеска испитав крв и железото ми е намалено 6,8 ми е, докторката ми рече дека нормално било во 8месец да се намали, па поискусните да ме смират дали е во ред :)

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Мене железото ми е 16,8 и пијам фоливит феро овој месец ми рече да ја зголемам дозата на 2 таблети дневно, инаку јас сум осми месец уште 13 дена и влагам во девети. Плус тоа ми препишаа и ампули clexane а д-димерите ми се 1868 па види ти сега дека се е во ред па пак пијам и се боцкам. А ред во државна јас трудница со приоритетен упат чекав втора смена ме вратија оти имале гужва со старци па после 5 саати вртење сама низ центар отидов да ме боцкаат за д-димери. Повеќе од нервозата ќе се поболам од таму него ли од терапијата што ми е дадена. Срамота за нас трудниците никој не се грижи во државава.

9. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Ние сме супер, јас уморна околу селењево и чистењево, бебушко си уживка, сонце мое ми ги разубавува деновите :inlove: Почнав да го чувствувам убаво кога ке се сврти или кога се движи. Дека по цел ден сум у движење не го чувствувам, ама навечер едно легнување одма се јавува синко мој да се јави дека е тука :l:

На wtff, Lori-30 и ddevojce им се допаѓа ова.
  10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво мешиња. :hug:
    Синов мајкин мртка ли мртка клоцка ли клоцка и тоа убаво се' уште има место за да си клоцка. :)
    Вчера го подновив му купив неколку работи на главното маже. Мајка како мајка прво ќе гледа за детето после за неа. Ама и мама малку се поднови со убави ортопедски балетанки. :lol:

Сакав да ве прашам нешто мешиња. Знам дека е нормално да не болат препоните, но мене многу ме болат и денеска поради тоа не заминав на работа не можев да станам сабалје од кревет. Еве веќе сум 7 месец (29 недела). Дали тоа е поради моето шеткање вчера два и пол саати на нога, после тоа пак со мм шеткавме купувавме уште саат и пол. Може сум се уморила, што знам. Сигурно веќе бебуш е кило и нешто па си натежнува. Тоа сакав да прашам, дали е нормално и дали постои нешто што би ја спречило или ублажи болката во препоните, или сепак нема лекче. :$
    Имајте убав ден убавки мешиња.

11. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    и кај мене е 16,8 сум утнала една бројка пред спиење извини, па што тогаш ми кажува ваа дека ми е добро железото и нормално било значи какви доктори има не ми се коментира, а за старите па уште повеќе несакам да коментирам ги поминаа сите граници на невоспитување, било по болници било по автобуси, Agrona од шеткањето може ти е и јас вчера бев на шопинг и во град 5саата и кога се вратив дома легнав и неможев да станам од што ме болеа препоните и грбот а за лек незнам ќе си издржиме :) масажа од маж ми и сабајле станав како нова

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.131
    Допаѓања:
    67.263
    Да бидам искрена, мислев темава воопшто да не се отвора. Бидејќи реално нема потреба од неа. Речиси за сè има тема, за што и да ве мачи имате кај да се обратите, има цел подфорум за Бременост во кој има 10 страници со најразлични теми, а во случај да нема тема секогаш можете да отворите нова.
    Оваа тема беше отворена чисто за муабет, за тоа како се справувате со бременоста, а не за прашања за кои си има тема. Веќе имам кажано, можеби некоја трудница ја интересира нешто конкретно и сигурно нема да бара низ тема од илјада страници, туку ќе побара конкретна тема за нејзиниот проблем во подфорумот. А таква тема и да постои нема одговори зашто сè е натрупано во оваа тема. Што навистина не е во ред.
    На темава ѝ се дава последна шанса. Доколку се користи за сè и сешто оди под клуч и тоа е тоа.
    Значи, ако имате прашања за некои испитувања си имате теми каде што треба да прашате за тоа. Тука не е местото.
    Мислам дека бев доволно јасна и се надевам ќе дојдеме до взаемно почитување, за да не се враќаме пак на истото. :)

На ddevojce и artemidis им се допаѓа ова.
  13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Реин, од сите теми најмногу трудниците ја читаат оваа тема и најмногу е корисна (според мене). Овде се прават труднички муабети и сите трудници ако ги мачи нешто ќе си пишат овде ќе прашаат, еве лично јас не отворам други теми, освен оваа тема. Јас сум имала или имам некое прашање/проблем овде одма поставувам прашање и одма се одговара. За разлика од другите теми во кои гледам дека нема развиено никаква поголема дискусија и трудниците не добиваат одговори од која причина не знам. Затоа замолив да се отвори темава. Ако не, на крај-краеава нека се затвори гледам дека има тема на ФБ "Клуб на млади мајки и трудници" и таму ќе си поставувам прашања. Јас лично сакав да си бидам доследна на Фемина и да си останам и понатаму во контакт со трудниците што се тука на форумот. Тоа е мое мислење.

И друго што сакав да кажам, освен ова мое мислење е дека денес бевме на претпоследниот преглед. Синко мој машала се направил 1,5 кг напредуваме одлично. Веќе влеговме во 8 месец и се некако потешко и потешко ми станува да се движам. Мајкиното маже многу претка т.е клоцка. Конечно не се криеше си го покажа лиценцето денес кога го гледавме. :$ Осеќам дека ме притиска на желудник, на срце тешко дишам... но ајде тоа е така мајка лесно не се станува ми викаат. :$ Поправенка сум во овие 8 месеци еве само 9 кила па си викам да си бидам јас здрава и жива како ќе терам до крај така.

И сега последна контрола за еден месец и тогаш брис треба да ми земат за GBS. Тоа сакав да прашам што е ова GBS?
    Поздрав ! ;) :hai: :*

На LaDyDoLl, artemidis, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    ^
    Тоа е брис за стрептокока :)

15. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Trudnicki, dajte brzo pomos :) ova veke ne se izdrzuva, 15 nedela sum i problemot mi e sto kozata na stomakot, zadnikot, polovinata i nozete neprestano me cesa! Ne mozam farmerki, pantaloni da oblecam kako shuga da imam....ne e ic prijatno, doma sum obavezno vo meki pizami do sega mi bese polesno ama eve deneska i u pizami ne se sedi od cesanje...po doma ni gakji ne nosam od sto ne mozam da trpam i od sto me cesa se :(
    Znam deka e toa od sirenjeto na kozata ama neshto da ne znaete sto moze da go ublazi ili namali svrbezov. Jas koristam Eucerin maslo po dva tri pati na den se mackam ama dzabe, eve sega i original pavloviceva staviv ama ne pomaga. Ako imate nekoe iskustvo kazete, kako da se spravam so ova :@ poso ke bufffff puknam ahahaha

16. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас користев детска витаминска крема и мене многу ми помогна, пробај можеби и тебе ќе ти помогне

17. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Fala Mila, ke probam i toa, se ke probam samo ova da se ublazi ili daj boze pomine :)

18. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Реин, ти благодарам за можноста повторно да се дружиме на нашата омилена тема!
    Агрона во исти ден сме се виделе со синковците :inlove: и ние бевме вчера, беше многу немирен, постојано клоцаше и се превртуваше ама сепак докторката успеа да му направи убави сликички, татичко ни се подмоча, па од таму право по продавници да му купел нешто на синко. Така да вчера ни беше офицјално првиот шопинг за бебушко(слики во соодветна тема :) )
    Поздрав до сите мешиња и имајте прекрасен ден :hug: :hug: :hug:

19. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Amorce2 Штом те чеша сигурно на тие места ќе ти се појават стрии
    јас си зедов крема од леа мама на фитофарм, не е скапа, мрсна е и помага,

А темава стварно ни фалеше, и јас морам да се сложам со аргона дека на другите теми кога ќе се постават прашања ретко кој одговара и дека оваа е најчитана и најактивна тема

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво мамички,

Навистина ни фалеше оваа тема без ова тема како изгубена бев кога сакав да прашам нешто не знаев кај да се обратам а овде можевме да споделиме секакви искуства во бременоста.
    Еве и јас веќе 4 дена пак повраќам интензивно не можам да јадам ништо штом јадам веднаш повраќам имам многу ептен киселини бев кај докторот ми даде рупурут да пијам ама јас еднаш штом го ставив во уста повратив уште повеќе од тој ништо не ми помага.
    Ми се врати повраќањето како на почетокот што бев вака :puke: :puke: :puke:
    Пијам и минерална вода и ладно млеко ама ништо не помага пукнав веќе имам многу болки и мака во желудникот. :sweat: :sweat:

Поздрав :*