Сега видете што ми се врти во глава- испитав тримесечен шеќер, беше ок(матичнава ми рече доволно е тој да го испиташ, демек не морало тој со гликозата). Сега јас постојано размислувам дали правилно постапив што ја послушав? Гледам насекаде во светов повеќе го испитуваат тој со прашокот/течноста/гликозата. Што мислите, да испитувам пак или не мора? Има членка што испитала само ваков тримесечен? И во лабараторијата ми рекоја со мојот резултат не мора и другиов да го правам, ама којзнај што ми се заврти тоа во глава
@kukla21 просто не ми се верува! Ко приказна од филмовите Честитки,честитки Со лесно до крај (Едино ми е криво дека нема да се дружиме низ труднички ко порано ) @simonka93 честитки и тебе имај лесна бременост
Во врска со рибите.. која смее да се јаде во бременост а која не... прочитајте си https://babyshop.mk/mk/koja-riba-tr...at-da-ja-jadat-a-koja-treba-da-ja-izbegnuvaat
Баш сега пробав да најдам што е најдобро дека и јас треба да испитувам, а толку не ми се иде зашто ич не го сакам тоа испитување.Читам дека се два различни теста ама ништо конкретно не пишува. Мислам дека е подобро тој со течноста, а мислев и јас да поминам со едно боцкање за тримесечниот
Симонче најлесна бременост да си имаш, Господ леснинаколку убави вести читам деновиве Премногу ми е мило за мн личности @eta @dunika @Оли @kukla21 ... Јас сум највеќе да си одиш.кај Мимоза, јас неа ти ја препорачувам, сум мн задоволна од неа. А доста ја фалат и Захарија. Само со Господ напред
@kukla21 знам многу клиентки кај што после долга борба и инвитро второто им лепело ко од шала. Ти посакувам и таква бременост. Со лесно нека ти е.
момата моја денеска е мрзлива како мајка и. ќе клоцне ама така мрзеливо, има денови кога е активна многу, има денови многу е нежна. едвај чекам да си ја видам на следна контрола.
Ke ve molam za sovet.... kerka mi ima grip ovie denovi,dali od nea sum prifanata ama eve od pladne imam diarea.Doma od probiotik imam samo obicen linex ama ne pisuva bas jasno dali moze ili ne da se zema vo bremenost. Sovet za nekoj dobar probiotik sto mozam da go kupam utre?Blagodaram
Jas nekako nemam srekja so ginekolozive, sto e do mene bi odela kaj Ljusev , no kompliciran slucaj sum my bila I me otidov poveke , skriningot vtor go pravev kaj Kotlarova go remedika , ubavo mislenje imav za Zaharija Costa e temelna no posledno go 27+1 bev I me stavi na ctg , pa neli e rank be majkamu, ama pregledot mi go naplati 1700 denari, za posle da razberam deka ustvari samo rabotata na srceto e videna, prva bremenost mi e pppa aber nemam, da ne se razbereme pogresno sekoj e individua za sebe , ova e samo moe iskustvo , sekoj so procenuva made me odi, Jas ete nemam srekja , niti sum konfliktna niti mm zboram hahaha to e ....?
Hehe I jas sakav kaj Ljusev ama isto i mene mi go kaza,i posledniot pat koga se javiv i sestrata me kasira,vika odi na bolnica
Ни јас не сум задоволна од Љушев, сите главни скрининзи ги направив во Плодност и реков ај ќе одам кај него во 31ва недела да не одам до Битола само за нормално ехо да ме прегледа ...Ме праша дали сум ги направила скрининзите му реков да, и колку што слушнав од други само за ехо преглед земал 1000/1500, и ај реков дека само тој има 4Д во Охрид ќе одам кај него. Ме стави и на ЦТГ безпотребно во 31ва недела само поради што го прашав дали некогаш се нормални лажни контракции два пати во трето тромесечие ми се има десено како здрвување на стомак ама 3 мин траеле, завршиле и не се со повторување. Прво ми вика најнормално е тоа во ова тромесечие ништо не е ќе ги има до крај вика...после му текна да си лапни уште некој денар и ми вика ај ќе те ставам на ЦТГ... Помина се одам да платам кога ми вика 3500 Само ЦТГ е 1000 и ваљда ехо преглед 2500. Што мислам дека е премногу, ни во Плодност не е толку скапо за обичен преглед. Ама памет за друг пат
Скап е издржи леле мајко. Се надевам дека е толку добар и стручен за да се оправдаат парите. Мислам дека иако се поминати главните скрининзи, тој го гледа бебето детално, сите органи и структури и затоа пак доаѓа толку скапо. Јас последно во 32 бев, а не му спомнав за лажниве. Можда и мене ќе ми речеше... Јас го имам сфатено како детален и внимателен. Не сака од небрежност да направи некоја грешка, па да е крив. За мирна душа, дури и повеќе прегледува.
Испаничена сум многу.. ноќва ич не заспав. Таман задремав и станав за до вц. Едвај сум заспала на кратко кога спиејќи некој глуп сон ме разбуди. Си погледав во таван и заспав. Пред 15 минути пак се разбудив осетив мали болки во стомак, отидов во ВЦ и што да видам... Дијареа ме искина.. Не знам од кај излезе, мислам дека е од нешто што имам јадено преку ден.. Ама страв ме фаќа многу.. Дали да трчам сабајле по доктори или да пијам само пробиотик? Ептен се исплашив.. Немав имано дијареа досега откако останав бремена....