Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    70.722
    Фала мила, ајде придружи се и ти :hug:

На kukla21, LadyC, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Сега видете што ми се врти во глава- испитав тримесечен шеќер, беше ок(матичнава ми рече доволно е тој да го испиташ, демек не морало тој со гликозата). Сега јас постојано размислувам дали правилно постапив што ја послушав? Гледам насекаде во светов повеќе го испитуваат тој со прашокот/течноста/гликозата. Што мислите, да испитувам пак или не мора? Има членка што испитала само ваков тримесечен? И во лабараторијата ми рекоја со мојот резултат не мора и другиов да го правам, ама којзнај што ми се заврти тоа во глава|(

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    124.935
    @kukla21 просто не ми се верува! Ко приказна од филмовите:inlove:
    Честитки,честитки :party:
    Со лесно до крај :hug:
    (Едино ми е криво дека нема да се дружиме низ труднички ко порано :()

@simonka93 честитки и тебе :) имај лесна бременост :sun:

На Thallia, mal.ecka, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    На monka_bonbonka, elenaklasik, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Баш сега пробав да најдам што е најдобро дека и јас треба да испитувам, а толку не ми се иде зашто ич не го сакам тоа испитување.Читам дека се два различни теста ама ништо конкретно не пишува. Мислам дека е подобро тој со течноста, а мислев и јас да поминам со едно боцкање за тримесечниот :)

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.294

Јас одам кај Д-р Сашо Љушевски.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Симонче најлесна бременост да си имаш, Господ леснина:inlove::inlove::l::l:колку убави вести читам деновиве:angel:
    Премногу ми е мило за мн личности @eta @dunika @Оли @kukla21 ...
    Јас сум највеќе да си одиш.кај Мимоза, јас неа ти ја препорачувам, сум мн задоволна од неа. А доста ја фалат и Захарија. :* Само со Господ напред:inlove::*

На Sexybaby86, 0ли, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @kukla21 знам многу клиентки кај што после долга борба и инвитро второто им лепело ко од шала. Ти посакувам и таква бременост. Со лесно нека ти е. :)

На Bebulleee, Chikitaa, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    момата моја денеска е мрзлива како мајка и. ќе клоцне ама така мрзеливо, има денови кога е активна многу, има денови многу е нежна. :inlove::lol: едвај чекам да си ја видам на следна контрола.:inlove:

На green.eyes, Sexybaby86, LadyC и 6 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајде придружи се :)

На Sexybaby86, eli25 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  11. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Ke ve molam za sovet.... kerka mi ima grip ovie denovi,dali od nea sum prifanata ama eve od pladne imam diarea.Doma od probiotik imam samo obicen linex ama ne pisuva bas jasno dali moze ili ne da se zema vo bremenost. Sovet za nekoj dobar probiotik sto mozam da go kupam utre?Blagodaram

12. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Јас пиев линекс и јаглен, имав стомачен вирус, и гинекологот ми ги дозволи овие две.

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас ќе пишев јаглен и да пробаш прво со сува храна, може не е вирус.

14. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Jas nekako nemam srekja so ginekolozive, sto e do mene bi odela kaj Ljusev , no kompliciran slucaj sum my bila I me otidov poveke , skriningot vtor go pravev kaj Kotlarova go remedika , ubavo mislenje imav za Zaharija Costa e temelna no posledno go 27+1 bev I me stavi na ctg , pa neli e rank be majkamu, ama pregledot mi go naplati 1700 denari, za posle da razberam deka ustvari samo rabotata na srceto e videna, prva bremenost mi e pppa aber nemam, da ne se razbereme pogresno sekoj e individua za sebe , ova e samo moe iskustvo , sekoj so procenuva made me odi, Jas ete nemam srekja , niti sum konfliktna niti mm zboram hahaha to e ....?

На eta, simonka93 и BY<3 им се допаѓа ова.
  15. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Hehe I jas sakav kaj Ljusev ama isto i mene mi go kaza,i posledniot pat koga se javiv i sestrata me kasira,vika odi na bolnica

На Milicka* и BY<3 им се допаѓа ова.
  16. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Ни јас не сум задоволна од Љушев, сите главни скрининзи ги направив во Плодност и реков ај ќе одам кај него во 31ва недела да не одам до Битола само за нормално ехо да ме прегледа ...Ме праша дали сум ги направила скрининзите му реков да, и колку што слушнав од други само за ехо преглед земал 1000/1500, и ај реков дека само тој има 4Д во Охрид ќе одам кај него. Ме стави и на ЦТГ безпотребно во 31ва недела само поради што го прашав дали некогаш се нормални лажни контракции два пати во трето тромесечие ми се има десено како здрвување на стомак ама 3 мин траеле, завршиле и не се со повторување. Прво ми вика најнормално е тоа во ова тромесечие ништо не е ќе ги има до крај вика...после му текна да си лапни уште некој денар и ми вика ај ќе те ставам на ЦТГ...

Помина се одам да платам кога ми вика 3500 :fubar: Само ЦТГ е 1000 и ваљда ехо преглед 2500. Што мислам дека е премногу, ни во Плодност не е толку скапо за обичен преглед. Ама памет за друг пат :|

На Milicka* и maremaca29 им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Аман бре 3500 за преглед и цтг ццц приватен ли е каков е?? Изгор цена

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ајде панделче и ти, види што убаво друштво сме тука :) :f:

На pandelka, dunika, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.294
    Скап е издржи леле мајко. Се надевам дека е толку добар и стручен за да се оправдаат парите. Мислам дека иако се поминати главните скрининзи, тој го гледа бебето детално, сите органи и структури и затоа пак доаѓа толку скапо. Јас последно во 32 бев, а не му спомнав за лажниве. Можда и мене ќе ми речеше...
    Јас го имам сфатено како детален и внимателен. Не сака од небрежност да направи некоја грешка, па да е крив. За мирна душа, дури и повеќе прегледува.

20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Испаничена сум многу.. ноќва ич не заспав. Таман задремав и станав за до вц. Едвај сум заспала на кратко кога спиејќи некој глуп сон ме разбуди. Си погледав во таван и заспав. Пред 15 минути пак се разбудив осетив мали болки во стомак, отидов во ВЦ и што да видам... Дијареа ме искина.. Не знам од кај излезе, мислам дека е од нешто што имам јадено преку ден.. Ама страв ме фаќа многу.. Дали да трчам сабајле по доктори или да пијам само пробиотик? Ептен се исплашив.. Немав имано дијареа досега откако останав бремена....