Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Чешањето не е поврзано со идна појава на стрии. И мене ме чешаше, најмногу стомакот, мислам дека 24 часа постојано се чешав и се мачкав со креми, но стрии немам.Ама стрии нема ни мајка ми ни баба ми, и тоа е се до генетиката.
    Користи само Eucerin креми и ништо друго

2. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    ах киселини неможам некогаш ни да спијам од нив поготово последниве неколку дена се поинтензивни се, пробај по 1гравче да голташ, или неколку зрна ориз, или семка од маслинка, мене семка од маслинка и кисела вода најмногу ми помагаат па од 5месец кога ми почнаа киселините нонстоп морам да имам при рака кисела вода

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    И јас имам од 5 месеци ама еве веќе повраќам од киселини се плашам дали ќе можам да голтнам цело гравче или маслинка :sweat:
    Минералната вода ми помагаше порано ама сега во ова фаза ништо и грлото ме боли од толку печење.Исто така како и на почетокот не можам да поднесам и мирис и ништо.
    Нема што ќе мора да трпим уште 2 и пол месеци вака.

4. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    Мене првата бременост ме изгореа киселини, јадев навечер само до 8 најкасно, зошто а легнам во грло ме гореа, неможев да лежам.. Абе душава мислам ми ја изгореа ептен ги имав, секојдневно.. Само не ми текнува кога ми почнаа, дали беше само подоцна во бременоста.. И нели викаат демек детето ќе има многу коса, моево кога се роди - гола глава, без трепки, без веѓи, влакно на него немаше.. Сега сум еве на почеток на седми месец и да не се урочам немам воопшто киселини, се надевам ќе терам така до крај :P

5. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Леле девојки и јас мака мачам со киселините ЕПТЕН. Не можам навечер да спијам станувам на секој саат ми гори душата од киселини. Од кога влегов во 7 месец еве веќе сега 8 месец само што влегов, ама ме изгореа ептен. Секоја втора вечер станувам и повраќам по 1-2 пати од киселините. Воопшто не повраќав тек сега последните месеци поради киселините. :( И многу тешко некако се снаоѓам ептен. Се пробав коска од маслинка, ладно млеко, кисела вода, обична вода, зрно од ориз, јаболко лупено, рупурут ма НИШТО не ми помага. :( Си се мачам некако. Ајде уште малку па ќе издржам што да правам. Ако постои друг начин ако знае некој нека ни пише ќе ни биде од голема корист секој совет.
    Имајте убав ден мешиња. :inlove:

6. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Таман мислев да ви се придружам и ја заклучија темата :D Се надевам ќе ме примите во клубот на мешковци ;) :D
    Еве ние си влеговме во 20та недела, и со оглед на тоа дека носам близначиња супер се чувствував до сега. Ги немав оние утрински мачнини, освен што спиев малку повеќе друго се беше супер.
    Еее се тоа траеше до 18 недела, кога малку по малку почнаа болки во грбот, и во последниве неколку дена се дури неподносливи. Мм гревче навечер се буди да ме масира да продолжам да спијам. И бидејќи едното бебенце е малку подолу ми притиска веројатно некој нерв и десниот препон и нога од време на време ужасно болат.....
    Како и да е....нека боли, се ќе се издржи само да се они живи и здрави. Инаку се двојајчани, момче и девојче.
    Ве бакнувам и ви посакувам убав ден :*

На mila101, anggell, irenna и 8 други им се допаѓа ова.
  7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Здраво мешиња, конечно ја отклучија темата ^_^ Се согласувам со вас дека оваа тема е најактивна, и на неа најбрзо може да добиеме одговор.

Како сте? Гледам се борите со киселини :doh:
    И јас имам многу киселини. Но вие во 5ти месец сте ги добиле, а јас уште од 3ти (инаку вчера влеговме во 4ти месец.. колку брзо минуваат неделите). Airwaves лилјакови мене ми помагаат за киселините. Кисела вода и ладно млеко само моментално ми ги ублажат, но за 5мин повторно иста песна :^)

Јас од викендот сум настината. Грло ли нејќеш, кашлање ли нејќеш, нос ли.... Абе катастрофа :( Пијам чајеви и јадам мед и малку помага.

Утре имам термин за гинеколог. :inlove: Можеби ако се убаво намести бебушот на мама, ќе го дознаеме и полот. :party:

:*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.285
    Се согласувам,темава ми е омилена и само неа јас читам,другите поретко,а и од кога ја заклучивте престанав да пишувам мислења,па еве сум сега продоложувам. :)

Влегов во 15та недела,терам накај 16та,како помина времево се чудам.
    Во петокот бев на контрола,фала богу се е добро,ќеркичката си расте,јас сум поправена 4кг,првото тромесечие и најголемата опасност помина,сега сум во исчеќкување кога принцезава ќе почне да мрда,се надевам за недела-две. :D

9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.521
    Допаѓања:
    35.442
    Омилена но и најпотребна тема за секоја трудница. Кога на една трудница нешто не и е јасно или не дај боже ја плаши нешто а сака да добие експресен одговор, сигурно дека повеќето трудници ,,висат,, на оваа тема и веднаш би одговориле.
    Да се надоврзам на киселините, 25 недела, немам проблеми како феминките погоре,ептен ретко од некое јадење но ете мене многу ми помага Рупурут, да не речам веднаш и пробајте чај од нане, јас пијам мешавина нане и ментол, од тој чај веднаш добивам свежина.

10. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Здраво феминки,16та недела сум од бременоста денес бев на преглед па ми рекоа дека имам бел исцедок страв ми е да не е штетно тоа за бебчето :( и ми рече да земам вагинална таблета чекам одговор позззз

11. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Здраво конечно ја отклучија темата поздрав до сите јас сум 11 недела па малку и загрижена имам болка блага во долниот дел од мешето и као некое печкање,или боцкање во јајниците но ме доста доли половина доле во крстот као некоја тежина имам и жестина некоја необјаснлива прва бременост мие па сум доста загрижена наредната недела сум на контрола на скрининг на 4д ама до тогаш има доста ајде за еден совет ваше мислење од оние веке кои се во подмината бременост за мојов проблем.

12. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Јас сум 14 недела, и имам исто бело жолтеникав секрет. Кај мене мислам дека можно е да е некоја инфекција, бидејќи е малку на жолто, а кај тебе штом е бело мислам дека не е инфекција и е нормално. Утре сум на гинеколог па ќе прашам што е.

Имав и јас болка во јајниците и во долниот дел од стомакот мислам дека е нормално. А за болката во крстот незнам, не сум имала до сега. Доколку е силна болката, јави се на докторот или оди на преглед.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.829
    Допаѓања:
    325.641
    jas sum 21 nedela i isto imam iscedok taka da ne se grizi,Najbitno od se e da napravis brisevi za da ne slucajno imas infekcija.Ne se sekjavam dobro ama mislam deka jas gi pravev nekade okolu 15-16 nedela taka da i ti sega mozes da gi napravis,sepak se od golemo znaceneje.

14. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Денеска правев брисеви па ке ги видиме резултатите во четврток инаку ти благодарам :)

15. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    здраво мешиња ние денеска убаво го видовме синко конечно ни се покажа убаво за да може и тато да го види и да се радува со солзи во очите, конечно синко ја послуша мама бидејќи цело време го молев да биде мирен и умен да не мртка многу за да може докторот да направи убави слики. се е во ред со син убаво си напредува 1980грама е, докторот ми препиша таблети прегназон бидејќи ми е слабо железото па пред малку испив 1 таблета ама ми се гади од неа

16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

не се секирај нормално е :) уживкај и гали го мешето

17. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Јас мислев дека само мене ми се гади од таблетите за железо :lol: Јас пијам хеферол една наутро, една навечер, ама ги комбинирам со ц витамин од 500 мг (така ми ги препиша гинекологот). Имаку ние сме добри и двете :lol: Почнав да ја чувствувам, обично навечер кога ке се испружам, ама не е тоа како клоцање туку како нешто да ми се превртува. 20 недела сме, до сега се имам поправено 3 кила и во недела на Велигден ни е свадбата, па се надевам дека ке издржиме :rofl: Сакав да прашам дали и кога почнаа да ви отекуваат стапалата. Мене почнаа оваа недела и некако како да ме стегаат чевлите за на свадба (инаку сатенски се, па ако има некој некое чаре како да ги подраширам ке ми биде добредојдено :lol: )
    Ве поздравувам мешиња и ви посакувам убава вечер :*

18. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Fala na sovetite za cesanjeto, se nadevam deka ne znaci deka segde kaj sto me cesa deka ke izlezat strii zosto ke treba cela da bidam so strii :) noze, zadnik, stomak segde :))) inace sega koristam samo eucerin ama ne pomaga nesto mnogu...denes mi kazaa i so maslinovo maslo pa ke probam i so toa :)

Melania, i jas nosam bliznacinja 15 nedela sum, vo cetvrtok sum na kontrola pa moze ke ni go kazat polot bash bi sakala kako tebe masko i zensko :))) kazi mi imase li bolki vo stomakot i kicmata, jas gi imam i najizrazeni se dole vo kicmata kaj krstot i kaj desniot jajnik....se javiv vo sistina mi rekoa normalno bilo, pa ako imas nekoe iskustvo, kazi :) i kako stois so kilazata? Jas utre vleguvam vo 15n i sum 3kg popravena, zadovolna sum so ohled na toa deka se dve bebinja.

19. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас само кога премногу ќе се изморам или кога стојам премногу на нозе тогаш малку ќе ми отечат нозете али не е страшно и тоа почна околу почеток на 8месец, а за да ги рашириш чевлите имам слушнато омекнувач да капнеш во нив и потоа да ги ставиш во кеса и да стојат во фрижидер замрзнувач 1 ден, еве и нешто друго http://www.crnobelo.com/zabava/interesn ... sni-cevli#!

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Chupe, kondurite odnesi gi na konduradzija, vo Vero Taftalidze konduradzijata ima specijalna masina za sirenje na konduri...ke mu kazes kade vo koj del ti se tesni i gi stava na masinata i gi prosiruva po malku. A uste eden nacin doma e da gi stavis vo zamrznivac da stojat eden den, pa posle so podebela corapa nosi gi niz doma, ke se pustat malku :)

На Chupe му/ѝ се допаѓа ова.