во тој момент се се заборава.Најдобро е да ја слушаш акушерката и докторот при породувањето и да соработуваш.Дишењето при контракциите треба да биде како да дуваш свеќа и за да се симне бебето надолу шетање и мрдање со колкови лево десно.Те боли секоја коска но штом ке се роди бебето целата болка исчезнува.
Леле баш ме превари во прашањево) одамна сакав и јас за ова да пишам. Во последно време почнав многу да размислувам за ова
Бееменоста трае 10 месеци. Значи 10 месеци x 4недели се 40 недели. Па плус шо ќе се надноси или шо велиш некој месец трае по 5 недели таман му доаѓа. @Fallen.Angel ккао помина на испитот. јас уште дома си чучам си лежам си дремам ко млада невеста. Бебе ќе запрета одбреме навреме и тоа е. Некој си контракции лажни преку ден, стврднување на стомак и ништо друго.
Не знам да ви кажам како квантна физика ми изгледа кога мислам. Ај да се препуштам на нагонот, слично е како оној на какање, ко што сте кажувале. Па и менструација кога имав, болките ми беа ко стегање, ко за по голема нужда. Читав дека дишењето многу помагало и дека болката од контракциите била повеќе како наметнато мислење. Дека боли, ама не толку како што се мисли и со дишење дека може да се контролира. Затоа, ако имаат врска тие техники- да ги научам, ама колку треба самоконтрола тогаш?!
Ако доктор ти рекол да провериш скриен шеќер, тогаш и треба да провериш. Не е играчка ако имаш скриен шеќер.
Skrieniot seker e mnogu biten i ne e igracka stom maticnata ti rekla da pravis treba toa i da go napravis.Analizite vo bremenosta ne se igracka se sto e potrebno treba da se napravi . Tehnikite se bitni i pravilnoto disenje kolku tolku ti gi olesnuvaat bolkite.Iako jas posledniot saat na poroduvanje veke nemozev da se koncentriram ni na tehniki nitu na disenje.
Јас овде црпам информации,ми се допаѓа како објаснува. Има снимено на секоја тема околу пораѓај, доење, пост пораѓај...
Супер поминав, 10ка ми стави хахаха.. Потоа одма влегов во ДМ да се почастам.. 3000 денари оставив, не издржав морав нешто и за бебето да купам.
Знам повеќе од вас го имаа овој проблем-бебето има притиснато некој нерв и кичмата мислам дека ми гори од болка на левата страна Да пијам Парацетамол или џабе ќе биде?
хахаха ставив слика во темата “Што последно си купивте” инаку се живо. Овде ќе ти пратам дел од поинтересните работи. Другите не се битни што се за косиштево и за кожата моја.
Аиии бравооо , јас ми се чини од мала си велев со царски ќе раѓам хахаха и знам дека ке го надносам и природно ке родам хахаха само стресој шо си имам, ама бравооо бравооо за сите што раѓате природно , ама ете јас мн мн се плашам , пошо си понапред ке споделиш овде како и сите други како беше може ке де премислам до тогаш туку ај некоја нека ми прати слика од тие влошки гаки и што уште не треба за по породување ?
Ех засега така мислам, ама како ќе испадне не знам. Здравје само, јас сум на таа мисла, па ќе видиме. Стравот да го надминиме.
Хахах добро е што не сум сама само да не доварди дедо Боже до крај *** Штом си на таква мисла така и ке биде , лавица си ти хехехе , само убај мисли ***