Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Cestitki,da bide ziva i zdrava malata dusicka.

I edno prasanje, koga se ispituva skrien seker?

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Како што кажуваат членките некаде после 20 недела. Мене немат ми кажано се уште. Мојот доктор вели дека ако примети на ехо нешто ќе ме прати. Пример знам на жена на која плодот и беше многу поголем за неделата во која беше ја прати. Знам таа била негде 27 недела, а бебето по мерки било за 30-31 недела. Ептен голема отстапка. Моето е само една недела понапред и нема ми кажано докторот за скриен шеќер.

3. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    310
    @Dana31 , @Fallen.Angel
    Кај мене не беа понапред со неделите па испадна да имам скриен шекер.
    Не чекајте симптоми за да испитате тоа е рутинска проверка во бременост во 26та недела и секоја трудница треба да го прави.

На ALISA0000, Enci200, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Денес баш ми кажа докторката од 24 до 28 недела.
    И јас треба да испитам кај да е.

На Bebac и Maja92@ им се допаѓа ова.
  5. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Јас не сум од Скопје, тука немаме такви лаборатории со толку услови. Скриен шеќер, д димери и сето тоа го плаќаме на приватно или одиме до Скопје да испитуваме. Толку никакви услови што во лабораториите нема точни резултати за обични крвни анализи и брисеви.. Докторот кај кој сум е во друга општина и е многу спремен и стручен. Се надевам дека е се добро.

6. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Даа, на 31.01 , фала мила да сте живи и здрави :* :hug:

Самоконтрола ? Колку треба ? Многу ! Ептен многу ! Мораш да бидеш психички спремна дека боли и дека треба да издржиш, јас како што пишав во породилни приказни болките ги издржав како професионалец :D Кога имаш болки, ќе шеташ нема да стоиш, ќе дишиш длабоко вдиши-издиши, и ќе си ја масираш половината силно со двете раце. Нема да заседнуваш, нема да легнуваш..и нема да мислиш на тоа колку боли. Е сега..коа ќе дојдат напоните од друга страна..тоа е сосема друга болка, тие болки што си ги имала до тогаш ќе ги нема..ќе почнат само напони, исти како за какање, и не треба да се заборави дека треба да буткаш со газот, а не со вагината оти ќе се распукаш до немај каде. Верувај..на секој може да му се деси да се изгуби тој момент..мене тоа ми се деси, на цимерката неќна истото..скоро сите може да се изгубат на момент, и најмногу од се..да се слуша бабицата што кажува и докторот, ако ти рече земи воздух и задржи и буткај..тоа и ќе го направиш, знам дека се нема сила..ама ќе треба да се смогне од петни жили..тоа е тоа..и само со лесно :*

На Enci200, Sexybaby86, Ann.loves.you и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    И мене денес матичната ми кажа да испитам. Мислев дека нема да правам пак, во 8ма недела правев се беше океј. Сеа кој ќе пие од тоа грдото бљак бљак....
    Плус за д димери ми даде упат.

8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    12.286
    @Dikinzi , само ова со туркањето со газот, место со вагина, како то? Тука не разбирам. Другово многу убо ми го долови :worried::D

На Bella*, Dikinzi, Isabel и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    И јас кога прочитав се зачудив, викам ај не се брукам не прашувам, ама ме интересира.. Ми олесни кога видов дека и ти прашуваш :D

На Dikinzi, Milicka*, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    12.286
    @Fallen.Angel , каков срам, ич! Појма неам од ништо, се осеќам ко пред животен испит. Нема шо не ме интересира сеа, прибирам информации, впивам сее. :D

На Dikinzi, Milicka* и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Како да какаш (mooning):rofl:
    Кога какаш со газот напињаш :rofl:

На Dikinzi, Milicka* и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Иста сум. Баш сакам да си најдам другарка трудница и да си правам асален муабет, да си споделуваме искуства. Не прашувам многу жени кои веќе родиле бидејќи преувеличуваат и ме плашат. Овде на форумов си читам бидејќи има многу жени-лавици. Сакам да се едуцирам околу се. Јас врска немам што ќе правам со бебето после породување, моето опоравување како ќе биде,процесот на доење, на што да внимавам кај бебето. Има многу работи, не е ништо едноставно, сакам поспремна да бидам. Гледам и за породување многу жени се спремаат, учат како да дишат правилно, како да напнуваат.. Сегде има финти..

На Филотеа, Dikinzi, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Да не прочитам уште еднаш вакво нешто да си напишала окк??!!! самиот мајчински инстинкт ќе ти каже шо да правиш со бебето. Ние шо веќе имаме родено по едно а некои по две со нови бебиња минеме низ исти почетоци како со првото. Се е одново. Бебе плаче шо му е, шо не му е, ќе му се чудиш и ти ќе плачеш со него. Шо сака едно бебе освен цицка, повивање многу гушкање и љубов. Шо сака една нова мајка?? Одмор и поддршка. Само тоа. Ќе си влезеш у ритам.
    да не ти речам дека ако ти немаш врска шо ќе правиш со бебето, бабите околу тебе ќе знаат :!: Затоа ќе си се собереш и без паники. Форумот е тука ќе си прашаш шо ти треба и ќе се снајдеш. Првите денови се тешки дур научите доење и си влезете у ритам. Послеќе биде полесно. Грчеви ќе има ќе плаче има и за тоа лек. Се е период, така да уживај и не се замарај за нешто што самиот инстинкт ќе те води :):!::hug::inlove:

На maaitka, Talesia, Dikinzi и 14 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас пијам 2000 ие. Не испитав. Митко кажа пиј и јас терам :) Ја фрлив опаковката, ќе видам после каков сум зела од аптеката во систина.

На Milicka*, dunika, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И јас пијам од 2000 IU од Синерџи. На почеток пиев од 1000, па ендокринологот ми испита, на долна граница ми беше и рече од 2000 да земам.

На Milicka* и eta им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Диши - издиши што подлабоко и побрзо. Ќе ти покаже и сестрата што ќе биде во сала сигурно.
    Иста болка имав. Се управив дури 5-6 недели после породувањето. Не помага магнезиум.

За по породување носи си Бетадин со тебе и на секое менување влошка ставај на неа.
    И јас мислев царски е полесно ама сега викам не дај боже царски да треба. Операција е тоа женски само ставањето од кревет е хорор ами болката можам да замислам каква е. Ги изжалав цимерките што беа со царски. Ако немате сериозни индикации ич не си ставајте трн во здрава нога.

На Girl-Rabbit, Dikinzi, Isabel и 5 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не беше толку страшно царскиот :) Не дека не боли, ама боли само првото станување. После е се полесно и полесно. :)

На eli25, Среќичка, Dikinzi и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Могуќе .. мене од страна гледано страшно ми се виде :angel:

На Milicka* и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дека ти лесно си минала :)
    Инаку, има и природно што не им е лесно. Кој како му е чкртнато :)

На eli25, Girl-Rabbit, Dikinzi и 7 други им се допаѓа ова.
  20. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Девојки, а вие што се имате породено природно, дали и епидурална ви ставија? Некои искуства да пренесите за тоа?

На Dikinzi, SanelaS, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.