Оваа ја користев http://www.canesten.mk/mk/female/products/canesten-3-vaginalni-krem/ Во секој случај најдобро нека ти каже гинекологот
Немам кандида ама пијам пробиотик за женска флора и ми рече докторката до пораѓај да го пијам. Да пробаш така.
Јас би сакала епидурална. Кај нас на државно мислам треба сам да си ја купиш од аптека (не сум сигурна ама викаа околу 200 евра е), инаку не ти ставаат. А во плодност ако сакаш си доплаќаш 200 евра за неа (така прочитав). Инаку, јас мн имам страв од анестезии. Имам примано само 3 пати и тоа при вадење на заби, луѓе јас се онесвестувам од анестезијата. Значи самото ставање во забот не ме боли туку кога почнува дејството, мене ми станува лошо и губам свест па ајде ме возат нагоре-надолу на столот за демек доток на крв да дојде во глава. После тоа немам гајле, ама ете самото здрвување ми прави некој проблем. И затоа можеби не се споредуваат тие две анестезии, ама мн ми е страв како би ја поднесла. Имам време, ама си размислувам да ми ја стават ако веќе одам Плодност оти знам дека не сум толку храбра...Па со Господ напред.....
Матичниот ми даде да проверам хемостаза и д димери,но ме интересира тие испитувања за што се,што се открива со тоа испитување.Се извинувам знам дека малку е глупо прашањево но прв пат се среќавам со тие испитувања,а не прашав Др зошто ме прати да испитам,да не има приметено дека нешто не е во ред со бременоста
Јас проверувам постојано, обично ако има калцификати праќаат за проверка....ама сега сите проверуваат
Тие се рутински испитувања кои секоја трудница треба да ги направи. Не постои показател за високи д димери се дури не се испитаат
https://health.acibademsistina.mk/blog/bremenost-novorodencinja/d-dimeri-vo-bremenost/ Тука е убаво објаснето, можеш да прочиташ и без грижа, сигурно докторот знае зошто треба да провериш, не мора да значи дека има проблем
@green.eyes мајка само смирено онаква каква што си, имаш луге околу тебе во сигурни раце си , сите сме со тебе и стискаме палци ***
Ne deka panicam radi tecnosta no eve sestra mi praevme muab bas za toa i se cudi so se pie zoso ona koa ispitivala samo krf i zemale a ne piela nikakva tecnost. Mislev da ne ima samo opcija oreku krf bex tecnost.