Со пиење на течноста се испитува скриен шеќер, а без течноста обично само шеќер. Јас испитував во првата бременост кај обичниот шеќер резултатите беа добри, ама затоа имав скриен шеќер. Сега ќе испитам само за скриен бидејќи веќе еднаш го имав.
И како го третираше скриениот ? Мене само диета ми дадоа , односно тестенини , благо ,пецива воопшто дс не јадам исто и сокови не Др не ми дадоа ?
@Sandra456* Поентата на растворот е да се види за колку време твоето тело го регулира шекерот. Затоа се дава тоа оптеретување и се следи после 1 и 2 часа. Во меѓувреме не треба да јадеш и пиеш ништо ни вода и треба да мируваш.
Приметив околу папокот ми е направен круг и ми е побелена кожата во тој круг. Не знам од каде излезе ова сега. Некој со слично искуство?
Јас имав круг околу папокот, чудно изгледаше како пооптегната кожата. И цел папок ми беше испакнат 5 минути пред стомакот. Откако се породив се си дојде во нормала.
@RAK91 мене ми е набабрено и подуено местото околу папокот. Сменета ми е бојата на кожа и поосетливо е некако на допир Одамна ми е така..
Не ми е многу испакнат, но многу ми е побела кожата во тој круг околу папокот. Би требало да се врати во нормала по породување
Пробај со lactogyn, мене ми се повлече од нив. Ако чеша малку и канестен надворешно. Пробај и да се измиваш со чај од камилица.
Ne me cesa voopsto, samo sekret ama postojano ja ima. Pocnav lactogyn da pijam i mikozol vaginaleti ke stavam...belkim ke se spasam
Мајки што користите во случај на температура? Веќе 2 часа ми е 38 се мислам дали да земам парацетамол или не, се плашам да не штети на плодот ?
Jas sum kaj dr.Mitko Ivanovski.Imam samo pofalni zborovi za nego,mn.dobar kako licnost,dobar i strucen doktor
немаш проблем од парацетамол, слободно напиј се тоа ке ти препорача и лекар.. лимони, супи, чаеви се е добредојдено со лесно
Не штети, само Парацетамол и е дозволено во бременост. Пиј и многу течности за побрзо да се симне температурата.
Баш и јас заприметив пред некој ден (27+5 сум). Ама мислам е нормално и со ништо не го третирам само што си го мачкам цел стомак со мешавина од павловичева+ ад капки+ бадемово масло.
Zdravo na site. Jas sum nova prv pat pisuvam i sekoe mislenje e dobredojdeno. Bremena sum 31 nedela so invitro predhodno e pravena konizacija poradi karcinom pa sega ima staveno serklaz. Maticnata misli deka ke se porodam predvreme pa me isprati na Gak kaj Dr. Slagana. Dali nekoj ima iskustvo so neze za carski rez, dali zemaat pari za carski rez nekoj cenovnik neznam i kako e prestojot vo bolnicata mislam na higiena inkubatori personal nemam predhodno lezeno ova mi e prvo dete. Fala pozzz do site
Јас правев преку венска крв, испитување на тримесечен шеќер (глуциден статус). Така матичната ми даде, ама нешто размислувам следнава недела (28 ќе сум) да го направам тој со течността на своја рака...нез ќе видам...