Добра сум засега, имаше неколку јаки контракции во текот на денот, и толку. Се надевам и ноќва ќе биде така, не спиев ноќеска и цел ден денес, ми треба одмор Фала на помислата
Исто со диета. Ми рекоа и три пати дневно дома да пратам колку е шеќерот, да запишувам и со тоа одев на контрола.
A pred da go ispijam smeam da se napijam.voda ?xnam deka ne treba da bidam jadena barem 11 12 saati ama za voda ?
Показател се тие калцификати што се појавуваат на постелката исто така намалена плодова вода или заостанување на растот на бебето. Се тоа заради намалените протоци поточно заради високи д-димери. Ама можеби праќаат да се испита и без индикација..
И како ти се движеше дневно шеќерот? Беше ли над нормалата? Мене секој месец кога проверувам ми е ок...
Здраво мешиња, еве веќе две недели имам премногу работа на работа. Не станувам од столче освен до тоалет. Дури и доручекот го јадеме со колешката на биро Али побрзо ми поминуваат деновите и не се жалам бидејќи навистина уживам во работата Муабетот за мешање на баби го читав... Сестрата на мм е исто бремена, термин и е три месеци после мене исто прво дете. Така да мислам дека свеки нема да замара многу. Еве откако остана ќерка и трудна се нема јавено да праша за мене, претходно секој ден досаѓаше... Ќе си ја имам мајка ми на почетокот додека му падне папочето ми е страв јас да го бањам После тоа со мм ќе си фатиме ред, здравје само нека биде се како што треба. Од утре 21ва недела, синко клоца растура. Ама како што вика Оли, неговите движења моментално ме смируваат и разнежнуваат. Сакав да почнам да купувам нешто деновиве па се предомислив.. Си мислев подобро се од еднаш да купам, да не изгубам ориентација што имам што немам
Ох... иста бев и јас.. се плашев да го земам, да го држам во раце , да не го притиснам силно, да не го угушам недај боже, да не му ги скршам коските.. се плашев дека нема да го осетам ноќе кога ќе му се јаде (ко топ спиев не ме буди ништо, се шалев со мм дека и топ да пукне до мене нема да осетам ништо), се плашев да го бањам, си викав леле ќе го удавам у капка вода, се плашев да го пресоблекувам мислев ќе му ја исчашам ногата или раката.. буквално од се се плашев плус стравот беше поголем бидејќи ми е прво детенце... но ете се снајдов веднаш штом ми го донесоа во болница ми го "тутнаа" во раце без да кажат што и како.. сама бев у соба, немаше никој скоро цел ден, после донесоа уште една мајка со бебе па се поослободив бидејќи внимателно посматрав што правеше таа со бебето и потпрашував.. сепак нејзе и беше 3 дете и поискусна... кога си дојдов од болница бев буквално сама со мм и бебето.. се снаоѓавме лесно сепак мајчинскиот инстинкт проработува веднаш штом го осетиш тоа човечуле у близина... патронажната доаѓа дома ми кажува што да правам со папочето доколку малку има крв на него.. среќа па бргу му падна и немав потреба да мачкам со некакви препарати..
Лактогинот не се пие.. се става долу... јас ги користев и кај мене делуваа.. ја снемав инфекцијата ...
Бремена сум 12та недела и вчера го скршив живиниот топломер Го собрав и поминав правосмукалка, сега читам не смеело правосмукалка со тоа се раширувала живата во просторот. Се плашам, некој со вакво искуство?
Ќе си земеш ливче и пенкало, ќе си напишеш на пример боди со долги, боди со куси, бенкици, шпикозни, ќебенце тенко, ќебенце дебело итн. Ако купиш едно боди на куси, ќе си ставиш една црта и така за сè. Така нема шанси да се изгубиш и да не знаеш што имаш и колку имаш. Кога ќе комплетираш нешто, чкрташ и знаеш дека веќе тоа не земаш. Ако ти е мерак да си купиш нешто, да си купуваш полека.
Јас скршив исто живин топломер и го соберав со правосмукалка. Помини уште еднаш поубави и фрли ќесата од правосмукалка. Јас пред 6 год скршив
Вагиналитети земав.. 7 беа во кутивчето.. јас 2 недели требапе да ја примам таа терапија.. па земав 2 кутивчиња.. и за 2 недели инфекцијата исчезна
Да, јас неколку пати. Прв скрининг + приска-7500 ден (ехо 3000+приската3500). Обичен преглед (вагинално и абдоменално ехо-1500 ден). Втор скрининг (вагинално и абдоменално ехо) -3000 ден. Еден посебен скрининг за срцето на бебчето (не го правев јас) мислам 2200 ден рекоја. За скриен шеќер мислам 500 или 600 ден рекоја ( не памтам точно, но не правев таму). Засега ова го знам
Devojki zoso se namaluvaat udarite znaete li ? Pred 4 5 dena i oredhodno ubavo si ja osekav sekoj den i toa po 4 5 pati ubavo da me klocne no i meki udari a poslednive 2 3 dena skoro i da ne ja osekam po celi denovi ke cukne vo den 2 pati ama mn malce skoro i da ne se oseka jadam blago namerno no nekkao pak ja nema celo veeme sum skoncentrirana lezan i cekam da ne slucanjno pri odenje ne osekam ama niso mi e vo misla nekako (25ned sum)