Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас сум сега 27ма и истото прашање го поставив пред некое време. И кај мене беше преактивен, со клоци до болка. Од пред 10 дена прво го немаше 1-2 дена, па почна мрзливо да мрда и така и си остана. Го осеќам само кога се тегне и ми се стврднува стомакот (не знам зашто така) и навечер обично како центрифуга во стомакот да имам - имам чувство како да се врти, да се преместува и толку.
    Прочитав дека има периоди кога нагло растат и тогаш не се активни и стварно како стомакот преку ноќ да ми се зголеми.
    Не се секирај, сигурна сум дека е се во ред. Ако воопшто го нема 2 дена, оди си на преглед да си ја смириш душата.

На Филотеа, Dikinzi, ddevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.142
    не се нервирај
    има некои денови кај што се помирни и позаспани
    оно си претка сам ти не го осекаш
    апни благо напиј се газирано легни на грб без перница мрдни мешето малце и ке се јави

На Dikinzi и Sandra456* им се допаѓа ова.
  3. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ne e deka ja nema skroz ja osekam ama za razlika od predhodno ova ne e nisto. Se neviram so maticnata mi e na odmor a bev na pregled pred 1 nedela bwse se ok . Naviknata sum da si ja osekam i sega vaka cudno mie , necini sto odma panicime znam ama ne mi e seeedno ic vaka so ne ja osekam. :(

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282
    Мене пред бременост ми се појавуваше. А сега во бременост ја немам. Помалку благо, повеќе јогурт и кисело млеко. Туширање само со вода, без купки сапуни и без влажни марамчиња.

Честиткии! Да ви се здрави живи сите три! :party::party:

На green.eyes, kankus, lovely12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Затоа и ти пишав зашто јас иста бев. Не бев испаничена ама цело време таму ми беше паметот. Сега сум смирена и се радувам и на тие 5-10 мин кога мрда. И јас скоро бев на преглед, па ќе си почекам уште 2 недели.

На Sandra456* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Мајка честито уште еднаш и овде, живи и здрави да сте.

Јас бев сабајле у клиника со мм на контрола, цтг супер, бебе супер плодова вода супер, као ај да видам дали си отворена, ништо посебно само еден прст, не е ни меко грлото. Ќе чекаме, као и торбица у кола ставив ај ќе ме задржат ама ништо, пак сум дома. Се акнав на чистење, рибав кожна гарнитура останав без раци, низ дома префатив ништоми рекоа активна да сум била, ох јас нива ќе изорам од активност, јадев љуто, трчам по мм за секс :rofl:(facepalm):$ само и само да добијам болки. Ќе си чекаме :wasntme: некој пишеше за урми, и урми купив.

На Natasha1991, happygirl, green.eyes и 17 други им се допаѓа ова.
  7. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Zdravo devojki
    Od pocetok na sama bremenost pijam lekarstva bidejki imam avtoimona bolest.Ovde vo Ohrid i Struga nekako me zagrizija doktorite kako sum primala mnogu lekarstva,a ne smeam da gi prekinuvam.
    Dali nekoja ima iskustvo so primanje na terpii vo tek na bremenost,pa na kraj se izgleglo vo red so bepceto?
    Vo cetvrok sum Skopje na patoloska ke mi pravat detalen skrining,do togas cela sum vo stravovi

8. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Да се поправам за прв скрининг (сега си ја видов грешката)
    ехото беше 3000 мислам а приската (испитувањето крв) 4500....

На Малечко Кикенце му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас би рекла дека не е муабетот колку лекарства пиеш туку што пиеш. Дали се штетни за бебето? Од друга страна бидејќи е автоимуна болест не можеш да ги прекинеш зашто ќе биде штетно за тебе. Наместо да бидат тие загрижени, треба да ти објаснат тебе дали ти треба да бидеш загрижена.
    Мислам дека те имам прочитано за анксиозност и панични напади (ако сум те помешала со друга извини). Знам колку е комплицирана таа состојба бидејќи со години поминуваме низ истото со мајка ми. Те молам собери сила да ја истераш бременоста како што треба. На мајка ми многу и помогна разговор со психијатар, на почеток секоја недела идеше кај него, а сега еднаш месечно. Лекови веќе не пие и многу е подобра. Пак ќе кажам извини ако не си ти таа членка ама ако си, те разбирам колку ти е тешко ама мораш да најдеш сила.

На eta, Thallia и Малечко Кикенце им се допаѓа ова.
  10. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Da tocno se sooucuvav so toj problem,no sega se potsredi.Podobro se osekam bidejki imav pad na mnogu parametri i toa doprineslo da se osekam taka.
    Vsusnost se lecam bo stranstvo,profesorot tvrdi deka se ke bide vo red,ne znam sto da kazam mozebi ne se dobro upateni genikolozite tuka bidejki jas ova sto go imam e retka avtoimuna bolest.
    Do nekade sreka profesorot sto me vodi e najdobar na svetsko nivo.Od druga strna steta sto nemame takov strucnjak vo Makedonija,mnogu polesno bi bilo.

На eta, Dana31 и Jana06 им се допаѓа ова.
  11. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Lugje eve 3 saat e ja sum so temperatura 39 veke 2 dena!! 38\39 varira.. samo paracetamoli tecnosti nogu voda corapite vo ocet gi staviv.. strav mi e da ne fatam nekoi grcevi.. se izvinuvam znam deka prasanjeto ne e za tuka ama ocajna sum!! I na lekar mi rekoa caevi voda paracetamol i corapi u ocet ako dojde noz do koska​

12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Добро утро. Немало спиење за мене. Се разбудив бидејќи плунката не можев да си ја голтнам. Грлото ме кине, глас немам воопшто. А згора на се тоа и киселини најјаки до сега имам.. Не сфаќам, цел ден си бев добра, не осеќав ништо, сеа грлото не ми е како што треба, се расонив. Се плашам и носот да не ми се затне. Еве го вереникот си спие, јас исправена седам. Не му е јасно зошто не сум легнувала. Полесно ми е седната кога веќе не спијам барем киселините да ми се намалат...

13. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    I jas sum edna od vas so misli i strav. Pred dva dena pocuvstvuvav ostri kratki bolki(vaginalno) traeja nekolku casa. Meguvreme bevme na ginikolog,mi go pregledaa grloto na matkata i mi rekoa deka se e ok. Bolkite ne trebalo da se podcenuvaat i ako posle edna nedela mi se povtoruvale povtorno trebalo da se kontrolira grloto. Vecera se supr, si legnavme i jas povtorno ja pocuvstvuvav istata bolka(4-5 pati). Kako da se objasna ( vaginalno,vnatresno kako nekoj so ostar predmet da me secnuva). Lele srav,ako sum prespala 2 casa dobro e. Mi prepisaa magnezium posto porano ne go piev. Dali toa se lazni kontrakcii? (Jas sum 18-ta nedela) Iskreno zaboraviv kako bea posto se imam poragjano pred 9 godini a takvo cuvstvo so prvata bremenost ne sum imala. Srceto mi cuka 200 na saat.

14. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Мамички дали некој имал проблем со повисок нухинален набор во петок бевме на ехо тоа ни кажа доктор, вчера дадов крв за приска утре ќе бидат резултати. За никааде сум

15. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Колку е нухален набор... мислам до 2.5се толерира

16. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    4мм

17. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Ќе видиш приската како ќе биде, докторот виде ли носна коска? И зависи која недела си била над 12недрла нухалниот се зголемува. А докторот што кажа, може да ти даде др тестови да правиш

18. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272

19. tubus

tubus Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    30

20. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    пиј течност, и пази се од температура:f:

На Fallen.Angel и Anaouou им се допаѓа ова.