Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    нормално е :D и допрва ќе почнува се да те боли. А за јајникот...и мене ме болеше така па на крај излезе дека едното бебенце е десно доле а другото лево горе :)
    јас нагло се поправив 10кг до 16та недела (а цело време сум во движење и пазам многу што јадам...ама ете ) , а со оглед на тоа што сум висока 180цм, се тешам малку зашто и не се приметува многу. цела сум стомак :D

2. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Pa i mene ednoto bebe mi e dole desno i jas pretpostavuvav deka e od toa :) zosto bash toj del nekako pobolen mi e....ama neka raste bebe ke si trpime stom e od nego :) sega u cetvrtok sum na kontrola pa ke vidime sto ke kaze dr. Se utesiv so kilazava :) dobra sum sega za sega ama nikogas ne se znae koga ke ripnat kg :) neka se zivi i zdravi ke si gi nosime, posle toa ke slabeeme :)

3. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51
    Chupe, ја имам слушнато да ги наполниш вода кондурите и така во замрзнувач водата ќе замрзне и се проширувале. Пробај, ако не бива правец кај кондурџијата во веро што ти го препорачаа. :)

Инаку мешиња денес (16.04.2014) ми е термин. Арно ама на синко мој не му се излегува. Секој втор ден сум на цтг, но нема никакви знаци за излегување. Се загрижувам. :?:
    Синоќа осетив малку болка, ваљда лажна чим не се повтори. Инаку тешко мене како што поситно сум, бебчо наш голем маж-3650гр е, машала. Колку само бледо ја погледнав докторката кога ми кажа (пошо во четврток беше 3400, некако за кратко многу ми се виде) ,се изнасмеа таа вика ќе го извадиме не му се секирај :lol: :lol: :rofl:

Во меѓувреме да си кажам-премногу ми е страв од пораѓајот.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Чупе,
    за кондурите најубаво е да ги поноси низ дома некој со поширока нога (јас така и ги давам на мајка ми тесните и после ми се супер) ако имаш кој. Инаку, и јас имам слушнато кондурите да се стават во замрзивач, а и друг начин (што мене ми е подобар и некогаш го практикувам) крпа да се натопи во омекнувач и да се напика во кондурите. И последно, кога ќе ги облекуваш намачкај си ги нозете со крема за да можеш полесно и поубаво да ги облечеш.

Мила101 се гледа дека ти е страв, штом во 4:33 си пишала :) Ти посакувам лесен пораѓај :*

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Хаха да, и ние уште малку нема да можеме око да склопиме. На сите ќе ни тропне стравот на врата кога ќе ни дојде време :worried: Мила101 со лесно, па да се читаме во породилни приказни наскоро. :)

6. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Е мамички да ви се пофалам
    Конечно притисокот ми дојде во нормала, после една недела висок, висок сега си е таман (за до суша со терапија, ама да е во нормала)
    Иначе секој ден сум на ЦТГ, контракции слаби и лажни, а денес и докторот ме прегледа не сум отворена и на рат изгледа ќе славиме :) .
    Сега малце со бебушко да одмориме зошто не знаевме дека ќе не прегледуваат и не знаевме дека било непријатно и болно, :tmi: :$
    Како што поминува времево навечер се помалку и помалку спијам, кажувајте некој лек, оти жива ненаспана сум ;(
    Имајте убав снежен ден!!!

7. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Мамичкии 16та недела сум бебчето има 127гр,да не е малку за толку недели :)

8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мислам дека е нормално за 16 недела. Еве тука прочитај ќе видиш, немој да се секираш. Уживај и со лесно нека ти е. ;) :inlove:
    http://www.ringeraja.mk/trudnicki_kalen ... lod_2.html

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.829
    Допаѓања:
    325.641
    hmm spored ovaa tabela na ringeraja bebeto vo 21 nedela e okolu 300 g.Moeto ima 401 i mi rekoa deka bilo pomalo t.c odgovara na 20 ta nedela :^)

10. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
  11. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Здраво здраво,

ние само што се вративме од доктор. Прегледот помина одлично.. Бебушко многу активен, само се врткаше натаму наваму :) Се е во ред. Големините си одговараат на неделите. Долго е 7ипол цм. И сме 13+2 недели, јас мислев веќе сме 14, но грешка :)

Минатиот преглед, правев пап тест, и ми зедоа крв и мокрача, и денес ми кажаа дека и пап тестот и мокрачата се супер. Хемоглобинот ми е 12,4 и тој си е добар. Исто и притисокот си е добар. Се е добро само што сум се поправила 2кг ама ништо ајде не е страшно :D

12. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    51

baby2014 & zuto , фала Ви и на двете. Со лесно и Вам. :)
    Па секако се плашам, а ова што и денешниов ден поминува а нема уште ништо дополнително ме вознемирува. :?:
    Ма кад - тад, мора да пројде. Само шо паничар сум си јас голем. :lol:
    Искрено се надевам дека сите ние после во породилни приказни ќе раскажуваме како не било толку страшно ...и сл. Како и да е,забегав изгледа. :rofl:

Ве поздравувам. :*

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Taman si mislis 14 ta nedela si. 13+2... Koga ke bides 14+2 Ke bides 15 nedela :))

14. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    Здраво на сите!
    Утре влегувам во 39та недела, вчера бев на преглед и се имам отворено 1 прст.Ми рекоа следна недела пак да одам .Денес осекам како менструални болки.Имам мн бело прање , отсабајле како зелено(се извинувам за изразот)како мрсул, а сеа те бело, те прозирно.Докторот рече моѓе да имам и кафеаво и розево и дека е се нормално.Јас сум малце исплашена дали ке ги препознаам вистинските кнтракции,пукање на водењак, кога е време за болница, вчера бев ме вратија

15. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Аааа така ли иде тоа? :D Хахаха ти благодарам на одговорот ддевојче :* Како сте ти и бебушот?

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Super sme,peperutceto vo krevetce si guka i pee a jas si ja gledam i na net malku,fala so prasa.pozz

На wtff му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.285
    Јас сум 15+3/4 и кога бев на преглед пред неколку денови ќеркичката тежи 97гр,а долга е 13цм,ми рекоа дури и напредна била,не се грижи не е малку,напредни се нашиве. :D

18. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    ИТНО ми треба помош и мислење .преги пишав дека цел ден имам бело прање.вцера бев ма лекар 39 недела сум, 1 прст отворена ми рече и да имаш бело прање со розево или кафеаво се е тоа нормално.Цел ден вријам од бело прање а сега пак со крв , не знам дали да одам на лекар или е нормално.Тој ми рече дека е тоа нормално, не рече веднаш дојди ако се јави .Прв пат ми е и не знам со да правам

19. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мами како ми сте ми недостигавте вие и темава и благодарам на раин,што пак ни пружи можност за темава,како ми сте вие сите јас некако настината сум малку пробувам да се стабилизирам утре сум на преглед,да си го видам синко сега е пораснат поубаво ќе се гледа ве поздравувам сите и имајте убави празници ;)

20. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Мамички како сте? Одамна ви немам пишано. Ние сме ептен блиску до денот Д и почнува да не фаќа паника (сигурно е нормално). Какви се болките,брзо ли ќе биде.. аахх еден куп прашања ако се замислиш. Затоа и гледам да не мислам :D Нека биде се како треба да биде. Ве поздравувам сите и ви праќам гушкања :hai:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.