Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Сабајлето се разбудив со болки ниско долу на стомак, дојдов на работа но кога се исправува да одам ме боли 22+5 сум. Дали е до ширење на матката или да одам на доктор?

2. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Јас бев во иста состојба, немав ембрион до 7 недела, па после слушнавме и :l:. Се ќе биде во ред, само мисли позитивно :)

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Цела бреѓеност сум свиена од чистење, не е ништо страшно, ама неудобно и нелагодно е. А за болките нормални се при лежење и про седење па и при движење

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Полека со чистењето јас последно кога го чистев вецето имав страшни болки во половината потоа само лежев, наместо со средства го чистем со сјај за да не вдишувам отрови

На monka_bonbonka, Martka и WonderGuurl им се допаѓа ова.
  5. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Девојки имате цел живот за чистење wc-иња,сега галете мешко и уживајте и не ризикувајте.

На monka_bonbonka, Nairobi88, Bebac и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282

Зависно која недела си. На пример клекната положба одбегнувај, да не вршиш притисок. А положба на четири (на дланки и на колена) читав на англиски дека се препорачува дури, од помош е за бебето да се заврти надолу. Јас не знаев за ова и околу 6ти па и пред
    тоа знаев да бришам по дома подовите во таква положба, и од 27ма недела бебево завртено е надолу.
    И сега во 8ми така си застанувам, крпата во рака, се раширувам, а и како убаво ми е на стомакот, не осеќам затегнатост, така и во текстот пишуваше, бебето има повеќе простор отколку да си навалена наназад, испружена ко за филм гледање. Можда има некоја врска.
    За грбот од спиењето ти е. Што со истегнување поминува, не е страшно. Магнезиум јас земам, мене ме подболува кога како.

На Thallia, Dikinzi, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Мислам дека не треба да е проблем.23+5 сум, цела бременост јас чистам, дури и со абразивни и секакви средства, само отворени сите прозори за да не вдишувам многу и со паузи да се проветрува. Имав земено од ДМ средства кои се на природна база за ВЦ ама и тие тешко мирисаат. Практикувам почесто да користам паста за домаќинство од Green ми е порачана, не е штетна за вдишување.

Инаку сега се вратив од испит, деветче ми ставија. Чекам сега кај матичната и после трк на другиот испит од 12 часот.

На monka_bonbonka, Slonce91, Nairobi88 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    И јас си го поставувам прашањето дали му штети на бебето додека чистам!? Одговорот не го знам. Ми имаат кажано остави се, ќе имаш време за чистење. Но, неможам да оставам до толку, се да се запусти додека се породам. Само од мм имам помош! Никој друг не ми помага! И мене ме болат од време на време двата колка и грбот. Се тешам ќе помине и ќе издржам уште малку до јуни.

На Thallia, Kate Rina 93, lovely12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Фала ви на сите на одговорите:hug:
    @elenaklasik имаш право имам читано дека положбата на сите четири е супер, и јас така бришам. Помага и против болки во грб и половина, така на сите четири и полека, нежно правење мачка-крава вежби (смешно е имево ептен ама се надевам ме разбирате што мислам, како при вежбање или јога кога се истегнуваме)
    @Martka верувај дека најмалку што би сакала е сега да чистам и да се мачам, ама ете мора, освен од сопругот од друг помош немам. Не се оптеретувам многу, планирам пред да дојде бебче здравје една генералка, а сега она основно одржување хигиена што е неизбежно.

На Martka, Thallia и Bebac им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас исто немам баш помош, а искрено не ни сакам дека не сум баш физички активна, па ова ми е вежбање :D Си пуштам музиче и лагано цел ден си потфаќам по нешто. Само вц не чистам од сам старт, тоа вереникот си завршува кога е дома. Имав читано некаде дека не е добро да се вдишуваат средствата за чистење на вц. А и не се замарам баш ако се запусти дома некогаш. Секако само блиски ми доаѓаат на гости, па ако ептен загусти ќе помогнат. Имам и јас денови кога само сакам да лежам :)

На dunika, monka_bonbonka, Thallia и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Па со провокација се породив. Не не, првиот у Скопје, вој тука во Велес.

Не е штетно, до последната ден рибав како коњ. Со одмарање повремено, ако сетиш тежина,, легни одмори.

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    @Dikinzi ама ти беше отворена веќе два прсти и знам пишеше имаше лажни контракции, како дојде до индукција?
    И јас денес пак на контрола бев кај матичен, аман не можам веќе да ги гледам тие таму помошничките шо му се толку глупи, некултурни непрофесионални катастрофа. Утре пак сум на клиника.

13. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Девојки, овде пишувам бидејќи темава е поактивна а и си ја обожавам :l: Денес испитав скриен шеќер, со два пати боцкање, по 2 часа. Пред глулозата резултатот ми е 3.88 (реф.3,3-6,1). По два часа 2.8 (реф. <8.6). Гледам дека е нормално, само како може да падне после тоа? Читав низ темиве за ваков случај, во лабараторија ми рекоја супер е рез. Ама би сакала некое ваше мислење од искуство....А и да напоменам, деновиве се' нормално си јадев, сношти ме фати вечерата во 9 додуша (макарони+сирење+ павлака ама малку изедов бидејќи навечер не можам мн да јадсм). Лабараторијата ми е на 5 мин, па си дојдов дома после пиењето на растворот , си лежев, па пак појдов-си велам не поминав толку мн пат оти нели некаде и таму се седи 2 та саати....Па сега нез, само ме чуди дека понизок е рез. На второто боцкање....

14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Дали некој користел Donafil vaginaleti во бременост?

15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Дали некоја правела нокти за време на бременост?
    Засега не планирам, ама штом влезам во второ тромесечие би сакала, нормално, ако не е опасно

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Отидов на преглед, рече сакаш ли провокација, реков ајде..секако ќе треба да испаѓа коа тогаш..и се согласив :D Аман бе, таму ако се некултурни тука какви се? :D

17. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Јас до сега 23недела постојано правев...сега се мислам дали да прекинам.

На Fallen.Angel и simonka93 им се допаѓа ова.
  18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Си правам нокти цел живот, и во бременоста не престанав. Пред пораѓај само ќе мора да ги скратам и гелот да го отстранам. Викаат не е убаво и да се фарбаме, ама еве ме моментално од фризерскиот стол ви пишувам, со бланш ме мачкаат. Гинекологот кажа нема страшно.

На monka_bonbonka, Thallia и simonka93 им се допаѓа ова.
  19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ќути, катастрофа се, секаде има таквви. Почна главата мн да ме боли се осеќам мн омалаксана преги ми мереа притисок беше 120/80, сега си го измерив ми се качи на 135 со 80 и пулс 81. Ако ми е висок не го поднесувам. Ме фајќа малку страв тоа одолговлечување оти толку мн трае. Па плус и глава ме фати сега не знам дали да пијам парацетамол сега баш при крај

На Dikinzi и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Содржат борна киселина и не се препорачува да се користат во бременост.

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.