Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Слободно да си ги правиш само на пораѓај обавезно со чисти нокти, без лакови и сл.

На simonka93 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  2. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    затоа прашувам

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    На Anexy, Jana06, tajci83 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Јас си ставав гел на моите нокти цела бременост и нема ништо до сега фала му на годпод суоер си се развива плодот..Пред некој ден ги извадив бидејќи ми се ближи терминот за пораѓај бидејќи ми кажаа не смеело на пораѓај да имам ни лак ни гел.

Браво за општината..Треба во сите општини да биде а не само во една ама тоа е Македонија и се е можно

Последна измена од модератор: 11 февруари 2020
    На simonka93, Jana06 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mozes da si ostaves kapar i da go doplates krevetceto koga ke se porodis mt moze da ode da go zeme nie taka napravivme inace I jas ne kupiv nisto dodeka ne se porodiv

6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Цело време ги правам, од старт. Ама гелни, не акрилни.

На simonka93 и Martka им се допаѓа ова.
  7. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    @Anaouou kako si, napravi li uste ednas skrining?

На monka_bonbonka и maremaca29 им се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па од една се почнува.. кај и да е уште некоја општина ќе се приклучи кон ова... и ќе исплаќа по 8000 ден ...

9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мислам дека Центар, Аеродром и Карпош и порано имаа највисоки надоместоци. Ги вратија сите на 5000 ден, па ете сега почнале да качуваат пак. Дај Боже сите да покачат ама не ми се верува. Мада избори се ближат, може ќе искористиме и ние нешто :D

На Thallia, Butterfly1107 и lovely12 им се допаѓа ова.
  10. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    НОВ
    Вакаа само што се вратив од др и ми кажа не е добар тест Приска, ве молаам за совет ми кажа овој прентален се правел во Сингапур и затоа го сметал за поверодостојен него амниоцинтеза од наши доктори ?
    Кажите ми ваше мислење и зошто кога го прашав за уште една пример контрола да направам односно скрининг тој ми кажа можеш да правиш и може сега да е добро ама тоа што видов во 11та недела не ми се свиѓаше?
    Некако ми ја зема воља

11. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Девојче, направи си нифти тест има можности изгледа и на рати.
    Некои што повеќе знаат нека кажат. Јас на твое место така би направила.

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Смири се, се е на нервна база, така се осеќаш оти го исчекуваш денот да дојде, ама више нема кај да бега, блиску си :D :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Неинванзивен тест е во ред, но ако нешто е добро и со него...пак ќе одиш на амниосинтеза. Е сега можеби е подобро хорионбиопсија, тој се прави ококу12-13недела. Ама незнам кој ти е матичен и можеби треба да разговараш и со друг...се зависи колку ти се можностите.

Ако си до 12-13недела направи скрининг на приватно или во државна

Последна измена од модератор: 11 февруари 2020
  14. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    318
    Jas pravev vo 10 ili 11 nedela

15. tubus

tubus Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    30
    Neznam samo citam i citam za nekoi testovi,dodeka gi napravis vremeto ce minuva i se potesko ce ti bide i vece vo nisto nema da bides sigurna zatoa napravi eden iskren razg.so mat.da si negovo dete sto bi napravil,ce bide sigurno surov...no nemaci se.vakvo nesto imase i moja rodnina koja napravi kiretaza isega si ima2 prekrasni djavolcinja.No sepak toa e nesto sto treba vie da resite

16. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Znaci vaka
    Ako gi imas 700€ pravi Nifty i toa kolku sto mozes poskoro,za edna nedela imas rezultati so tocnost od 99,5%. Ke znaes dali ima trisomnia 21,18 i 13 . Toa ti se teski genetski i hromozomski anomalii. So ovoj test ke ja isklucis vetojatnosta od ovie zaboluvanja. Mislam deka e mnogu macno da cekas uste eden mesec dodeka napolnis 16 ta nedela i potoa treba da cekas uste 2-3 nedeli za rezultat od amnio. Prasaj uste edno mislenje ama nemoj da odis od doktor na doktor. Tebe ti treba rezultat na koj ti pisuva crno na belo sto se slucuva so bebeto. Zal mi e sto rezultatot od priskata ne ti e dobar posto i toa e los znak. Site te mislime,informiraj ne sto pravis i sto ti se slucuva. Srekno

На Anaouou, elimkd и lovely12 им се допаѓа ова.
  17. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Nifty test ako si vo moznost.Podobro so vreme da se znaat nekoi raboti,veruvaj mi.Go pominav toj pat i bas mi e zal.
    Ti posakuvam od srce se da izleze kako sto treba.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Жени дали при контракции бебето ви мрда у стомак?? Не знам дали ме фајќат контракции од шо бебето многу прета одоздола кај матката, таму ме боли како игла да ме боцка или контракции си се контракции па макар и слабини лажни да се, без разлика дали мрда бебето?? Со првото ич не се сеќавам.

19. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    3.998
    Нели треба да те боли како ко да имаш добиено, да те стега стомакот и да те пушта, па пак и се така на интервали од 10 мин па 5 .? Колку се сеќавам дека тоа се контракциите, а за мрдање на бебето па ич не се сеќавам дали мрда баш тогаш кога се контракциите :?:
    И првото ти е преносено?
    Прашувам да знам дали иде така по ред и со другите деца, дека јас и двете на термин ги родив, во 40 недела и викам и ова вака ќе биде или па ова порано...којзнае

20. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Вака значи праврв скрининг приватно тука во Куманово не кај матичен, тој ми даде упат да правам прсика преку ординација која праќа во авицена. Сега кога го прашав да правам пак скрининг тој ми кажа сега можр да е добро ама тоа што вифов во 11та недела не бешр и срга сум во дилема зошто тоа ми кажа сега и да правам друг и да е добро не можам да верувам не ми јасно. Сепак Ве молам за препорака за кој пренталрн да го правам и дали се чека за давање крв или може одма утре ден ? Вр молам за повеќр совети јас веќе џабе и читам не знам ништо