Јас си ставав гел на моите нокти цела бременост и нема ништо до сега фала му на годпод суоер си се развива плодот..Пред некој ден ги извадив бидејќи ми се ближи терминот за пораѓај бидејќи ми кажаа не смеело на пораѓај да имам ни лак ни гел. Браво за општината..Треба во сите општини да биде а не само во една ама тоа е Македонија и се е можно
Mozes da si ostaves kapar i da go doplates krevetceto koga ke se porodis mt moze da ode da go zeme nie taka napravivme inace I jas ne kupiv nisto dodeka ne se porodiv
Па од една се почнува.. кај и да е уште некоја општина ќе се приклучи кон ова... и ќе исплаќа по 8000 ден ...
Мислам дека Центар, Аеродром и Карпош и порано имаа највисоки надоместоци. Ги вратија сите на 5000 ден, па ете сега почнале да качуваат пак. Дај Боже сите да покачат ама не ми се верува. Мада избори се ближат, може ќе искористиме и ние нешто
НОВ Вакаа само што се вратив од др и ми кажа не е добар тест Приска, ве молаам за совет ми кажа овој прентален се правел во Сингапур и затоа го сметал за поверодостојен него амниоцинтеза од наши доктори ? Кажите ми ваше мислење и зошто кога го прашав за уште една пример контрола да направам односно скрининг тој ми кажа можеш да правиш и може сега да е добро ама тоа што видов во 11та недела не ми се свиѓаше? Некако ми ја зема воља
Девојче, направи си нифти тест има можности изгледа и на рати. Некои што повеќе знаат нека кажат. Јас на твое место така би направила.
Смири се, се е на нервна база, така се осеќаш оти го исчекуваш денот да дојде, ама више нема кај да бега, блиску си
Неинванзивен тест е во ред, но ако нешто е добро и со него...пак ќе одиш на амниосинтеза. Е сега можеби е подобро хорионбиопсија, тој се прави ококу12-13недела. Ама незнам кој ти е матичен и можеби треба да разговараш и со друг...се зависи колку ти се можностите. Ако си до 12-13недела направи скрининг на приватно или во државна
Neznam samo citam i citam za nekoi testovi,dodeka gi napravis vremeto ce minuva i se potesko ce ti bide i vece vo nisto nema da bides sigurna zatoa napravi eden iskren razg.so mat.da si negovo dete sto bi napravil,ce bide sigurno surov...no nemaci se.vakvo nesto imase i moja rodnina koja napravi kiretaza isega si ima2 prekrasni djavolcinja.No sepak toa e nesto sto treba vie da resite
Znaci vaka Ako gi imas 700€ pravi Nifty i toa kolku sto mozes poskoro,za edna nedela imas rezultati so tocnost od 99,5%. Ke znaes dali ima trisomnia 21,18 i 13 . Toa ti se teski genetski i hromozomski anomalii. So ovoj test ke ja isklucis vetojatnosta od ovie zaboluvanja. Mislam deka e mnogu macno da cekas uste eden mesec dodeka napolnis 16 ta nedela i potoa treba da cekas uste 2-3 nedeli za rezultat od amnio. Prasaj uste edno mislenje ama nemoj da odis od doktor na doktor. Tebe ti treba rezultat na koj ti pisuva crno na belo sto se slucuva so bebeto. Zal mi e sto rezultatot od priskata ne ti e dobar posto i toa e los znak. Site te mislime,informiraj ne sto pravis i sto ti se slucuva. Srekno
Nifty test ako si vo moznost.Podobro so vreme da se znaat nekoi raboti,veruvaj mi.Go pominav toj pat i bas mi e zal. Ti posakuvam od srce se da izleze kako sto treba.
Жени дали при контракции бебето ви мрда у стомак?? Не знам дали ме фајќат контракции од шо бебето многу прета одоздола кај матката, таму ме боли како игла да ме боцка или контракции си се контракции па макар и слабини лажни да се, без разлика дали мрда бебето?? Со првото ич не се сеќавам.
Нели треба да те боли како ко да имаш добиено, да те стега стомакот и да те пушта, па пак и се така на интервали од 10 мин па 5 .? Колку се сеќавам дека тоа се контракциите, а за мрдање на бебето па ич не се сеќавам дали мрда баш тогаш кога се контракциите И првото ти е преносено? Прашувам да знам дали иде така по ред и со другите деца, дека јас и двете на термин ги родив, во 40 недела и викам и ова вака ќе биде или па ова порано...којзнае
Вака значи праврв скрининг приватно тука во Куманово не кај матичен, тој ми даде упат да правам прсика преку ординација која праќа во авицена. Сега кога го прашав да правам пак скрининг тој ми кажа сега можр да е добро ама тоа што вифов во 11та недела не бешр и срга сум во дилема зошто тоа ми кажа сега и да правам друг и да е добро не можам да верувам не ми јасно. Сепак Ве молам за препорака за кој пренталрн да го правам и дали се чека за давање крв или може одма утре ден ? Вр молам за повеќр совети јас веќе џабе и читам не знам ништо