Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Е добро де, не реков дека сите имаат, тие што имале ќе кажат од која недела почнале, да знам што и кога би можело да ме очекува, секако дека е индивидуално

На Vikk22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не верувам во таа приказна.. порано да.. можеби хи краделе ама сега... нема шанси... веднаш ти го даваат бебето да хо видиш.. 1 час е со тебе дур си на бокс.. после го носат да го допрегледаат да го избањаат облечат и кога ќе те префрлат у соба ако се е во ред со тебе и со бебето ти го носат и после цело време бебето си е со тебе... кога јас се породив истата вечер имаше 20 родилки кои се олеаниа тогаш.. имаше од сите градови.. само се слушаа возилата на брза помош како доаѓаат и на приемно само викаа од охрид од делчево од не знам каде носеа трудници.. и сите беа распоредени во соби една до друга.. сите си беа со бебенца... поминувајки низ ходник забележав дека секоја мајка си држеше бебенце.. вратата мора да се отворени и се се гледа.. така да не верувам во таа приказна.. тоа се само дезинформации

На Rainbowbaby, eta, SanelaS и 3 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.931
    @Dikinzi добри сме фала му на Господ. Попладне сме на контрола па ќе видиме. Се молам се да е добро
    Вие како сте? Дадата како е со бебчето?

На Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас не верувам. Може навистина им починало детето и навистина греота затоа и не сакав првенствено да коментирам, па родителите од преголема тага не сакаат да поверуваат. Сега барем со ин витро, сурогат мајки, посвојување може да се добие детенце полесно, нема потреба од крадење. Можеби во 60-70те,сега не ми се верува.

На Butterfly1107, eta и Milicka* им се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.279
    Ниту еднаш не повратив, имав слабо гадење од одредена храна, јајца варени :doh:, магдонос ми пречеше, ама не беше неиздржливо. Не мора да значи дека ќе имаш мачнини.

На merina.93 и Milicka* им се допаѓа ова.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И јас мислам околу 7 или 8 беше :)

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не е можно.. зошто шириш дезинформации... значи на гак имам две сестри кои раб баш на одделот кај бебињата.. едната е главна сестра за бебињата и таа ми е внука а другата е главна сестра за мајките.. а таа ми е тетка... ги имам прашувано многу пати за такви раб.. бидејќи и јас ко вас слушав секого и паничев.. па почнав да си се распрашувам и еднаш нив две ги прашав и им кажав дека сакам најискрен одговор... и така беше .. добив искрен одговор поискрен не можеше да биде... ми кажаа дека порано се дешавало такво нешто ама сега се е по надзор.. педијатри доктори сестри стажанти сите се тука собрани и нема никакви шанси да помислат такво нешто а не пак да направат.. тука ме ослободиа на некој начин и одлучив да се породам таму .. ама се покајав бидејќи хигиената им е испод ниво... тоа чистачката доаѓа и ко лисица со опаш мавта натака навака прашина крева, бубачки под креветот некои живи некои мртви. Мириса на риба ко да пржел некој во тој одел.. ама тоа е.. сепак персоналот од сестри до доктори се ок.. за се ти помагаат доколку си прашуваш .. ако си молчиш нема ни да те погледнат..

На Thallia, Dikinzi и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Тоа да.. во право си.. ако бебето починало па така реагираат тие.. сепак тоа е удар за нив .. но тоа е не можеме против вољата Господова... тие не можеле да се помират со тоа и затоа сеа кажуваат дезинформации демек украдено ова она.. значи за бебето да остане живо пресудни се првите 24 часа... а и апгар тестот е доста добар и покажува како е со бебето.. ако оценката е под 7 значи бебето има лоша здравствена состојба и го реанимираат.. му ги прочистуваат дишните патишта.. затоа 3 пати се прави апгар тестот... треба прво да се увери некој во тоа дал крадат бебиња а не само рекла кажала и да шири дезирфонмации и да ги плаши трудниците кои сакаат да се пораѓаат таму.. па срамота е навистина...

На Dikinzi, Meckicja и Milicka* им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не знам каков протокол имаат ама треба да се засрами секој еден вработен во таква институција што изнел било каква информација. Крај краева, ако некоја сестра знае дека се крадат бебиња и наместо да пријави во полиција - таа трачари, она е индиректен соучесник. Многу ме нервираат такви 'од сигурни извори' што освен да пијат кафиња и пушат цигари по цел ден, не знаат да сработат ништо и после крш здравство. Епа крш.
    Да не може човек да се испита на раат или да абортира, се криеме, гледаме назад преку рамо некој познат да не е на работа. Зашто од мравка се прави слон.

На Butterfly1107, dunika, Среќичка и 4 други им се допаѓа ова.
  10. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.607
    Јас не знам ништо, не одам во државна, ниту знам што се случува, само споделив за случката, која за мене беше доста непријатна и неочекувана. Дечкото од никаде ми пристапи и ми кажа, а јас не знаев како да реагирам. Тоа беше се.

На LadyC, Milicka*, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  11. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Мене само на едно нешто ме асоцира таа таканаречена сестра... дека е избркана од работа и сеа како да им напакости на клиниката шири дезинформации... ниту таа видела нешто ниту пак слушнала.. се прави сезнајка... ама тоа не е ок од нејзина страна.. утре ден може на неа такво нешто да и се деси.. па зарем пак ќе продолжи да кажува дека крадат бебиња.. па зошто не си украла едно за неа ако е таква работата.. резил невиден.. од такви сестри ми се гади.. на таквите дезинформации треба да им се стави крај... јас си кажав од сигурни извори дека немало такво нешто сега.. порано можеби но сега не.. сепак главните сестри на оделот со бебињата и мајките ми го имаат кажано тоа.. затоа и не верувам... и со сигурност тврдам дека не пости крадење на бебиња .. тоа се само измислици а може и трик на некој од друга болница за на гак да се намали бројот на родилки... и тоа е можно...

На Maja92@, Milicka* и Dikinzi им се допаѓа ова.
  12. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    @merina.93 Немора да значи дека ке имаш мачнини и мене тоа на почетокот ме мачеше.
    Прва бременост ми е 23недела сум до сега ниеднаш немам осетено мачнина,ниту еднаш немам повратено ниту ми се гади од мирис кога спремам ручек.Сите мои блиски се жалеа дека премногу повраќаат,неможат да готват и јас тоа го очекував,но за среќа не ми се случи тоа дури неколку пати на мм му викам дека не се осеќам како бремена :rofl: но овде многу членки потврдија дека е можно и без мачнини да се износи бебко исто и матичната ми го кажа.Исто како тебе имам зголемен апетит дури неколку пати сред ноќ во 3-4час станував да јадам од што ептен неможам да издржам :$ и има денови кога премногу ми се спие цел ден го преспивам,а има денови кога сум со голема енергија цела кука ја превртувам.
    П.с Досега немам осетено ниту киселини, кажуваат тие се појавувале при крај на бременоста,се плашам од нив да не имам големи маки

На merina.93, Thallia, Suzzicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Бравос, баш ми е мило шо сте супер, уживајте галете се :* Дадата добра е, и се радува многу, ја гушка ја бацува, арно ама и здивена ептен ептен, заби вади, навечер малава ја буди па не доспана, се само глупости и текнуваат да направи :D Ама период ќе и помине :D

На Thallia, LadyC и flower30 им се допаѓа ова.
  14. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Девојки што се би можела да купам од дм за пред и по породување за себе ? И во кој дел да ги барам овие работи ? Дали се е на едно место или не ?

На Ann.loves.you му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nina1985

Nina1985 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    222
    Dobar den trudnicki vi posakuvam na site lesna i ubava bremenost.Neznaev kaj da go postavam ova prasanje pa se resiv za vo ovaa tema ,dokolku ne e za tuka posocete mi!Moja bliska licnost e trudna 23nedela na skrining e otkriena srceva anonamlija AVSD dijagnoza.Vo dogovor so doktorite se odluci da ja nosi bremenosta do kraj no me interesira dali nekoj imal vakvo iskustvo ? Kolku e opasnosta i rizikot na samata intervencija i sl.Se izvinuvam sto pisav ama nekade morav da slusnam iskustva!

16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Познавам луѓе кои добија синче и исто им беше откриено во бременоста за аномалијата. Ги следеа на контроли во некоја бугарска болница специјализирана за вакви операции.
    Само што се роди беше закажано операција таму. Имаа период подолг на опоравување, тешко сигурно им беше, многу го пазеа од вируси и настинки.
    Но се' помина.
    Детенцето веќе има 5-6 годинки, добро е, пргаво дете.
    Од пред неколку месеци има и сестричка која е сосема во ред и стана поголем батко.

Нека се распрашаат за болници, за операции, со лесно:hug:

На duffi, Thallia, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  17. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    Последниот преглед н 30+4 мојава беше 1900 гр а сега 2500 гр.
    Јас нон стоп ја осеќам како се движи дури ме плаши клоцањето, болки ми создава. Ноќеска воопшто не спиев, се тегнеше цело време, се превртува, а осеќам болка во долниот дел на стомакот над срамната коска .

На elimkd, Milicka* и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Drugarki moi jas sum na iten serklaz Hospitalizirana sum i cekam posle 16h dr.Mitko da go napravi zafatot.Bev na klinika i sum krajno razocarana od niv,odi doma za nekolku dena dojdi ako e zapocnat procesot nie ne mozeme da go sprecime ne bile za tebe ☹ Posle nekolku dena togash serklaz sega ne.
    Mnogu mi teshko,veruvam vo dr.Ivanovski i se nadevam ke bide se dobro

Последна измена: 12 февруари 2020
    На emekreme, green.eyes, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Не сакам никако да ширам дезинформации и страв. Можно е и јас таму да се пораѓам. Не дека се крадат бебиња секој ден. Ама многу сум блиска со оваа медицинска сестра. Ми имаше кажано и конкретен случај од пред неколку години.
    Некоја жена ја спремале да и украдат бебе. Жената ја лажеле дека нешто не е во ред со бебето и мора да го задржат, а нејзе ја пуштиле од болница порано. Некој и кажал на женава од вработените да не си го остава бебето. Таа исплашена си заминала, ама не и била мирна душата. Си го земала истиот ден вечерта, го носела на повеќе доктори и секаде и кажале дека е потполно здраво нејзиното бебе.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Јас вчера разгледував, се е на една страна тука во Штип. Имаш пелени,козметика,цуцли,шишенца,видов аспиратор за нос, чешелче, ноктарка и сл. Имаш и играчки и се.