Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Znaci so toa sto go pisuvas sama si se pobivas. Tie tvoi bliski sestri sto ti kazale deka sega nema a porano imalo bile i samite svedoci na toa sto se slucuvalo (najverojatno se nekoi koi imaat povekegodisno iskustvo stom se staveni glavni sestri). I nemoj da mi kazete deka takvi raboti ne se skucuvaat. Bebinja se prodavale i ke se prodavaat da ne se lazeme,samo sto sega se e po stegnato i ne e kako sto bilo porano. Kako moze nekoj sto e del od taa mafija da ti priznae deka doktorite i sestrite go organiziraat toa za pari, koj ke ostane nem na takov odgovor. Ti se molam i sama napisa deka toa porano go imalo. A za zal ne e bilo bas mnogu odamna. I jas imam slusano za takov slucaj pred nekolku meseci. I da vi kazam veruvam vo toa... Bas i poradi toj strav soprugot mi bese prisuten pri poragjaj i vnimavase na bebeto posle poragajot.

На Brpbrp и LadyC им се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Abe ajde luge vnesuvate samo strav I panika so takvi postovi kaj zenite sto treba da se poragaat na gak I nisto drugo

На Bella* и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ај сега надмудрувајте се која е во право и карајте се. |(
    Треба осет да се има што се пишува овде, а крадење бебиња или лоши работи и случки со бебиња не е пожелна тема за муабет со трудници.

На kukla21, Bella*, FallenAngell и 17 други им се допаѓа ова.
  4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ко прво не се побивам .. ко второ тоа се случувало кога ние не сме биле родени и кога тие сестри кои ти така ги нарекуваш не биле вработени на клиниката... тие речиси биле деца ... кога нивните мајки се пораѓале таму.. јас не знам ниту еден случај ниту пак имам слушнато дека се крадат деца.. ма дајте бре луѓе шо паѓате на тие глупости.. да се краделе деца и твоето ќе го украле иако мт присутствувал на пораѓајот . Можат се да му измислат ко шо ти викаш.. не паѓај ниско на евтини приказни... кој век сме па да се крадат бебиња... они ги раѓаат и ги фрлаат во ѓубре.. покрај улица.. ги оставаат пред врата на болници.. а не па да плаќаат некоја сестра да украде нечие бебе.. дај свестете се какво крадење...

5. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Каде дозволуваат присуство на сопругот за време на порагај,ако сакаш да ми кажеш?

6. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Во странска држава.. ко во Германија, Австрија... Америка... Австралија.. но на ГАК нема такво нешто... со мм прашувавме дали може тој да присутствува не ни дозволиа.. рекоа да чека пред врата.. и така беше.. тој чекаше надвор дур јас се пораѓав... а ти @Dana31 не шири лажни вести бидејќи тука има трудници кои може да ти поверуваат... не ги плаши .. тоа не се случило и нема да се случи..

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не сум запознаена со дијагнозава и не сум експерт (далеку од тоа), но сакав да ти пишам дека можеби постои решение и кај нас. Читав за екстремно комплициран случај на срцева маана кај новороденче кој успешно се решил во Жан Митрев клиник, за бебето Вилијам од Куманово. Не е лошо да се разговара со специјалист во болницава, чисто како предлог. Еве линк од приказната за бебето:
    https://deca.mk/vilijam-od-kumanovo...pa-sega-junakot-ne-izraduva-so-prvoto-zapche/

Друга опција, сега во Систина е префрлен детскиот кардиохирург Чадиковски, најдобриот во земјава, и имаат најнова кардиохирургија за деца, па не е лошо и таму да се истражат опциите за конкретната дијагноза.

Ова чисто го пишувам бидејќи е во МК, а одлично е што ете и да нема решение кај нас, постои клиниката во Бугарија што ти ја спомна @Alishan30 .

Во однос на трачевите за крадење бебиња на Гак, ве молам прекинете ја дискусијата и нагаѓањата, се наоѓате во тема за трудници и треба да се има осет што се зборува. Модератори, реагирајте.

На kukla21, koritsaki, eta и 8 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Женски,отворете си тема во “политика и настани” за крадење и продавање бебиња.
    Овде не е место за таква дискусија,имајте осет ве молам.

На kukla21, Bella*, FallenAngell и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Vo remedika... personalot bese toj sto go ohrabri da bide i toj prisuten.Mm malku se plasese ama tolku ubavo mu vlijaeja nivnite zborovi. Toa bese pred 9 godini. Iskustvoto na site im go preporacuvam.

10. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ni vo drzavna ni vo cair ne dozvoluvaat mazot da prisustvuva ?

11. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ем си платила приватно да се пораѓаш ем се плашиш да не ти го украдат бебето.. па кај го има тоа ?! Леле леле само да се коментирало без да се размисли...

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Devojki poslednive nekolku dena ne mozam nikako da ja zadrzam mokracava duri i se podmocnuvam vo gaki (se izvinuvam na vakvoto objasnuvanje).Vcera pativav za Bitola na skrining pa jas ne znam kolku pati otidov vo wc.Veke sram me fati
    Dali ova svojstveno za 20 nedela ili moze e nekoja urinarna infekcija?

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Ако имаш некој познат ќе те гледаат и ќе ти одговорат...ако не ќутат како мутави. Мислат Господ за јајца го фатиле оти таму работат... Вистината е таа во државата наша, кој не пател тој не верува

На Brpbrp, Ann.loves.you, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Znaci kaj nas seuste e tabu tema prisustvoto na soprugot pri poragjaj a pred 9 godini da ne zboruvam. Jas mislam deka koga toj e prisuten duplo poveke vnimavaat so trudnicata.Znaat deka imas nekoj do tebe.
    Ne znam da ti kazam dali vo drzavnite bolnici go dozvoluvaat prisustvoto na soprugot pri poragjaj.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    И јас многу мокрам 15та недела сум. Значи многу, на 20 мин и навечер не ни спијам заради тоа. Така да мислам дека е нормално, бебето притиска и на бешиката.

На maremaca29 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    И јас бев така до 23 недела...сега се поткрена нагоре и не ми се случува. Јас дури го прашував матичниот многу доле да не, ама се поткачи

На maremaca29 и LadyC им се допаѓа ова.
  17. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Da, za se sto mozam da prezemam merki go pravam. Dve nedeli pred da se porodam vo gradot kade sto zivejam gi zamenija bebinjata. Lugeto gi ispratile doma so zameneti bebinja. Ziva sreka sto tuka veke nikoj ne se poragja i edno bese masko a drugo zensko. Slucajot go imase i na televizija. Ova ne se prikazni za mali deca. Zatoa i se odluciv za privatna klinika i vnimavavme na se. Sluckata se sluci na nekolku den pred mojot poragjaj. Greskite se slucuvaat ,namerni ili ne namerni. Moeto bebe imase mala grebnatinka od poragjajot, prvite dva dena koga mi go nosea mislam deka prvo ja trazev grebnatinkata.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не се секирај, ќе биде во ред, само ваљда ќе треба да ја лежиш цела бременост. Имаше една членка со мене тука пред три години, лежеше сите месеци и на крај буквално го "плукна" малиот на пород. Знам кажуваше колку лесно поминала. Ако и го најдам постот во "се породив" баш ќе го пуштам тука. Со лесно и се надевам се ќе биде во ред. :*

На Natasha1991, lia22, Dikinzi и 4 други им се допаѓа ова.
  19. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Имаат многу жени серклаж, и си поминале одлично, до крај. Среќа е што има опција.. Ќе треба да мируваш. Со тебе сме :hug:

Последна измена: 12 февруари 2020
    На lia22, eta, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    I jas go nosam dole.Vcera kako si bese sednato,noga za noga...
    A i go osekam celo vreme klocka dolu.
    Se nadevam ke se sredi,sram me fajla ne mozam nikade podaleku da izlezam,se samo mi se moca.