Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lovely12

lovely12 Популарен член

Иста бев на скринингот 22недела беше легнато попречно, и неможев да додржам со мочање. Ама оваа недела се поткрена. Ножињата му ги сеќавам над папокот. И сега немам проблем. Само главчето кога го мрда некогаш ми го допира меурот и ми се примочува...ама не е како порано

2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Иако имав познати сепак си потпрашував и други... моите познати кои беа или слободни или друга смена и само преку тел се слушавме.. ама пошо ја бев многу радознала често ги прашував .. буквално на глава им се качив... и мене ми викаа немаш млеко.. немаш пупки.. имаш млеко за две деца.. ретко ти е млекото ... не е хранливо... па после прејако млеко имаш.. и ред други работи.. бла бла бла... иако знаеа дека сум роднина на нивни главни сестри сепак ме викаа досада.. демек често сум ги малтретирала и едвај чекале да се спасат од мене... ама мене тие муабети не ме засегаа... не им замерував. Пак си прашував .. сакав се да си знам... затоа и реков ако си прашуваш ќе ти кажат а ако не тогаш не те ни гледаат знаеш како викаат ако бебето не заплаче мајката нема да го земе .. затоа колку можете по досадни бидете.. викајте ги често да ви помагаат околу доењето или околу нешто што не ви е јасно...

3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Извинете ако е глупо прашањето ама што е тоа серклаж?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мислам дека кога грлото се отвара предвреме, го 'подврзуваат' за да го затворат и да се заврши бременоста до крај.

Dikinzi, Thallia and MinnieM like this.
  5. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Srcinja,neka se zdravi i zivi,ke trpime

lovely12 likes this.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Ете ти пишала Јана, подврзување на грлото на матката, да се доноси плодот до крај и да се спречи предвремено. Со општа анестезија се изведува мислам.

Dikinzi and MinnieM like this.
  7. lovely12

lovely12 Популарен член

Тоа не е вистина, секоја мајка прашува и секоја мајка сака да знае...само има и таму отровна категорија на вработени што се исфрустрирани и не ја вршат работата. Да и јас сум радознала, и сите ме познаваа, имав кои беа таму, ама само јас ли да бидам задоволна и да ги величам...ама гледав мајки што немаат никој и жалосен беше односот. Не се сите амаа затоа има некои што наплаќаат и затоа бегаат по приватните.

flower30, Dikinzi and Dana31 like this.
  8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Хехех само нека растат како што треба , ние се ке издржиме , јас добро спијам освен кога станувам во тоалет и тој се размрдува па не можам да фатам позиција после , ама само нека биде се во ред , изгледа мојов ле биде помирен и помалечок хахаха:hug:

Во добри раце си само смирено , пиши како ке поминеш , држиме среќа.
    А тие влошките за мама за после породување и тие за гради ???

lia22 and Fallen.Angel like this.
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Ох и те како им бев предосадна.. иако имав познати.. сестрите и др докторки кои беа на одделот беа буквално мрзелливи.. со мрза се движеа.. јас често ги барав.. често одев и во просторијата кај што се бебињата да најдам дежурна сестра да ми помогне.. иако знаеа дека имам некој од нивен оддел сепак беа дрски... ама ако они ми се развикуваат и јас викам.. дури и на една и реков дека ќе идам кај директорот да се жалам од нивната работа... и оп да видиш одма друг однос со мене... ајде да ти помогнеме што ти треба.. ајде ова вака направи ова вака треба.. барајте си го правото .. треба да Ви објаснат се во врска со бебето... и да ви е прво и да ви е второ тие се должни да помогнат... следен пораѓај во државна нема да биде ама пак ќе имам ист став .. ќе си барам помош околу бебето кај и да бидам... и да знам ќе кажам не знам...

lovely12, Milicka* and Meckicja like this.
  10. Dana31

Dana31 Истакнат член

Pa zatoa i otidov vo privatna bolnica,posto kaj nas na medicinskiot personal od higenicarka do doktor nikoj ne moze ni zdravo da im kaze.
    Kako sto bev siena trebase da trcam po niv i da gi molam za soveti i pomos koja treba da mi ja pruzat bez da fakam vrski i da bidat moleni za toa.
    Koe e toa mislenje deka treba da bideme dosadni i da gi zamarame za da dobieme nivna pomos. Toa im e dolznost,toa odlucile da go rabotat i za istata raa rabota zemaat plata.
    Sekoj mesec trgavme nastrana po 100€ i otidov na mesko kade so nasmevka me educiraa,sluzea,pomagaa 24 casa.

lovely12 and Milicka* like this.
  11. malecko5

malecko5 Популарен член

38 недела сум дали е нормално понекогаш чувствувсм плодот ми притиска на бешиката и како пецкања?

kavadar4anka likes this.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Тие за гради се таму, а за други не видов. Имаше како гаќи за 1 употреба.

Milicka* likes this.
  13. Milicka*

Milicka* Популарен член

Ти благодарам многу :hug:

Fallen.Angel likes this.
  14. lia22

lia22 Популарен член

Fala mnogu na site za poddrshkata.Veke sum na oddelenie me vratija pred 1h,postaven mi e serklazot dobiv dosta trapija ostanuvam da lezam vo Sistina.Utre dr.Mitko na vizit ke kaze shto,kako ponatamu.Se nadevam i dvete bebinja i jas ke bideme dobro.Ova beshe predolg i mn.tezok den za mene☹

15. eta

eta Популарен член

Со тебе сме мила
    Се ке биде добро, одмарај сега, во сигурни раце си.
    Те :hug:

lia22 likes this.
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Jas imam nizok isto i mi smeta ako se pokaci malku

17. lovely12

lovely12 Популарен член

Офф душичка си се намачила, си отишла на право место. На клиника ќе си ги изгубила. Арно брзо сте реагирале... галете се и подолго внатре да бидат.

eta likes this.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Не знам колку е @alisijad активна да пише за скратен цервикс. Мислам и она кај Митко идеше исто така.
    Те чекавме мајка, се знаеше дека е твој ред. :inlove:
    Да сте здрави и живи со ќеркичката, тебе брзо опоравување а на малата дооооолг и безгрижен живот! Да пишеш во породилни како помина. :* :inlove:

eta likes this.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Девојки незнам дали тоа што го осеќам е бебето.До 21 недела не осеќав ништо,веќе 10тина денови осеќам по 3-4 пати во текот на денот како краткотрајни преткања во пределот на јајниците (надворешно не се гледа помрднување),значи не кај папот,туку лево и десно (околу јајниците) и тоа само кога лежам странично или кога сум седната свиткана.
    Една пријателка вика дека осеќам од бебко било,а друга блиска ми вика дека на папот требало да се осеќа а не кај јајниците и затоа ве имам вас овдека да слушнам повеќе мислења
    :hug::hug::hug:

lavinija28, elcezelce, eta and 2 others like this.