1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Иста бев на скринингот 22недела беше легнато попречно, и неможев да додржам со мочање. Ама оваа недела се поткрена. Ножињата му ги сеќавам над папокот. И сега немам проблем. Само главчето кога го мрда некогаш ми го допира меурот и ми се примочува...ама не е како порано

2. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Иако имав познати сепак си потпрашував и други... моите познати кои беа или слободни или друга смена и само преку тел се слушавме.. ама пошо ја бев многу радознала често ги прашував .. буквално на глава им се качив... и мене ми викаа немаш млеко.. немаш пупки.. имаш млеко за две деца.. ретко ти е млекото ... не е хранливо... па после прејако млеко имаш.. и ред други работи.. бла бла бла... иако знаеа дека сум роднина на нивни главни сестри сепак ме викаа досада.. демек често сум ги малтретирала и едвај чекале да се спасат од мене... ама мене тие муабети не ме засегаа... не им замерував. Пак си прашував .. сакав се да си знам... затоа и реков ако си прашуваш ќе ти кажат а ако не тогаш не те ни гледаат знаеш како викаат ако бебето не заплаче мајката нема да го земе .. затоа колку можете по досадни бидете.. викајте ги често да ви помагаат околу доењето или околу нешто што не ви е јасно...

3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Извинете ако е глупо прашањето ама што е тоа серклаж?

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мислам дека кога грлото се отвара предвреме, го 'подврзуваат' за да го затворат и да се заврши бременоста до крај.

На Dikinzi, Thallia и MinnieM им се допаѓа ова.
  5. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Srcinja,neka se zdravi i zivi,ke trpime

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Ете ти пишала Јана, подврзување на грлото на матката, да се доноси плодот до крај и да се спречи предвремено. Со општа анестезија се изведува мислам.

На Dikinzi и MinnieM им се допаѓа ова.
  7. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Тоа не е вистина, секоја мајка прашува и секоја мајка сака да знае...само има и таму отровна категорија на вработени што се исфрустрирани и не ја вршат работата. Да и јас сум радознала, и сите ме познаваа, имав кои беа таму, ама само јас ли да бидам задоволна и да ги величам...ама гледав мајки што немаат никој и жалосен беше односот. Не се сите амаа затоа има некои што наплаќаат и затоа бегаат по приватните.

На flower30, Dikinzi и Dana31 им се допаѓа ова.
  8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Хехех само нека растат како што треба , ние се ке издржиме , јас добро спијам освен кога станувам во тоалет и тој се размрдува па не можам да фатам позиција после , ама само нека биде се во ред , изгледа мојов ле биде помирен и помалечок хахаха:hug:

Во добри раце си само смирено , пиши како ке поминеш , држиме среќа.
    А тие влошките за мама за после породување и тие за гради ???

На lia22 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  9. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ох и те како им бев предосадна.. иако имав познати.. сестрите и др докторки кои беа на одделот беа буквално мрзелливи.. со мрза се движеа.. јас често ги барав.. често одев и во просторијата кај што се бебињата да најдам дежурна сестра да ми помогне.. иако знаеа дека имам некој од нивен оддел сепак беа дрски... ама ако они ми се развикуваат и јас викам.. дури и на една и реков дека ќе идам кај директорот да се жалам од нивната работа... и оп да видиш одма друг однос со мене... ајде да ти помогнеме што ти треба.. ајде ова вака направи ова вака треба.. барајте си го правото .. треба да Ви објаснат се во врска со бебето... и да ви е прво и да ви е второ тие се должни да помогнат... следен пораѓај во државна нема да биде ама пак ќе имам ист став .. ќе си барам помош околу бебето кај и да бидам... и да знам ќе кажам не знам...

На lovely12, Milicka* и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Pa zatoa i otidov vo privatna bolnica,posto kaj nas na medicinskiot personal od higenicarka do doktor nikoj ne moze ni zdravo da im kaze.
    Kako sto bev siena trebase da trcam po niv i da gi molam za soveti i pomos koja treba da mi ja pruzat bez da fakam vrski i da bidat moleni za toa.
    Koe e toa mislenje deka treba da bideme dosadni i da gi zamarame za da dobieme nivna pomos. Toa im e dolznost,toa odlucile da go rabotat i za istata raa rabota zemaat plata.
    Sekoj mesec trgavme nastrana po 100€ i otidov na mesko kade so nasmevka me educiraa,sluzea,pomagaa 24 casa.

На lovely12 и Milicka* им се допаѓа ова.
  11. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    38 недела сум дали е нормално понекогаш чувствувсм плодот ми притиска на бешиката и како пецкања?

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Тие за гради се таму, а за други не видов. Имаше како гаќи за 1 употреба.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Ти благодарам многу :hug:

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Fala mnogu na site za poddrshkata.Veke sum na oddelenie me vratija pred 1h,postaven mi e serklazot dobiv dosta trapija ostanuvam da lezam vo Sistina.Utre dr.Mitko na vizit ke kaze shto,kako ponatamu.Se nadevam i dvete bebinja i jas ke bideme dobro.Ova beshe predolg i mn.tezok den za mene☹

На Nairobi88, simonka93, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  15. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Со тебе сме мила
    Се ке биде добро, одмарај сега, во сигурни раце си.
    Те :hug:

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.083
    Jas imam nizok isto i mi smeta ako se pokaci malku

17. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Офф душичка си се намачила, си отишла на право место. На клиника ќе си ги изгубила. Арно брзо сте реагирале... галете се и подолго внатре да бидат.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    На nadenadia, eta, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не знам колку е @alisijad активна да пише за скратен цервикс. Мислам и она кај Митко идеше исто така.
    Те чекавме мајка, се знаеше дека е твој ред. :inlove:
    Да сте здрави и живи со ќеркичката, тебе брзо опоравување а на малата дооооолг и безгрижен живот! Да пишеш во породилни како помина. :* :inlove:

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Девојки незнам дали тоа што го осеќам е бебето.До 21 недела не осеќав ништо,веќе 10тина денови осеќам по 3-4 пати во текот на денот како краткотрајни преткања во пределот на јајниците (надворешно не се гледа помрднување),значи не кај папот,туку лево и десно (околу јајниците) и тоа само кога лежам странично или кога сум седната свиткана.
    Една пријателка вика дека осеќам од бебко било,а друга блиска ми вика дека на папот требало да се осеќа а не кај јајниците и затоа ве имам вас овдека да слушнам повеќе мислења
    :hug::hug::hug:

На lavinija28, elcezelce, eta и 2 други им се допаѓа ова.