Бебето е, и кај мене беше така легнато и кај јајниците го сеќавав...кај што сеќаваш повеќе е главчето. За некоја недела ќе се сврти
Zenski me interesira nesto pred dva dena doznav deka sum bremena nekade 4 nedela sum no navever imam strasni bolki kako da me pritiska dole nesto dali e normlano da se ima bolki utre sum na ginekolog ama nemozam da izdrzam da docekam do utre
Не се секирај, јас дознав дека сум бремена кога ми каснеше 8 дена, значи веќе сум фатила 6та недела и мислев дека болките ми се менструални.
Полни 38 недели не ми се верува, летна времето, ситно броиме Иначе женски ме фати грип, трески ме тресеа, температура 39.5, контракции добив и сеуште имам повремено, завршив во болница на ден ипол сакаа да ме породат, но со терапијата се смири ситуацијата и еве сеуште сум на Амоксиклав. Уште се опоравувам, го истеравме и роденденот на синко фала му на Господ полека се стабилизираме... Денес бев на контрола, се е во ред, ЦТГ со контркации, но докторката ми рече дека се лажни и да закрепнам добро. Беба е супер, ја видовме се изместила, карлично е поставена со рачето на очите-муцињата напрчени,тешка 3.709 гр. Постелката е созреана, плодова вода доволно,,, уште мама да заздрави и да ја гушне Добра ноќ мешиња
@ddevojce честитки, жива и здрава да е и да ве радува секогаш. @bibiiii оо да, јас со 100/70 си функционирам најнормално. Над 125 /80 веќе ми е многу тешко
@Dance27 Бебето е. Јас на почеток само на десната страна го осеќав и тоа легната само. Сега веќе на средина го чувствувам, па на лева страна. Ама никогаш под папокот, нешто погоре од матката, таму осеќам. Дали бебка е ниско па затоа така или е нормално не знам. Ама мрда толку многу што знае да ме штрекне некогаш и стомакот се помрднува
Bebceto e prvo go osekas dole kaj jajnicite pa posle kaj papokot kako raste taka sw kacuva. I mene mi bwse taka koga pocnav da osekam bev 19 nedelA i udarite bea kaj jajnicite odlevo a posle 23 24 nedela pocnaa da biday nakaj papokot
Бебе е ,и јас така го осеќам исто ,за разлика од првото ова некако послабо го осеќам незнам дали тоа има врска со тоа дека плацентата ми е на преден ѕид овој пат незнам ја прашав баш матичната дека послабо го осеќам она ми одговори рано е за две недели веќе ќе почнеш поубаво да го осеќаш .
Бебчето е Уште малку и ќе го осеќаш се' повеќе. И јас околу 20/21 недела не бев баш сигурна дали е тоа -тоа, имав како некои кркорења ама сигурна бев дека не доаѓaа тоа од цревава После тоа, веќе почна активно да се осеќа
Баш сега брзо за тоа пишувавме, јас исто имав болки ама мислам од кај 5 недела, и цело време мислев дека ќе ми дојде менструација. Тие менструални болки ги имав можеби до 12 недела секако. ме загрижуваа многу но и членките од групава а и матичната ми кажаа дека се нормални бидејќи нели почнува матката да се шири и лигаменти се тегнат. Јас можеби и до кај 18 недела да осеќав, но кога и да ја прашав матичната ме тешеше дека се додека е сето тоа издржливо, не е ништо страшно туку е баш нормално бидејќи се формира нели нов живот во нас. Осеќав и тегоби, баш и не движев (оти во 6 недела имав кафенко па матичната ми викаше да не претерувам со пешачења) и до продавница кога одев мислам како полжав се движев и само ме пецкаше долу или ме вртеше нешто или ми тежеше....Сепак, кај секој е различно и додека се трае мислам дека е нормално. Сега сум 28+4 и мислам дека пак на моменти осеќам некој слаби вртења во јајниците. Во секој случај, докторот ќе ти каже подобро откако ќе те прегледа Со лесно
Баш пред извесно време го заприметив тоа, а многу се прашував како ќе осетам кога ика (ми беше малку чудно ова околу икањево ама многу мајки ми имаа кажувано). И така пред некој период, не памтам баш која недела бев , осеќав како што велиш ти, на ист интервал, како отчукувања туп-туп-туп. Се мислев дали е тоа бидејќи ми беше поразлично од другите преткања, ама со тек на време сфатив дека сигурно е тоа икањето бидејќи се разликува некако Абе срцки мајкини, што да кажам