Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Здраво мешковци :hai:
    Како што гледам сите сте добро и многу ми е мило. Имам едно прашање за вас мамички, што мислите за фарбање и депилација со топол восок во прво тромесечие? За депилацијата ќе се снајдам ако мора, но со фарбањето тешка работа, плава сум и многу мразам темни корени а еве ми расте косата :( има некоја искуство? Се фарбам со 12% хидроген...

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    chache87 јас не би ти препорачал да се фарбаш особено пред 5 месеци.И јас не се фарбав ич во текот на бременоста ниту се лакирав и ниту парфем сум ставила само рол он и дезодоранс,сепак се тоа хемикали и знаеме дека тоа има негативно дејство врз човекот, тоа е барем моето мислење.
    А особено сама фризерката ми призна дека бланшот со висок проценти хидроген е штетен и не треба да се практикува.Тоа е одлука што сама треба да ја донесеш имам другарки што се фарбале а еве родиле здрави и прави деца ама јас така одлучив за себе.
    Ако си плава пушти после 2 месеци ќе изгледа како омбре стиле хехе баш модерно е сега тоа не е страшно :D

Поздрав :* :inlove:

3. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    Eve i jas da kazam bremena sum 12 nedela i sum plava se farbam sega na 2 meseca
    go prasav doktorot i toj mi dozvoli i mislam deka toa ne vlijae nisto na bebeto pa sega sami treba da se odlucite sekoj si znae za sebe POZDRAV DO SITE :$

4. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    јас ја прашав докторката ми рече да не се депилирам,а за фарбање и јас не планирам да се фарбам сега за сега црвена ми е косата а мојата светло кафеава..инаку сум 16 недела поздрав

5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас сум иста (само со 9% хидроген се фарбам), не знам што ќе се прави :(

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.831
    Допаѓања:
    325.647
    podobro nemoj da se farbas.farbata ne e nisto dr osven eden kup otrovi i hemikalii.Jas prasav trojca doktori maticen,ginekolog i radiolog i site kategoricno mi rekoa NE za farbanje .

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Братучетка ми се фарбаше црвена во текот на бременоста и кога се роди внука ми првите неколку месеци имаше црно косиче со црвенкаста нијанса на косичето. После тоа и се исчисти.

8. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Фала ви девојки на одговорите, значи ќе треба да преземам нешто во врска со косата... Жал ми е пред еден месец се шатирав, ама ќе се смисли нешто. Првиве неколку месеци сепак ќе си почекам :) ве гушкам сите :*

9. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Вака сега за фарбање може малку да се почека се си е индивидуално и јас сум плава ,пред два месеца и јас се шатирав па когабев во 9недела кога бев на преглед докторката ја прашав она ми рече слободно можеш да се фарбаш сега има фарби без амонијак и можеш да си се фарбаш па се исфарбав имам на лореал убави фарби без амонијак па не ми излезе лошо ма да не е како што посакував ама ке мине инаку и јас не би се фарбала со фарба со амонијак првите месеци ипак нели.

10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Јас досега 3 пати црна се фарбав.Првиот пат веднаш после 3 месец, вториот некаде околу 22 недела и вчера се фарбав 33 недела сум. Мене докторите ми рекоа слободно фарбај се.

11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.521
    Допаѓања:
    35.444
    Добар ден и од нас, убав ден, Велики четврток. Ние со бебушка фала Богу сме супер. Денес ги фарбавме јајцата, мама сама, до сега работевме, имаме и многу убав повод на мм му е роденден, ја направивме тортата, се дотеравме и сега ќе ги чекаме гостите. И покрај целодневното стоење на нозе, се зачудив, немам никакви потешкотии, освен десната нога во петицата ме поднаболува, но тоа е секојдневно. Ви посакувам убав ден на сите, па повелете на торта....

На l-a-d-y-di и irenna им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    мамички,сакав да ве прашам брис која недела ви земаа?мене уште не ми зеле 16 недела сум,на крај на месецов сум на контрола и еве две недели по ред имам појацан исцедок некогаш како вода некогаш бел,се јавив да прашам и ми рекоја ако не те чеша,пече,немај гајле..ама не ми е удобно :$ се пресоблекувам само гаќи :$ ...и со апетитов варијациии лелеее само 2 кг се имам поправено некогас јадам ко луда но некогас абе со сила нешто во уста да ставам и ко најадена се осеќам ...поздрав :*

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Први брисеви 12-15 недела
    Втори брисеви 32-34 недела
    Трет брис 36-37 недела

14. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Mene deneska 15 nedela mi zemaa prvi brisevi, i prv pat proveriv mokraca i krv, i mi go merese grloto na matkata! Slednata kontrola mi e za 4 nedeli i posle toa skrining.
    A jas sum bremena so bliznaci i do sega sum popravena 3kg, taka sto ne se grizi...mene denes dr mi rece deka sum super za bremenost so bliznaci :) samo da prodolzam vaka so malku kilogrami dodavanje, a bebinjata da si rastat.
    I denes mi kazaa deka nosam dve maski :)
    Inace da ve prasam ima li iskustvo nekoj so dr. Gordana Petrovska?
    Jas do sega bev kaj dr. Lazarevski i od sledniot pregled me prefrli kaj dr. Petrovska, zosto on invitrata gi vodi do ovaa nedela (epten mi e maka sto nema do kraj da me vodi on ama toa e, se nadevam deka vo dobri race me prefrla) :)

15. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво мешиња,

Сакам да ве прашам некоје домашно решени еве веќе 3 дена се утепав од повраќање и пролив имам 4-5 пати на ден.пијам линекс форте ама не помага исгледа имам некој вирус каде и да прашаш во последно време во секоја куќа има некој што е вака болен.Што друго смееме ние да пиеме?пијам и рупурут за киселините ама и тоа не помага многу, моментално дејство има.
    Од ова време како што е никакво време зима среде пролет не знам богами што ќе донесе.
    И коските и грбот не можам ниту да спијам ниту да седим, пијам два пати магнезиум и калциум ама нема фајде ништо.Што да направам ми остана уште 10 недели ќе почекам, све вреди за моето бебе.

Поздрав и среќен празник убаво да си поминете :*

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Здраво Слими, некако те немаше одреден период или само така ми се чини, се надевам дека освен овој минлив проблем останатото ти е во ред.
    Во врска со проливот имам неколку пати препорачано карбо медициналис, за нив сум сигурна дека смееш да ги пиеш 3-4 на ден(кога се работи за труење со храна се пијат до 15 на ден) која што се смета за минимална доза, не се воопшто штетни. Би ти препорачала да се консултираш со лекар за ентерофурил(Фурал) доколку смее да се пие во бременост во комбинација со карбото многу брзо делува и се поминува. А од бабините лекови освен оризова вода препорачуваат една кафена лажичка сириво кафе (ова не ми е испробано само имам слушнато дека навистина делува).
    Се надевам дека барем малку ти помогнав

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ние со Димитарче денес наполнивме 36 недели, бевме на ехо си го видовме со маж ми си напредува супер, се е во најдобар ред, тоа ни беше последното ехо сега останува само да си го видиме во живо и конечно да не запознае и тоа нас. Да види кои му обрнуваа цело време внимание со песнички, читање на бајки и смешки. Се спремаме полека полека, јас си ја подготвив мојата торба уште да им ја спремам торбата на Димитарче и кога ќе дојде денот да издржиме низ сите слатки болки за да си го гушнеме бебето. Дома се спрема нова соба, денес ја чистевме со мајка ми. :) :inlove:

На Agrona, Srekicka и zuto им се допаѓа ова.
  18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Ајде со лесно Cacuvche, па да те читаме во породилни приказни. Јас сум тука некаде зад тебе, те бркам за некои две недели :)

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Spectre

Spectre Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    74
    Се извинувам за постот тука, но во темата Поддршка за сите што сакаат да забременат никој не ми одговорил, па затоа тука ќе ви напишам.
    Ми доцнеше 4 дена, а веќе 2.5 години се обидувам да имам дете, сите викаат се е во ред немате никаков проблем, а дете нема, па веќе закажав кај Лазаревски за ин витро оплодување, не можам да чекам повеќе, а притисокот од околината е се поголем. ;(
    Точна ми е менструацијата, а симптоми за добивање имам. Не можев веќе да издржам и го пратив мм да ми купи тест за бременост, среќа Зегин работел денес.
    Го направив тестот и имаше бледа црвена линија, ама битно ја имаше. Феминки дали ова значи дека сум бремена или пак да го повторам тестот? :?: Не ми се верува, со мм сме и среќни и тажни истовремено, а мислата дека е можно по толку долг период да сум бремена, не знам не можам да опишам.
    Ве молам за што е можно побрз одговор. :)

20. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    иако е бледа покажува бременост,со среча мила честитики :inlove: :* :inlove:

На Spectre му/ѝ се допаѓа ова.