И јас се чудев како изгледа икањето, но јас доста често го чувствувам како повторување туп туп туп, дури и низ облека се гледа како тоа се повторува многу пати, а и често изгледа ми ика малово. Ако не ика се превртува, изместува, клоца... И така нонстоп
Ке дојдеш ке летне времето , души мајкини што да кажам друго Е баш така туп туп туп хаххаха супер опишавме ,иако ме исплаши денес мн е мирен , само се тегне не мава мн , ама како мн членки што кажале не секогаш се исто активни , а некаде прочитав деновите кога растат не биле активни мн ама пусто мајка за се се плаши ***
Твојата ептен ке да е темпераментна , мојов мрза ке да е хахаха само жив и здрав да биде па нека биде и мирен , хахаха до душа вчера душа ми извади ,на мочен меур изгледа журка правеше хахаха умрев од болка но овие ми се слатки болки не се жалам се ке издржам ама баш се
Само се Прашував кога ќе почне да клоца, едвај чекав Но како почна па до денеска нонстоп е активна, незнам што ќе правиме ако вистина биде толку темпераментна... Само нешто изведува ми го изместува стомакот, ниту на спиење не ме остава раат
Само да напредуваат како треба , др ништо не е важно , ние сме мајки лавици и спремни сме на се хехехе.
Вистина? Ххахаха бар да си имаме објаснување зошто се мирни. Пак ќе речам ко шо си знам: имат логика Некои денови помирно е, ама не се алармирам во последно време. Има онакво тегнење повеќе и затресување на стомак. Неколкупати и дури ќе ме заниша, а јас ко шо сум поситна хахаа ќе ме падне. А за икањето, веќе месец-два, не знам точно, осеќам така тупкање ритмично.
Ти велам мојов умен беше овие 2-3 дена со исклучок на вчера , ама ај ке си препишам на то дека растел , утре сум плодност па ке видиме како е работата , па ај некоја поискусна нека каже дали има логика во муабетов или мамено е и да баш и кај мене некој денови е повеке како тегнење помалце мавање , ама штом не има појќе значи нормално е , а бе не знам шо би праела без вас на форумов срцки сте ми сите , туку и лошењето можно е да се врати а ? Деновиве некако гадење имам баш како на почетокот ???
Мора да растат. Земи предвид дека неделно зголемуваат тежина, па не можат да се 24/7 актив . Докторот ми кажа дека повеќе време спијат. А за гадењето, овде велеа некои дека имале такви појави пак. Можно е. Ви реагираат на звуци?
Јас не забележав претходните недели, околу 20тите на пример на почеток како @Butterfly1107 . Повеќе забележав подоцна, од кркорење на стомак така потскокнува, бар така јас го доживувам, и кога имам гасови . Од еден мајстор еднаш многу се раздвижи, тој со еден грмнат глас зборуваше и ова ко се размрда, жал ми падна. Ми го исплаши детето . А како ви се сега поставени? Положба надолу нагоре? @Milicka* ?(Очито не ми се спие, барам рачка за муабет, зато вакви прашања хахха ама сакам да знам, сериозно)
Хихихи ако бе нема гајле , утре ке си прашам да видам како е сега , пред недела бев на матичен со главчето беше надолу , може сега се свртел , уште има место , хихи нека се врти тоа им е работа , а твојата како е ? Девојче носиш или грешка сум хихихи , ?
И јас како гадење да имам деновиве, и апетитот ми се намали некако...А баш читав од членки дека во 8ми 9ти месец апетитот ептен им се отворил
Jas dobro i bebinjata dobri.Dr.Mitko napravi serklaz izvadiv maksimum shto mozam od slucajov cerviksot ti e sega 17,no mora strogo miruvanje i gospod da ni pomogne toa bea negovite zborovi.Jas sum skrshena na slucaen pregled go vide maticnata,a bev trgnata za upati ☹
Не сум поискусна ама можам да потврдам за ова за растењето. Ми го снема на 2 дена да мрдне дури пишав тука за мислење, па почна од третиот ден да се тегне само и стомакот жими се како преку ноќ да ми порасна. Еве го сега не ме остава да здивнам, никогаш не бил поактивен. За како е наместено - треба да видам на следен преглед ама го осеќам лево и десно (до бубрезите) и тоа доста ме боли таму. Ретко го осеќам доле или горе. Тоа значи карлично е?
@Jana06 јас ја осеќам лево-десно,а надоле е со главчето,д-рот рече така ке остане,нема место за вртење веќе.Јас мислам дека рачињата и’ се тоа,многу често кога ја држам дланката таму,осеќам како поминува со нејзината.Така јас си мислам,убаво чувство е како и да е За апетит спомнавте.Јас немам воопшто зголемен,во 7ми и изгубив 2,5 кг,сега почна мешко да расте нагло па не ни имам место за храна. Ке ме фати стрв или мерак за нешто,ке седнам и по 3 залака сум фул.
https://health.acibademsistina.mk/blog/bremenost-novorodencinja/zatnuvanje-na-mlecnite-kanali/amp/ Затнување на млечни канали
Ајде, ќе истуркате, само да не си мрднала од кревет, одмарај. Со лесно, ќе издржите и ќе има гушкање Ова со јадењево и ситоста е и кај мене, се прејадувам од мала количина храна, само за доручек можам малку повеќе да изедам и после би можела и цел ден да не ставам во уста ништо. Бебево го осеќам и лево и десно и долу. Вчера кога си легнав убаво ме ѕвекна неколку пати кај бешиката, а од страна ми го испакнува стомакот. Којзнае што прави внатре. Еве го сега лева слабина ми изместува како што лежам на страна.