На сите таблети, сирупи, антибиотици, пишува да не се употребува во бременост. Овој што го постирав ми го препорача во аптека аптекарката и она лично го користела, затоа што тој е без алкохол и нема потреба да се плашиш. Цело шишенце истрошив јас и претходниот месец и сега кога ме фати грлото.
Да, Да, знам дека на се живо пишува дека не е за трудници или не е испитано. Ама од овие продукти што се на природна база не ми е мн страв бидејќи пак ќе речам ако ги споредиме со антибиотик, мислам се помало зло )
Женски денес правев крвна слика, некоја да ми каже какви ми се резултативе? Докторке @Alishan30 ? Спојлер: Крвна слика
Дали некој имате алергии и како се справувате?Специјалист за уво,грло ,нос ми рече можам цетиризин и сирупи за алергија слободно.
Побарај на Гугл "кегелови вежби" и секој ден прави ги, тоа помага за твојов проблем. И за понатаму ќе ти се корисни. Едит. Еве и на апликацијата ми излезе баш за ова Прашуваше и за Б6. Максимум мислам дека дневно 100 мг е дозволено во бременост, но и тоа можеби е многу. Јас пијам сабајле и навечер по едно од 20 мг од Алкалоид и мислам дека само што ќе го испијам, готова сум да заспијам.
Chestitki mama,pobrzo oporavuvanjeDa se zivi i zdravi kerkite,golemi da rastat.Mnogu ubavi iminja ste im dale vecni da im se ❤
Фала на мислата Сега за сега е подобро, треба да направат рентген снимка во текот на денот да бидат сигурни пред да го извадат респираторот. Вчера се потврди дека е залечен белиот дроб, само многу внимателно и споро ги прават работите додека не бидат 100% сигурни. Во секој случај е многу подобро од кога не’ префрлија во оваа болница, т.е. од понеделникот. Другата девојка е супер, денес ќе ја извадат од инкубатор
Mamicki vcera bev na tret skrining kaj dr.Afrodita vo Remedika i se pomina super samo edno se zacudiv...prethodniot den imav zakazano kaj mojata maticna i tamu bev na pregled..imav nekoi mali menstrualni bolki pa mi go merese cerviksot..maticnata mi go izberi 3,8 a odma den potoa vo Remedika mi go izmerija 3,2 dali moze tolku mnogu da se skrati i od sto moze da e pricinata? Inaku sum 31nedela
Зависи од мерењето, мене Димчев ми го измери 3.7, а матичниот 4.11 во 12недела.. они кажуваат внатрешен и надвоорешен дел. Плус ако со главчето е надоле може да притиска и да притиска и цервиксот да добие заоблување и помала мерка. Јас оти постојано следам цервикс и детално ми кажуваат оти паничам.
@Ana-sk таман ти е цервикс 3.2 во однос на неделите.Ке се крати сега нагло од тежината,односно притисокот.Немаш место за паника. Умерено одмарање и без кревање тешко само. Ко што сватив,негде до кај 34та мерат цервикс,после демек не е опасно.
Да ве прашам некоја дали прима Имприл таблети, и дали ги купувате од Скопје? Неможам да најдам никаде, совет?
Vo aptekite na Dona Farm. Jas gi kupuvav od aptekata sto se naoga vo Sistina na prizemje,3000 den se.
Ок, ми кажаа да ги сменам, да одберам фемибион или премама, по наш избор, сега ќе го гуглам составот па ќе купам некои за прво тромесечје
Девојки, за ова мислам се има дискутирано, ама вака попресно да прашам, последните брисеви во која недела ги правевте (мене матичната мислам ми рече во 35 треба) и последниот (трет) скрининг?
Јас последните брисеви ги правев во 35 недела а трет скрининг не правев не ми спомна такво нешто матичната