Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    За трет скрининг имам читано овде, но и јас кога бев во плодност на втор скрининг и го прашав др кога има нареден скрининг, тој ми рече дека нема. Па сега кога во 31/32 недела ќе појдам кај мојата матична нели секако ќе ме гледа на ехо и тоа ќе дојди како еден вид трет скрининг ( бидејќи секогаш мери од глава до пети)...:)

2. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Здраво. Секогаш ми е тврд стомакот но денес цел ден ми е мек. Не знам зошто е така па сакав прво вас да ве прашам и ако не е нешто опасно, ако е нормална работа тогаш да не одам во болница

3. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Ви посакувам од срце побрзо закрепнување,а тебе сила и позитивна мисла, се да се заврши добро и наскоро да си се гушкате домче. :hug::l::hug:

На green.eyes и LadyC им се допаѓа ова.
  4. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.279
    Јас бев за брис вчера на 34+1 ден, докторот рече помеѓу 34-36 недела се прават брисевите. А јас сеуште си се бунам со сметањево на неделиве.
    Во среда ќе биде готов резултатот. Се надевам ќе биде се во ред

На LadyC, Milicka* и lavinija28 им се допаѓа ова.
  5. MimiG

MimiG Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    199
    Јас ќе ги правам во пон. 35+6 ке сум. Иначе дали ви се случило да не ги почувствувате бебите, мислам сека се поминати веќе 24ч , јадев и благо и к.кола пиев ама слабо некако, незз да одам на док.или?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Se izvinuvam,no sakam da prasam kaj koj doktor odite vo Plodnost?

7. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Како сте женски? Јас ги средив испитите. Полесно ми е многу. Сега доаѓа свадбата на ред. Ќе ви ставам сликичка и од индексот да се пофалам.

Читав некоја членка кажа дека кога кашла/кива се подмочува. Мене немаше ми се случено, ама деновиве кашлам како магаре имам многу мака, вадам зелен секрет на кашлање. Баш вчера истото ми се случи кога силно се искашлав. Многу ми е надразнето грлото и лошо кашлам.. Докторот ми рече вирус е, не ми даде антибиотик, ме советуваше само да се лечам со топли облоги на вратот и да пијам чаеви, да јадам супи. И еве ден по ден станува по малку подобро.

Малку се изнервирав пред малку. Вчера на вереникот му дадов ќеса со работите што ги купував за бебето, му кажав да ги земе кај него да стојат. Пред малку ми пишува свекрвата, и во муабет ми вели : “Видов си купувала пак за бебето,убави се работите, ама рано е немој уште сега, почекај после свадбата нека мине време, можеш и отпосле да ги купуваш тие.”
    И велам дека сум сакала и сум си ги купила, во што е проблемот? И таа пак напнува дека можеле и откако ќе се роди бебето да се купуваат такви работи, да не сме брзале, ми кажува како некоја жена имала изнакупено се, и на крај бебето и починало... Многу се изнервирав, како може такви работи да каже.. на трудница не се зборува така.. Во нормални услови ќе бев многу понервозна и ќе збеснев, ама деновиве гледам да се поштедам од нервози бидејќи и свадбата ме чека и имам многу други работи што чекаат да се завршат.. После ќе го подберам и вереникот зошто ги оставил така или и ги дал да ги гледа.

Прикачени фајлови:

На fana, LadyC, Thallia и 14 други им се допаѓа ова.
  8. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Jas sum mockata heheh...doktorot mi kaza da pijam urifos za procistuvanje za mocnite patista.Gi pocnav denes ama pak si pustam po nekoja kapka .Ne mozam da se doperam heheh
    A za svekrvata site si imame takvi,pravi si po tvoe i ic ne ja registrijaj.Vervuvaj poarno ke ti bide taka.Dodeka se zamarav samo napukana bev celo vreme,od kako ja staviv na ignor podobro mi e sto pati.
    Isto ispustiv doktort mi preporaca na parea na kamilica ,vo tendzetce da stavam 4-5 kesecki i da sedam po 5 min pokriena so krpa.

На LadyC, Thallia, Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Која недела си? Јас сум 24+3 и прв пат ми се случи при кашлање, само еднаш кога мноооогу силно се искашлав. Ќе се смири кашлицава, па ќе знам на што сум..

10. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    И јас сум иста, вчера ми истече како вода и мислев водењакот прснал и тргнав кај матичниот, ме прегледа се си е добро малку си се помочала. Ама настината, со многу течности во мене...душа во мене не остана мислев прснал водењакот...ама поарно мочла(facepalm)(facepalm)

На LadyC, Fallen.Angel и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  11. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Jas sum 21 nedela...Moze od kaslicata da se ispustas,vo sekoj slucaj ne e strasno.Im se slucuvalo na poveke clenki.

На LadyC, Fallen.Angel и lovely12 им се допаѓа ова.
  12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Првиот скрининг го правев кај др Кристинка, и бев задоволна. Еднаш кога бев интервентно во 18 недела бидејќи ми се јави кафенко и испаничив, дежурен беше Обедниковски (кај него бев и пред две години на обичен гинеколошки преглед кога не ни планирав бременост). Потоа, за втор скрининг закажав кај Кристинка ама таа беше на итна операција, и за да не ја чекам долго видов дека и Обедниковски беше на смена и појдпв пак кај него. Задоволна сум од него, реален е а и за сите доктори имам слушано само пофални зборови. Сега ако одлучам да се пораѓам таму, се мислам меѓу Кристинка и Обедниковски, па не знам, ќе видиме :)

Леле девојко, јака ти душа тебе. Те читам и си викам девојчево кај има Испити (што е голема обврска па посебно и бремена да си), свадба ја чека па и свекрва таква да трпиш покрај се:clap: Ама ајде ќе помини се, ставаш на игнор и толку. Како што гледам, женичката има намера да си го дава своето мислење, можи мислејќи за твое добро или пак онака за контра, ама тоа е што можиш да направиш освен да игнорираш? Кулирај и тоа е тоа, гали си мешко . Поздрав:hai: ПС -Честитки за оценките !(y)

Последна измена од модератор: 16 февруари 2020
    На Thallia, Milicka*, Fallen.Angel и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas za kupuvanjeto si izlegov so sveki pred da se porodam si izbrav se sto sakam da mi kupi otkako ke se porodam oti ona imase merak da kupi se i posle otkako se porodiv otide i kupi se sto na mene mi se dopadna i nemase raspravii voopsto okolu toa

На Bella*, tina2018, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  14. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Da dobri se site.Prasuvav zatoa sto otkako maticnata mi pravese vtor skrining me izbezumi so zeludniceto na bepceto,pa otidov vo Plodnost.Me prevzede Vlatko Georgieski,pa fala mu na boga se izleze dobro.

На LadyC и lavinija28 им се допаѓа ова.
  15. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Без гајле ќе Ви се случува и после пораѓајот (facepalm) :lol:

На Maja92@, Среќичка и lovely12 им се допаѓа ова.
  16. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Поздравче и до тебе. Ќе излезам некако на крај со се. Ако имаш читано во моите претходни постови многу си ставав на душа и се нервирав, сега не знам дали отрпнав или таков период ми е па да не се замарам толку околу се.

На eta, lavinija28 и LadyC им се допаѓа ова.
  17. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Hehe nisto togas od sinko ke zemam pampers kako sto sum trgnala vaka

На Butterfly1107 и LadyC им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    @Fallen.Angel полека, степ бај степ, имаш време за се, овај период спремај се за свадбата, нека ти помине, одмори се, па потоа ќе си се спремате за доаѓањето на малото, вака дополнително се оптоваруваш со премногу обврски наеднаш, а тие коментари не и биле потребни...

На Fallen.Angel, eta, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мешиња, добро утро :)

Знам дека се спремате за бебињата, доење, спиење, пелени и се. Ѕирнете ја поткатегоријата бебе. Има мноогу искуства, совети, проблеми и решенија :)

Еве линк до темата за доење. Тоа беше актуелна тема деновиве :)

https://forum.femina.mk/threads/Доење.800/

На simonka93, eta, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    @green.eyes мнооогу ми е мило што читам убави вести. :inlove:
    Се ќе биде во ред, ама ти си знаеш мајка каков стрес си минала... Сега опушти се полека, уживкај...:*
    @Fallen.Angel девојче, под таков притисок извади вакви оценки? :bow:
    Алал да ти е.:l:

Женчиња вие се подмочувате, а јас почнав да трпам повеќе, дури заборавам кога сум мочала... Па осеќам болка после.(facepalm)
    Пренапорен ми е периодов , но се ќе се среди... :muscle:

Убав неделен ден. :l:

На mal.ecka, simonka93, Fallen.Angel и 10 други им се допаѓа ова.