Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Да, да те и
    Да, да те имам читано и баш си велев на девојкава ама баш се и' се собрало....Ама тоа е, период, се случува и ќе помини. Сега наприоритетен ти е бебушот, и подготовката за свадбата за да си имате убави спомени ☺ Друго се' ќе си се среди, и гледаш , како што велиш и ти, веќе отрпнуваш а тоа е знак дека времето лечи се':*;)

Инаку, јас продолжувам да си се лекувам со мојава настинка. Си пијам млеко со препечен шеќер, бујрумте:)) Деснава страна нос/грло/уво ме печат некако, до вчера мало шлјајмче вадев и од синуси, и нешто надолу што се слеало ама барем ми пушти носов оти 2 дена пукнав, скрос затната бев. Па ќе видиме до каде ќе оди настинов...Имајте убав неделен сончев ден мешковци (мене воздухов ако не е мн ладно, ама ужасно ме сечи на грло :(

Last edited by a moderator: Feb 16, 2020
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Мешиња мили како сте ? :*

simonka93, lavinija28, Bebac and 6 others like this.
  3. Andra

Andra Популарен член

Фемибион мислам се подобри.

tina2018, kavadar4anka and Alishan30 like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас си земав сега на Jamieson Пренатал со омега 3 , на акција им се во Еурофарм 841денар, има 60 капсули, за два месеци и сум презадоволна. И со првата бременост пиев различни, а од маркава Jamieson сум посебно задоволна, ете дали дека фолна пиев три месеци пред да останам трудна по препорака од гинеколог рече за лесно да останеш ( одма залепи од прва дури уште не ми се верува)и кога чув за овие одма ги земав.
    Само осеќам веќе на спиење трнам во рацете, имам дома магнезиум , а немам навика да пијам ич...

simonka93, tina2018, Andra and 4 others like this.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Женички мои како сте, како се мешковците? Ние сме домче вчера не пуштија. Ве гушкаме :hug:

FallenAngell, duffi, Bella* and 29 others like this.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Мешковци дали некој користи Видермина за интима за надворешна хигиена, со цел превентивна заштита од бактерии? Додека прашам доктор да си потврдам тука :) Јас ја имам користено, но пред бременост и знам дека е добра. Или што друго користите ?
    Убав ден :sun:
    Инаку конечно се опоравив 3 дена сум затворена во соба, страшни главоболки имав... како ќе се издржи незнам со главава си имам големи маки :envy:

Attached Files:

lovely12 and LadyC like this.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Би ти рекла одмивање само со вода

8. LadyC

LadyC Форумски идол

По препорака на мојов гинеколог само со вода терам. :)

9. 0ли

0ли Форумски идол

Ништо не користам за интима, само вода. :)

Bella*, elimkd, eta and 2 others like this.
  10. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

И мене гиниколог ми има кажано само вода и памучни бели гаќи.

Last edited: Feb 16, 2020
    Bella* and monka_bonbonka like this.
  11. lovely12

lovely12 Популарен член

Затоа што лесно добивам бактерии, и меѓичката меѓу анус и вагина е многу блиску и често завршувам со ентерокок, докторот гинеко-уролог Сашо Поповски на клиника ми даде совет: да не се бришам со тоалетна(не била стерилна) исклучиво со бебешки влажни, ако има услови да се одмивам постојано и со памучна крпа да се бришам. А тогаш ми ги даде видермината вагиналетите за регулирање на вагиналната флора, муслам дека имаше 2вида.

monka_bonbonka likes this.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Нарушена ти е флората треба да си пиеш некој пробиотик, побарај во аптека (јас пијам Лактогин). За бришење, јас си користам тоалетна освен за голема нужда тогаш се мијам или влажни марамици. Конкретно за таа бактерија - бриши се секогаш од напред кон назад (од вагината накај анусот) никако обратно. Така се фаќа таа бактерија најчесто.

13. dunika

dunika Форумски идол

Јас користам Лактацид гел за интима,без сапун е и на база на млечна киселина,прититоа не нанесувајќи во внатрешноста на вагината.
    Мислам дека го нема во Мк,дур бев таму користев на Уриаж,одличен е.
    Најдобро е само со вода,бидејќи вагината сама се чисти и си одржува Ph,но јас не се осеќам доволно чисто така:/
    До сега не сум имала иритации никави,но внимавам на веш(исклучиво памучен) исто и пантолони не носам во чиј состав има полиестер,тоа е рециклирана пластика.

@LadyC женска ме праша за линк од бебешката соба,не знам колку ке ти е од корист бидејќи не живеам таму,но ако сакаш во порака ке ти пратам слика(fingers)

Maja92@, Sexybaby86 and LadyC like this.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Кај мене е проблемот меѓичката, ме прегледа докторот. А сето ова го знам и затоа ми даде овакви совети. Ама барем во бременост целосно да се заштитам ако можам

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Ако, пушти ми. Може како идеја да ми направат нешто слично по порачка. Фала ти :inlove:

dunika likes this.
  16. Saba08

Saba08 Популарен член

Ти дал совет да правиш сé што не треба. Бебешки марамици и често одмивање и ќе ти биде бетер. Не ни треба тоалетната хартија да е стерилна, туку да не е рециклирана, односно да е 100% целулоза. И памучната крпа што ќе ја користиш не е стерилна, освен ако не планираш да пеглаш и употребуваш нова на секое бришење. Таму местото природно си има бактерии и треба да јачаш вагинална флора, а со постојано одмивање ја уништуваш и може често да добиваш вагинални инфекции и/или цистит. Лактогин на пример, вагинални и оралните капсули се одлични за таа работа.

flower30 and LadyC like this.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас сум сигурна дека ако се миеш или бришеш после голема нужда од напред кон назад нема како да ја добиеш бактеријата. Природно секој човек си ја има во цревата, нормално е, меѓутоа прави големи проблеми ако се најде на било кое друго место во телото. Затоа припази само после голема нужда и немаш гајле.

18. lovely12

lovely12 Популарен член

Секој има право на мислење, јас го послушав и веќе 2год немам проблем

Не се разбираме, мене ми помогна докторот...оти јас немав проблем со хигиената. Во секој случај доколку некој не му се допаѓа овој совет или како да е нека не го применува.

Last edited by a moderator: Feb 17, 2020
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Супер, оти јас пак неколку пати си направив проблем од марамици и пречесто миење.

lovely12 likes this.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Да, не сме се разбрале :) Сега прочитав наназад и мислев дека моментално го имаш проблемот, па сакав да помогнам...Извини :)

lovely12 likes this.