Ау девојки ова грипов ме утепа 18 недела сум, почнав со кашлица, па температура, носот целосно ми е затнат. Гинеколог ми препорача сируп Проспен, капки Марисол, Витамин Ц и Парацетамол. Ама опоравувањево споро оди, трети ден сум со температура, таман ќе се спушти, после некое време пак 38 и нешто. Навечер најмногу ми смета затнатиот нос, не можам да заспијам дишејќи на уста, ми се суши грлото и уште повеќе кашлам Некој совет ако имате за побрзо одзатнување, споделете
Да ви се придружам во темава по трет пат . Сеуште без потврда , доцни менструација веќе трети ден .. Планирано трето бебуле , за некој ден ќе замам и тест , па ќе видиме што ќе биде .
Со среќа! @Dikinzi @ddevojce супер сме, вие? како по дома, забавно? Тензијата полека почнува да расте Инаку пак со истите коментари, "долу ниско ти е бебето, за брзо ќе се породиш" од неколкумина. И тоа од луѓе шо не ме гледале цело време, туку онака од разминување, бегло и ќе прокоментираат. Де, аман кажете има врска тоа? Има некоја шо носела ниско, па го родила во крајните недели 38/9? Ниту од почеток не ми беше погоре, па сега да се спушта. Таа беше формата, подолу и пошпицест .
Dajte nekoe resenie za grcevi vo nozeve ,pijam po 3 tableti pd 250mg magnezium dzabe ,levava ne ja ni osekam veke so se vika edvaj se dvizam a tek sum kraj na 6ti mesec
Мене стомакот ми изгледаше како детето во секој момент да ќе испадне И мене ми дофрлуваа леле готова си бла бла. Иако изгледаше така високо ми беше бебето и се породив 42 плус ден два (различни доктори различно рачунаат ама воглавно го надносив).
Pa maticnava kobozen mi rece tabletite se poefikasni a direktot bile so zasladuvaci zatoa tableti pijam
Во скут ми беше стомакот, уште 30та нед имав цела рака рамно под гради, многу смешен стомак имав надоле напрчен. И тоа не е ниско носење, едноставно така е положбата на стомачето, на ехо таман си беше бебе, не беше ниско. А се породив 41ва.
Vo sistina ima predavanja so pedijatar i premnogu see korisni. Papokot se cisti so alkohol 70% i gaza od apteka bebeto nema da ima gajle nema da oseka nisto. Ako.sinvo moznost odi sistina na nekoe.od.predavanjata posebno.za nega na novorodence mn se korisni
Jas go nosev nisko od 34 nedela i od taa nedela demek sekoj den se poragav i na kraj rodiv na 40 plus 4 nedeli.
Добро утро. Вирусов е хард кор. Ме исцеди моментално, од вц не можам да излезам. Што брзо делува за дијареа знае ли некоја? Ме СО ТРЕ!
Чај од сушена кора од калинка! Исто така Пролајф ампули најбрзо помагаат, 50ден една е и само една дневно се пие. За пролив збориме нели?
Незнам јас ги пијам магнезиум директ од алкалоид 2*400 и засега немам проблем,а имав претходно, Прашај ја повторно или кажи и дека не ти го решаваат проблемот
Дааа. Ќе купам сега доле. Едвај се освествив до 6:30 не спиев. @sweet.woman прв пат од тебе слушам. Не знам како може да седи бебе искрено...