Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Zenskii... :( ve molam nekoj neka mi kaze dali krenal tesko vo bremenost...ne koj znae kolku jas sreduvav sabajle i ja krenav plinskata boca od 3kg/4kg max. Kaj 12h bese toa i posle mi tekna mi se stegna vo dusata i sega lezam se plasam da ne mu steti na bebeto..mn mi e tesko ;(

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Сега не се знае со овие тестови никогаш не си сигурен.
    еве пример мене кога ми доцнеше циклусот после 7 дена направив тест излезе негативен, и после очекував дека секој ден ќе добијам ама сепак ништо.и кога отидов веќе на крај кај гинекологот веќе бев 7 недели бремена и срцето можев да го слушам.Така да никогаш не се знае со тестовите ;)
    Јас би ти препорачал да испиташ или преку крв или почекај да помине празникот закажи преглед кај гинекологот нека провери на ехо.
    Се надевам дека конечно си успеала и си бремена, знам како е и јас за моето чудо чекав скоро 3 години и знам све тоа што ти си го напишала и за околината и за трпението. ;)

Поздрав :inlove:

На Spectre му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.286
    Бремена си, честитки. :*
    Ајде со среќа нека ти е. Ни се придужува уште една трудница, дај боже само да се множиме.

4. Spectre

Spectre Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    74
    Ви благодарам трудници за одговорите. Бременост се пресметуваше од последниот ден од кога сум имала менструација така? Да си ставам и јас тикер. :D
    За на ехо ќе закажам после празников, а секако деновиве ќе направам уште еден тест, пред да и кажам на свеки, ако не е вистина, можам да замислам што ќе биде. :D

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne se plasi 3-4 kg ne e tesko.Ima majki so se bremeni so vtoro, a prvoto dete go krevaat.Ne misli i ne panici toa e poloso. Ne se grizi se e vo red.Za drug pat vnimavaj poveke :))

6. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    ЈАс сум скоро 31 недела малиот ми е 10кг па секој ден го кревам :D

7. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Јас мислам дека си бремена, бледа втора линија е во секој случај втора линија. Многу ми е мило кога вака некој се спрема за инвитро, и останува бремена по природен пат :) со лесно нека ти е бременоста, а иначе се рачуна од прв ден на последната менструација, мене Лазаревски ме води така :)

8. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    52
    Здраво мешиња :)

Како сте ми?
    Ние еве денес повторно бевме на цтг и повтотно ништо, на мажулето не му се излегува. Веќе 3 дена надминат термин. До колку обично чекаат и што преземаат лекарите во тој случај?

Ве поздравувам, среќни празници. :hai:

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.490
    ne se grizi mene terminot mi bese na 19 ti a se porodiv tek na 25 ti.Mene od terminot mi rekoa da cekam edna nedela ako nema nisto togas na carski ke me pratat.Ama jas spontano si se porodiv i mn lesno iako go nadnosiv celi 6 dena :)

10. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Spectre Добре ни дојде во клубот на мешиња
    Повеќе пати имам пишано и мојата втора цртичка беше мн бледа , а сега веќе сме при крај со бебушко

mila101 Можеби ти е тешко и сигурно сакаш што побрзо да си се гушкаш со бебето, но не се секирај
    Тој е ВЕРОЈАТЕН термин , а не е краен како што го нарекуваат, затоа што никој не може да знае кога точно си останата бремена и затоа можеш да се породиш 2 недели порано или покасно, ама докторите мислам дека до 10 дена плус чекаат а ако не со царски

Додека сум тука Христос Воскресна,За многу години да ни е и в година здравје, бебињата да си ги учиме да се кршат со јајцина :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    52
    Фала Ви за позитивниот став joy1 и l-a-d-y-di , стварно е потребен од друг да го слушнеш. :)

Се надевам дека се' ќе биде во ред.Поздрав :)

Патем l-a-d-y-di, Навистина Воскресна.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  12. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    За многу години да ни е празникот девојки :) Господ да ни донесе многу здравје, убави моменти, лесна бременост, и бебенца во раце догодина. Христос воскресна!

На Agrona и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  13. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Vistina voskresna! Kako ste mesinja? Nesto ste mi tivki :)
    Jas imam edno prasanje,dali cela bremenost se odi cesto vo wc :) Negde procitav deka krajot na prvoto trimesecie bebeto se kacuva nagore i ne se odi tolku cesto. Jas sum veke 14 nedela a seusste mnogu cesto mokram :D Dali taka ke do krajot na bremenosta?
    Pozdrav i se izvinuvam za lat. od tel sum :*

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.490
    Jas sum 21 nedela i.seuste cesto mokram :) A ne pijam mn tecnosti.Ja proveriv I urinata da ne e.infekcija nekoja no se bese ok

15. Spectre

Spectre Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    74
    Трудници утринава направив уште еден тест иииииии позитивен е, не ми се верува. :D
    Овој пат црвенатата линија беше изразиво видлива. :)
    Епа еве ви се приклучувам и јас, уште деновиве да одам на ехо и официјално ќе влезам во кругот на трудниците. :D

На Agrona, ddevojce, artemidis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Cestitki bas mi e milo. So lesno i so ubavo da si ja pomines bremenosta. :*

Joy1 ti blagodaram na odgovorot. Jas mislev ke pomine :( Mm samo me prasuva normalno e ova vo bremenosta :D Samo za toaletna hartija ke raboti covekot :D

17. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    ВИСТИНА ВОСКРЕСНА за многу години да ни е празникот на сите,срцка јас до 15 недела одев многу почесто во вц сега некако намалив,ама викаат како расте после 6 ти месец така се повеќе притиска и ти се оди се повеќе во вц се ќе трпиме за бебушките наши ;) кај и да ќе дознаеш што е веќе си поголемка :rofl:

18. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Srcka bev vo sredata na ginekolg, i ne mi kaza sto ke e, veli da ne pogoduvame de masko- de zensko ke pocekame do sledna kontrola. Nareden termin imam za tri nedeli togas ke bidam okolu 18 nedela pa bi trebalo da mi kaze :)
    I jas si taka velam, se ke istrpam za bebuskata samo da e zivo i zdravo.
    Vie kako ste so bebceto? :*

19. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    I mene uste mi nema kazano dali e masko ili zensko a veke sum 17 nedeli,veli samo deka viselo nesto pa ke vidime sto e slednata kontrola :) najvazno e da bide zivo i zdravo :)

20. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Добри сме ние мила 19 недела сме веќе па си мрдаме сега по малку на сабајле највеќе :) инаку стомакот мислам дека овие 2 недели највеќе ми порасна,дури викам кога толку ми пораснал ама си расте некако добро поминувам,дај боже до крај да е така само што уште многу сум спанка нема везе што пол е,само да се здраво и живо ти што осеќаш јас ??? и пред да ми кажат некако знаев дека е машко :*