Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Дали е овој?
    IMG_20200218_005959.jpg
    Го има во Бугарија, разгледав постојат повеќе видови, овие што се pharma се антибактериски, конкретно овој може да се користи за време на бременост и после породување, за спречување појава на несакани инфекции.

eta and dunika like this.
  2. Dianas

Dianas Истакнат член

Добро утро :hai:
    Последните неколку дена, долу ниското ми чука како саат. Не знам како да опишам. Не е бебето во тоа сум сигурна. Не чука по цели денови, но кога почне трае некаде 15-20 минути.
    Некоја со слично нешто?
    31+2 сум
    Убав ден :hug:

3. srce-9

srce-9 Популарен член

Добро утро
    Јас мислам дека тоа е икање на бебето. Барем така мене ми го опишаа, се случува често кај мене а знае да чука туп, туп, туп по пола саат. Јас сум 34+5
    Дури и на стомакот тоа се гледа како рипка при секое чукање. :D

4. Talesia

Talesia Истакнат член

Да, и јас мислам дека е икање, не се секирај. Мене неколку пати на ден ми ика бебуш, ако ептен ми смета, менувам позиција или ќе станам, ќе се напијам вода и престанува.

5. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Ееј ти па не е бебето? Зш така :D
    И кај мене тука тупка секој ден по неколку минути два месеци можеби. Бебе е, ика. Нема шо други ;)

Ann.loves.you likes this.
  6. elenaklasik

Сум го нашла маслово за перинеумот ( делот меѓу вагина и анус) што пука при породување. Од weleda е. Искуства? Screenshot_2020-02-18-08-54-47-821_com.instagram.android.png Screenshot_2020-02-18-08-54-58-485_com.instagram.android.png

lavinija28 and Филотеа like this.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

Кога лежев ми поминаа баш мерев на саат веќе не ми се појавија сега за сега сум ок па ќе видам во теков на денов како ќе сум

8. dunika

dunika Форумски идол

@elenaklasik јас го имам маслово,но уште не сум го употребила.Тука бабиците го користат и за време на породувањето.Малце е незгодно местото да се дофати во поодмината бременост,конкретно ни кажаа од 34та недела,после туширање.Најубаво е партнерот да вмеша прсти:lol:

@Thallia тој е гелот,само јас го имам розевиот,ова е нова формула.Ако имаш можност набави го(y)

9. Bebac

Bebac Популарен член

И јас вчера и денес сум за никаде! Вчера цел ден плачев. Ме изнервира свекрвата! Е, што сум гледала шишиња, цуцли? Тоа се купувало и од кога ќе се роди бебе! :@. И јас свадбата ја замислував поинаку, но лека полека испадна по теркот на свекрвата. Сега ми е мака што не ја откажав и да направам како што сакав јас! Е, сега рано е да се купуваат работи за бебе, но не е рано свекрвата да планира кога да ја викне сестра и и брат и и другите роднини! Неморало да се чекаат 40 дена! Тоа е нејзина филозофија, а мојата е дека ќе ги отерам у три лепе! Се извинувам, но морав и јас да се искажам!

10. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Ех шо убаво таму, се е супер искомплетирано од сам почеток гледаш, камо да беше и тука во Гр така :(

dunika likes this.
  11. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Исто беше пред некој ден. Пишував мислам. Му оставив кеса со работи за бебето на вереникот. Он во дневна ја оставил, и свекрвич од радозналост ја отворила, и после ми пишуваше ми се јавуваше рано било за шише, мало боди било тоа зошто не сум зела поголемо кога веќе фрлам пари, па ми кажуваше како некоја девојка ги имала купено сите работи пред пораѓај па на крај бебето и починало. Откачив од тие зборови, не смее така на трудница..

lavinija28 and Bebac like this.
  12. Bebac

Bebac Популарен член

Да и јас велам така несмее со трудница! Ама ние сме снаи па може да ги трпиме нивните глупости. А,ќерките ги пазат. Но, ајде овде ќе си даваме поддршка една на друга! Што да правиме кога имаме такви алапачи!?

Fallen.Angel, lovely12 and lavinija28 like this.
  13. Филотеа

Филотеа Популарен член

Каде во Скопје може да се купи маслото? Уште ми е рано, ама да си знам :D

Butterfly1107 likes this.
  14. elenaklasik

може да го најдете во аптека Еурофарм Рамстор мол, Зегин ГТЦ, Зегин Сити мол

dunika and Филотеа like this.
  15. lia22

lia22 Популарен член

Zenicki ve molam za sovet,pomosh...
    Treba ednash nedelno da primam progesteron depo inekcija,no ne smeam da se dvizam pa nekoja od iskustvo ili da znae da mi kaze kako ide toa da doagja doma patronazna sestra ili?Neznam stvarno kako treba da se izvede toa

16. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

И мене ми препорачаа да ги примам дома, но не сакав да молам луѓе да доаѓаат па одев во најблиската амбуланта. Јави се на домашна посета, мислам дека би требало да дојдат да те боцнат или евентуално ако познаваш некоја мед. сестра да ти направи услуга да доаѓа.

lovely12 likes this.
  17. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Мускулно се боцкаат?
    Ако мора мускулно, тогаш да ти треба медицинско лице... има право девојчево домашна посета да прашаш ама незнам дали би се нафатиле. Или некоја роднина, пријателка и сл. што знае да боцка да ти заврши работи, сепак еднаш неделно е. Ако немаш, прашај го др дали може да одиш во некоја амбуланта што ти е блиску, сепак не е секојдневно, полека и внимателно не би требало да имаш проблем.

18. lia22

lia22 Популарен член

Off neznam,poznata nekoja nemam.Ke se javam na domashna posete bash

19. lia22

lia22 Популарен член

Da muskulno.Nemam nekoj poznat shto bi me bockal.Ke pojde maz mi tuka do najbliskata ambulanta da gi zamoli ako sakaat,sekako i kolku koshta ke si platime.Se nadevam ke imaat razbiranje i covecnost za situacijava vo koj sum

20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

А зошто не смееш да се движиш? Воопшто не? Ни до кола?