Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    3.998
    Здраво женски. Јас денес одејќи по син ми да го земам од школо ја свиткав ногата и за малку да се струполам на напред со стомакот, се задржав некако со рацете едвај, иначе готова бев аууу колку се исплашив не сте свесни :(
    Среќа луѓе имаше шо си ги чекаа децата одма дотрчаа да ми помогнат, видоа ама и ме знаат секој ден идам, дека сум трудна, излегоа и од градинката и учителките да ми помогнат, ми дадоа лед да ставам долу кај глуждот ја убив, среќа не се преврте па да ја шинам или скршам скраја да е :(
    Па стопираа жените луѓе за да ме однесат до дома, дека го имав и син ми со мене, ташна 10 кила, а не можев да одам оти угорници до дома имам и не однесе еден човек до дома. Офф колку се уплашив луѓеее, за секунда што се може да се случи лелееее...
    И штом влеговме дома ко почнав да си плачам и плачам, син ми вика немој мамо да плачеш јас сум тука ќе те пазам срце мамино, вика не плачи оти ко плачеш ти и бебчето плаче ;( колку е он паметен само, ме галеше ме галеше, ми помогна да ставам лед, да легнам и таква целата расплачена му звонам на маж ми да му кажам и он згора на тоа ми вика, еее па внимавај како одиш, којзнае по кој пат си скршнала за да ти климне ногата (facepalm) мислам алооо бе човек зар сум сакала јас, па и на прав пат може на секој да му се случи, 4 пати во денот минам низ истиот пат, удолница е и за никаде е никаков патот и од толку пати е сега требало да се деси ова, глупости уште толку ме изнервира и викам ај чао, будала шо ти кажувам, ама за детето ми беше, не знаев колку и како ќе ми биде па да,не можам да го гледам, да си дојде од работа порано, иначе не му ни звонев :(

Добро ми е сега, не ме боли само кога стапнувам така маалку ко да ме наболува, викам уште е топло местото, ќе видиме утре дали повеќе ќе ме боли. Не е отечена, не е модра, дај Боже така да остане, баш сега ми требаше ова, на крај :x
    Па од стрес и нервози штом си дојдов дома не го осеќам бебе, ауу паника ме фати, легнав и чекам чекам ништо, ќе пукнев, и после 10 мин.ете ја почна да мрда, да ми го изместува цел стомак :whew: па се смирив малку.
    Маки човечки, што да кажеш :x

На green.eyes, Sexybaby86, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Skraten mi e cerviksot.Serklaz mi pravea vo sredata.Doktorot mi rece strogo miruvanje

На kitty.m, Anetaoh и lovely12 им се допаѓа ова.
  3. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Доколку не најдеш да дојдат дома да те боцнат и се одлучиш да одиш во амбуланта мој совет ти е да одиш во нај блиската, со кола. Мене маж ми ме носеше, седиштето ми го местеше во легната позиција така ми изгледаше најсигурно.

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Ako ne najdam,nema da imam drug izbor.Fala za sovetot

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.862
    Допаѓања:
    183.024
    ке најдеш
    секоја установа си има демашна посета служба ке си платиш и идат дома само унапред се закажува у колку саат да дојдат
    идат местат катетар инфузии кај стари изнеможтени лица кај многу болни лица
    прашај на итна кај вас

6. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Se nadevam ke najdam,ke si platam sekako kolku i da koshta

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Баш отворив да прашам како си денес, гледам си пишала, па ако сакаш сподели што ќе ти кажат во четврток, или порано ако има нешто ново во меѓувреме :)

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    До сега добро сум нема болки бебе активно :) како и да е штом биде нешто ќе пишам :)

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.714
    @Kallias2 лајкот наместо :hug:

Да ве поздравам само. Од денес 11 недела тераме.

И до @Fallen.Angel една :hug:и за'ржи му на вереникот малце. Не собирај во себе. Знам, одстрана кажано вака е лесно, ама стрес не ти треба.

На Sexybaby86, dunika, Kallias2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Побарај од матичната општа или матичен гинеколог, сестрата од кај нив нека дојде. Ќе и платиш пат или ќе земете вие, секако кај нив во амбуланта ќе примаш. Тоа нее за цел живот туку моментално, претпоставувам крвариш и те ставиле на строго мирување. Нема да биде постојано, може по некоја недела ќе можеш да се движиш

11. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Serklaz mi e praven vo sredata,cerviksot mi se skrati na 11mm,zatoa i inekciite plus 2pati dnevno utrogestan.Bremena sum so bliznaci (invitro).Ke probam i preku niv

12. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Koja nedela si.? Jas primam progesteron depo 2pati vo nedelata. Cerviksot mi bese 3.7 vo 12nedela, a sega mi e 4.7. Jas utrogestan ne mozam oti imaat soja, pa primam dabroston tableti

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Авицена доаѓаат дома за 600ден (што е премногу), можеш во Промедика да прашаш, Ресхумана, зависи во кој дел од Скопје си. Претпоставувам од амбулантите за поевтино доаѓаат ама важно ќе најдеш, има избор.

14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Ama zosto privatni, maticnite neka i pomognat ova e vremeno. Sekako sekoj mesec zemaat pari za nea, zosto tolkavi trosoci.. kade e humanosta, neka im pobara, samo 1nedelno e

15. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Слободно јави се во домашна посета, имаат обврска да дојдат кај тебе. Само треба да имаш официјален документ од доктор за ординирана терапија.
    Ќе си се договорите во кој дел од денот ти одговара да доаѓаат. Мене ми доаѓале дома за клексани со недели и не ми наплатија ништо.

16. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    I sega so 4.7 primas progesteron ?

17. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    15 nedela sum,za samo 16 dena od 3,7 cerviksot mi otide na 1,1.Samo so terapija uspea da dobies cel sm ili i lezenje?

18. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Да ќе примам до крај, оти имам лоша историја. Имав спонтан и предвремено раѓање во 26недела, и страв му е на матичниот да ризикува. Ќе почне да намалува помалку ама ќе примам

19. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Со терапија повеќе, ама и си лежев... не постојано ама си лежев. Мене ми се зголеми ама примам терапија, лежи цело време и магнезиум примај...

20. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Извини што ќе се вмешам, ама свекрва ти е една проста и безобразна жена. Најдобро уште на почеток да си ја знае границата, вакви коментари се надвор од здрав разум!

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.