Ноќеска од спиење ме разбуди страшна болка. Не знам, досега во животот не сум имала болки до тој степен. Горе, под градите, на грбот и од страните се на исто место почна многу да боли. Како некој со јаже да ме стега најсилно што може. Цело време едно 15тина минути без престан. Не знам, се исплашив на бебе да не му се случило нешто, но потоа ептен малку ја осетив како мрда. Мислам дека е сеуште рано за јаки болки и лажни контракции или? 31ва недела сум.
Мила помага ова за стари стрии? Ја имам многу малце на бутовите, не дека е страшно, ама би користела доколку помага.
И кај мене од 25-та почнаа. Мене засега не ме загрижуваат, сметам дека е нормално, се спрема и се шири матката.
Нека не ве плашат болки во матка, нормално е да ги имате кога расте. Се што е издржливо, се е нормално. Јас на почетокот на вторава бременост имав прилично појаки болки и се чудев, некако не ми беа нормални, а стомакот уште тогаш ми порасна, па малку стагнираше, па опет малце ме болеше... Така ќе терате до кај 8ми месец. У деветти веќе цела не се осеќав.
Многу помага Bio Oil за белеење го нема кај нас во Бугарија го има,јас немам сеуште стрии маж ми ми го купил му го фалеле во аптеката
Хехехе добро е штом има и други значи нормално е , а ние ке си трчаме во тоалет на секои 10 минути хахаха, ти благодарам.
Случајно некоја да не имала болка во зглобови на рацете во 8/9ти месец?? Ме болат неколку дена,како реума незнам што е.. и накај палците ме боли неможам да кренам нешто тешко,пробав да се масирам џабе
Мила, а да го прашаш докторот, наместо прогестерон депо, пролутекс да ставааш ?! Ке си ги ставаш сама и ке го избегнеш овој стрес. Се ставаат секој ден, но можеби има некоја комбинација да ги примаш преку ден, или преку два дена.
Na moive maki izgleda kraj im nema reshiv edno sega drugo izleze.Mi javija deka zolirana e od vagina Enterococcus spp.pa dr.Mitko mi pisha da pijam Amoksiclav1000 2×1 7dena,vaginaleti Guno dactatin i Lactogyn probiotik.Od kade sega bakterja,pocnav da gubam veke nadez
Samo na cerviks da ja nemas...na vagina ne e tolku strasno...posle odenje vo wc odmivaj se i so pamucna krpa brisi
Немој да се грижиш само слушај ги препораките на докторот , на почеток глава не можев да кренам , прво ми најдоа клебсиела па после тоа ешерихија со антибиотик бев во првото тромесечие значи првите 12 недели , ке се среди се само смирено , лежи одмарај , мене мислам дека мн ми помогнаа брусницинот , се разбира и антибиотикот кој ке го препише докторот , тогаш ме водеше Митко и мене , само смирисе се ке биде како треба, и мене ми беше скратен цервиксот сега си стои исто , од 26 недела ми беше 2.93 сега сум 31+ , минатата недела беше 3.07 ,затоа велам само мирувај ништо др не ти треба, а стрес најмалце и губење надеж никако , исправи глава и твоја девиза нека биде ние ке успееме ***
Pak so bolkive od sabajle.Se slusnav so doktorot od Plodnost mi kaza na maticen da odam.Se e vo red,se rastegnuvala matkata.
ИмаШе у Сити Мол, сега бебешки продавници нема останато. @lia22 без секиранции, не си прва, пиши во пребарување скратен цервикс да видиш колку членки излагаат. Прашај, советувај се со нив, ќе те утешат дека минале низ истото. Една од нив беше @AlicaInWonderland ако не се лажам. Јас кога крварев од хематом психата ми ја одржаа членки исто што поминале. Никогаш нема да им заборавам колку ми се најдоа..
I jas sum se po lekari so vikam da si prespivam vo cekalna najdobro.Ama nadez gubenje ne.Site imame problemi.Bog e golem ke bide dobro.
Сакам да прашам на сите ли се дава магнезиум да пијат бидејќи јас прашав минатиот пат ми кажа пиј си само пре мама се имаш во нив, дали вие пиевте нешто друго, ние уште недела дена одиме во друго тромесечие ама само тоа пијам? и дали има разлика бидејчи матичен ми вика да пијам Пре мама кај приватниот што одам едни други ги заборавив но пак мислам дека тие имаат некој процент од нив па секој нуди раазлични ?