Ако немаш мака со грчеви во нозе и болки во мускули, кичма, немораш плус да пиеш. Јас поради големи грчеви си пиев дупло. Така кога ке те боли чудно врти се лево па десно, подкрената на перница. Може некоја незгодна позиција фатило бебе, па и те буткала во ребра, во желудник и сл. Ти престана болката? Мене таа недела со втората бременост ме фатија страшни болки, дури ми се скамени стомак, имам и слика баш како матката да се двоеше.. цел стомак извртен. Бебе од главче доле, успеала да се заврти карлично во таа недела. После до 36та пак си се намести со глава доле. Си лудуваше во меше
Земаат процент, затоа нудат различни. Јас сама си одлучив да ги пијам Pregnacare бидејќи се увезени од Англија и во споредба со другите се подобри. Магнезиум цитрат пијам понекогаш пред спиење за помирен сон и за да не ме фаќаат грчеви. Ако земеш магнезиум земи цитрат, обичниот џабе ќе го пиеш многу малку се апсорбира во телото.
Мислам дека процент од витамини неможе да зимаат ,ми нема логика некако,инаку магнезиум не е штетно да се пие ,поради грчеви на раце нозе,јас немам толку грчеви но пијам секој ден магнезиум.
Да јас се породив предвреме поради скратен цервикс. Бидејќи не ја следам повеќе редовно темава @lia22 слободно пиши ми ако те интересира нешто или означи ме. Јас еднаш неделно примав прогестерон. Доаѓаше сестра дома да ме боцка бидејќи не смеев да се движам. Плус ставав сабајле и вечер добростан вагиналети. Примав и инекции флостерон за зреење не белите дробови на бебето *извини ако имам грешка во имињава на лекарстват, може да имам згрешено букви да не се сеќавам точно
Јас имам болки во зглобови, како реума нешто, пред промена на време. Ама реумата си ја имам од порано. Ако ти потрае, консултирај си се со матичен, земај си магнезиум... И јас ги земам Pregnacare omega plus веќе 5 месеци, не ми прават проблем на стомак и железото ми го држат во форма. Во другите препарати имаше повеќе Е- додатоци, палмино масло...а во моиве не најдов такви.
Извини што ќе ти се вмешам во постот, само да те поправам. Дабростонот се апчиња што се пијат, а вагиналетите се Утрогестан(по потреба се пијат и тие)
Да во право си. Утрогестан ставав. Имам измешани работи па затоа и допишав дека може да имам грешка. Фала
Go slusham dr.Mitko on gi spasi i sum mu mn.blagodarna.Ke pijam i brusnica.Bliznacka beshe tvojata prethodna bremenost?
Како бе. Бактеријата да не е причина и за цервиксот? Ти правеше брисеви во 12та? Тогаш имаше ли бактерија? Ајде ќе пројдее, пробиотикот обавезно пиј си го, дури прашај дали да си го пиеш постојано.
Мамички да ве прашам како се средувате за порагај се бричете, депилирате? Тие што се бричете нели подникнувате во тие 2-3 дена во болница и како воопшто успевате да се средите таму долу...Поздрав.
Брусницата е доколку имаш бактерија во урина, ентерококот е од дебело црево... ќе те провоцира на мокрење и ќе стануваш постојано, сега ти е попаметно да мируваш...или најубаво прашај доктор
oдев до крај на бременост на депилација секој месец исто и сега,ем брзо те средуваат ем немам мака сама да се средувам не сум се бричела никогаш во живот незнам како е
Искрено подобро е депилација, и раат си. Пред 2г кога бев во болница подолго време жива мака беше бричот, ама тогаш морав оти долго лежев...нема услови и многу боцкаш
Toa e bozem vo urina samo imav Klebsiella,koga vo vagina sega ispadna druga bakterija.Najlosho od se e shto denes se pobija dr.Mitko i maticnata.Maticnata ne saka da mi pishe Amoksiclav radi klavuloskata k-na shto ja sodrzel antibiotikov,jas na dusha ne te nosam Amoxicillin da pijam bakterijata spored antibiogramot e osetliva i na nego.Moive maki nichivi da ne se ☹
Е не можам веќе. Што и да испитам не е во ред. Денеска се вратив од ендокринолог со апаратче за мерење шеќер и препорака за строга диета. Само што јадев, а веќе сум гладна. Знам дека си се опуштив малку со јадење ама да завршам со висок шеќер? Треба во понеделник пак да одам на контрола и до тогаш да испитам тримесечен хемоглобин (не знам зашто, а и првпат слушам) и урина. На страна тоа што ќе се боцкам 6 пати на ден во прст, па и д димерите со хемостаза треба да ги проверам наредна недела. Аман веќе од боцкање. Не можам да се опуштам и да уживам во бременоста. Премногу вина осеќам.
Се бричам. Секој 3 ден. Триста акробации правам. Јас сум 21 недела ,тешко ми е од сега, за понатаму не знам како ќе се снајдам, ама на депилација сега ми е страв да одам, одамна се проаѓам со брич, кога бев решена да се депилирам прокрварев и остана вака со брич да се средувам, а да, си купив огледало од тие "со зум" што ги викам ја
Јас бев така во првата бременост. Повеќето се фалат како уживаат во бременоста, мене напротив хорор ми беше. И хематоми и шеќер исто се боцкав по цел ден и висок притисок. Сега оваа бременост исто имав лош почеток, само се молам да има среќен крај.