Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Ако немаш мака со грчеви во нозе и болки во мускули, кичма, немораш плус да пиеш. Јас поради големи грчеви си пиев дупло.

Така кога ке те боли чудно врти се лево па десно, подкрената на перница. Може некоја незгодна позиција фатило бебе, па и те буткала во ребра, во желудник и сл. Ти престана болката? Мене таа недела со втората бременост ме фатија страшни болки, дури ми се скамени стомак, имам и слика баш како матката да се двоеше.. цел стомак извртен. Бебе од главче доле, успеала да се заврти карлично во таа недела. После до 36та пак си се намести со глава доле. Си лудуваше во меше :D

Last edited by a moderator: Feb 21, 2020
  2. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Земаат процент, затоа нудат различни. Јас сама си одлучив да ги пијам Pregnacare бидејќи се увезени од Англија и во споредба со другите се подобри. Магнезиум цитрат пијам понекогаш пред спиење за помирен сон и за да не ме фаќаат грчеви. Ако земеш магнезиум земи цитрат, обичниот џабе ќе го пиеш многу малку се апсорбира во телото.

Milicka* and Anaouou like this.
  3. eta

eta Популарен член

Мене после првиот скрининг ми рече докторката да земам магнезиум од 400 мг, еднаш на ден.

Anaouou likes this.
  4. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Мислам дека процент од витамини неможе да зимаат ,ми нема логика некако,инаку магнезиум не е штетно да се пие ,поради грчеви на раце нозе,јас немам толку грчеви но пијам секој ден магнезиум.

Fallen.Angel and Anaouou like this.
  5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Да јас се породив предвреме поради скратен цервикс. Бидејќи не ја следам повеќе редовно темава @lia22 слободно пиши ми ако те интересира нешто или означи ме.
    Јас еднаш неделно примав прогестерон. Доаѓаше сестра дома да ме боцка бидејќи не смеев да се движам. Плус ставав сабајле и вечер добростан вагиналети.
    Примав и инекции флостерон за зреење не белите дробови на бебето

*извини ако имам грешка во имињава на лекарстват, може да имам згрешено букви да не се сеќавам точно

LadyC likes this.
  6. Andra

Andra Популарен член

Искрено незнам а во упаството пишува дека е и за стари стрии а цена на препаратот е околу 1700 ден.

LadyC likes this.
  7. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Јас имам болки во зглобови, како реума нешто, пред промена на време. Ама реумата си ја имам од порано. Ако ти потрае, консултирај си се со матичен, земај си магнезиум...

И јас ги земам Pregnacare omega plus веќе 5 месеци, не ми прават проблем на стомак и железото ми го држат во форма. Во другите препарати имаше повеќе Е- додатоци, палмино масло...а во моиве не најдов такви.

8. flower30

flower30 Форумски идол

Извини што ќе ти се вмешам во постот, само да те поправам. Дабростонот се апчиња што се пијат, а вагиналетите се Утрогестан(по потреба се пијат и тие)

eta, Milicka* and AlicaInWonderland like this.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Да во право си. Утрогестан ставав. Имам измешани работи па затоа и допишав дека може да имам грешка. Фала :)

LadyC, eta and flower30 like this.
  10. lia22

lia22 Популарен член

Da,bi sakala da ti pisham no neznam zashto ja nema opcijata i nemozam

LadyC likes this.
  11. lia22

lia22 Популарен член

Go slusham dr.Mitko on gi spasi i sum mu mn.blagodarna.Ke pijam i brusnica.Bliznacka beshe tvojata prethodna bremenost?

eta likes this.
  12. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Како бе. Бактеријата да не е причина и за цервиксот? Ти правеше брисеви во 12та? Тогаш имаше ли бактерија? Ајде ќе пројдее, пробиотикот обавезно пиј си го, дури прашај дали да си го пиеш постојано.
    :hug:

eta likes this.
  13. Pocahontas9

Pocahontas9 Истакнат член

Мамички да ве прашам како се средувате за порагај се бричете, депилирате? Тие што се бричете нели подникнувате во тие 2-3 дена во болница и како воопшто успевате да се средите таму долу...Поздрав.

Butterfly1107 likes this.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Брусницата е доколку имаш бактерија во урина, ентерококот е од дебело црево... ќе те провоцира на мокрење и ќе стануваш постојано, сега ти е попаметно да мируваш...или најубаво прашај доктор

15. Bella*

Bella* Популарен член

oдев до крај на бременост на депилација секој месец
    исто и сега,ем брзо те средуваат ем немам мака сама да се средувам
    не сум се бричела никогаш во живот незнам како е

16. lovely12

lovely12 Популарен член

Искрено подобро е депилација, и раат си. Пред 2г кога бев во болница подолго време жива мака беше бричот, ама тогаш морав оти долго лежев...нема услови и многу боцкаш

Pocahontas9 likes this.
  17. lia22

lia22 Популарен член

Toa e bozem vo urina samo imav Klebsiella,koga vo vagina sega ispadna druga bakterija.Najlosho od se e shto denes se pobija dr.Mitko i maticnata.Maticnata ne saka da mi pishe Amoksiclav radi klavuloskata k-na shto ja sodrzel antibiotikov,jas na dusha ne te nosam Amoxicillin da pijam bakterijata spored antibiogramot e osetliva i na nego.Moive maki nichivi da ne se ☹

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Е не можам веќе. Што и да испитам не е во ред. Денеска се вратив од ендокринолог со апаратче за мерење шеќер и препорака за строга диета. Само што јадев, а веќе сум гладна. Знам дека си се опуштив малку со јадење ама да завршам со висок шеќер?
    Треба во понеделник пак да одам на контрола и до тогаш да испитам тримесечен хемоглобин (не знам зашто, а и првпат слушам) и урина. На страна тоа што ќе се боцкам 6 пати на ден во прст, па и д димерите со хемостаза треба да ги проверам наредна недела. Аман веќе од боцкање. Не можам да се опуштам и да уживам во бременоста. Премногу вина осеќам.

Филотеа, LadyC and eta like this.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се бричам.
    Секој 3 ден. Триста акробации правам. Јас сум 21 недела ,тешко ми е од сега, за понатаму не знам како ќе се снајдам, ама на депилација сега ми е страв да одам, одамна се проаѓам со брич, кога бев решена да се депилирам прокрварев и остана вака со брич да се средувам, а да, си купив огледало од тие "со зум" што ги викам ја:rofl:

20. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Јас бев така во првата бременост. Повеќето се фалат како уживаат во бременоста, мене напротив хорор ми беше. И хематоми и шеќер исто се боцкав по цел ден и висок притисок. Сега оваа бременост исто имав лош почеток, само се молам да има среќен крај.

Anetaoh and eta like this.