Не, јас сеуште сум бремена едно носам не сум породена 31+0 сум и сеуште си одмарам без мн напори , само убава мисла ***Како што ти кажа @lovely12 може во твојот случај брусницин не е паметно решение сепак прашај си доктор , без консултација ништо да не правиш.
Уште денеска почнав да пазам на исхрана, еве сега ќе одам да пешачам. Стварно ми е страв од последиците од шеќерот ама стварно човек да не може да се опушти.
Не си сама , од старт сум со бактерии , покасно скриен шеќер покачен па на диета сум , се боцкав по 6 пати на ден па тримесечен правев тој беше ок и се така во круг, боцкам клексани од старт значи пред трансфер бидејки сум со ивф , па и цервикс скратен , и не смеамсдс пешачам ,ама нема предавање , само напред , само позитивно , се за нашите бебуши *** смирено и бебе е чувствително ***
Само на диета остана? И кажи ми тримесечен шеќер или тримесечен хемоглобин испитуваше? Јас треба да испитам HbA1C%. Што е тоа и за што се испитува знаеш?
Да само на диета , тоа ти е тримесечен шекер ,мене тримесечниот ми беше 5,1 и терапија не ми дадоа само диетата , приметив дека од тесто мн ми се крева шеќерот и избегнувам колку што можам повеке , исто и благо каснувам но мн мн ретко , леб јадам само тонус , и тоа е во глобала.
Ајде ќе издржиме се за нашите бебуши. И јас иМам проблеми,ми се покачи и мене притисок под терапија сум,исто и шеќерот рипна ме ставија на инсулин 3пати пред оброк и 1пред спиење значи 4пати дневно боцкам инсулин,плус 6пати шеќер боцкам да проверувам.Но тоа е што е,фала на Бога другото се е во ред со најбитното со бебчо,а ние како идни мами ке издржиме се Само се плашам да не има некоја последица бебко поради мојот шеќер.Се надевам ќе има некоја мама да сподели искуство за бременост како е завршена.
Јас сега почнав да пешачам, до скоро ми беше препорачано да лежам. Уште немам испитувано шеќер рано е, но секаде читам штом се појавил во првата бременост, големи се шансите да се појави повторно и тоа ме плаши. Тогаш за среќа немавме компликации само родив големо бебе.
Фала ти за одговорите. Ако ти е утеха, другарка на другарка имала шеќер со првото, а со второто не. Се надевам и со тебе ќе биде исто
Офф..пробај да се опуштиш колку можеш и храбри се дека барем за се тоа има лек и колку и да е мачно ќе се издржи за доброто на бебињата. Изгледа веќе многу се ретки трудници без проблеми,што може баш онака да уживаат во бременоста. Ти пуштам среќа да биде се добро,сите да си ги гушкаме бебињата..
Ne se grizi,ne sakaat da go davaat od pretpazlivost.Si piela pominalo si nemala nikakov kontra efekt se e vo red,ne mu ja misli i ne se grizi.
Според мене Митко слушај го.Сите со ин витро што сме што се имаме испиено и пред и за време на бременост а секој лек во упаството има штетни дејства па за амоксиклавот е најмал проблем.Алмацинот е слаб а тебе ти треба антибиотик што побрзо ќе делува.Најважно е пробиотик поасален да пиеш.
Здраво девојки, јас сум нова , ама ве читам одамна☺️ супер сте со совети и ме потсетувате на детали кои сум ги заборавила од пред 8 години со првата бременост. Сега сум 23+5 ама имам многу болки во половината ако лежам премногу или на една страна. Ви се случува ли и вас вака, матичната вели така требало
Во која лабараторија правиш урина и брисевите каде ги носат дали знаеш. Имам едно лошо искуство со една лабараторија, и многу сум им лута, па затоа прашувам. Иначе не се грижи, штом не е цервикс ќе се среди бактеријата со антибиотикот. Искрено, штом те предупредила матичната, а бактеријата е осетлива на антибиотикот што сака она да ти го даде, послушај ја. Мое мислење, ти одлучи си. Побрзо да помине!!! П.с. Прашај за пробиотикот да си го пиеш и понатака обавезно
Da odluciv da zemam amoxicillin (almacin)koj go predlozi maticnata a go odobri i dr.Mitko rece ok e.Probiotikot da najverojatno ke go zemam i ponataka.Urina nosam vo Synlab a brisevi na klinika.