Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milicka*

Milicka* Популарен член

Не, јас сеуште сум бремена едно носам:) не сум породена 31+0 сум и сеуште си одмарам без мн напори , само убава мисла ***Како што ти кажа @lovely12 може во твојот случај брусницин не е паметно решение сепак прашај си доктор , без консултација ништо да не правиш.

Last edited: Feb 19, 2020
    eta and lia22 like this.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Уште денеска почнав да пазам на исхрана, еве сега ќе одам да пешачам. Стварно ми е страв од последиците од шеќерот ама стварно човек да не може да се опушти.

lavinija28 and eta like this.
  3. Milicka*

Milicka* Популарен член

Не си сама , од старт сум со бактерии , покасно скриен шеќер покачен па на диета сум , се боцкав по 6 пати на ден па тримесечен правев тој беше ок и се така во круг, боцкам клексани од старт значи пред трансфер бидејки сум со ивф , па и цервикс скратен , и не смеамсдс пешачам ,ама нема предавање , само напред , само позитивно , се за нашите бебуши *** смирено и бебе е чувствително ***

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Само на диета остана? И кажи ми тримесечен шеќер или тримесечен хемоглобин испитуваше? Јас треба да испитам HbA1C%. Што е тоа и за што се испитува знаеш?

5. Milicka*

Milicka* Популарен член

Да само на диета , тоа ти е тримесечен шекер ,мене тримесечниот ми беше 5,1 и терапија не ми дадоа само диетата , приметив дека од тесто мн ми се крева шеќерот и избегнувам колку што можам повеке , исто и благо каснувам но мн мн ретко , леб јадам само тонус , и тоа е во глобала.

eta and Jana06 like this.
  6. Dance27

Dance27 Популарен член

Ајде ќе издржиме се за нашите бебуши.
    И јас иМам проблеми,ми се покачи и мене притисок под терапија сум,исто и шеќерот рипна ме ставија на инсулин 3пати пред оброк и 1пред спиење значи 4пати дневно боцкам инсулин,плус 6пати шеќер боцкам да проверувам.Но тоа е што е,фала на Бога другото се е во ред со најбитното со бебчо,а ние како идни мами ке издржиме се :muscle::hug:

Само се плашам да не има некоја последица бебко поради мојот шеќер.Се надевам ќе има некоја мама да сподели искуство за бременост како е завршена.

7. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Јас сега почнав да пешачам, до скоро ми беше препорачано да лежам. Уште немам испитувано шеќер рано е, но секаде читам штом се појавил во првата бременост, големи се шансите да се појави повторно и тоа ме плаши. Тогаш за среќа немавме компликации само родив големо бебе.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Фала ти за одговорите. Ако ти е утеха, другарка на другарка имала шеќер со првото, а со второто не. Се надевам и со тебе ќе биде исто :hug:

Rainbowbaby likes this.
  9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Јас пиев Амоксиклав. Сега во мисла ме стави.

10. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Офф..пробај да се опуштиш колку можеш и храбри се дека барем за се тоа има лек и колку и да е мачно ќе се издржи за доброто на бебињата. Изгледа веќе многу се ретки трудници без проблеми,што може баш онака да уживаат во бременоста. Ти пуштам среќа да биде се добро,сите да си ги гушкаме бебињата..

Rainbowbaby, Thallia, eta and 3 others like this.
  11. lia22

lia22 Популарен член

Ne se grizi,ne sakaat da go davaat od pretpazlivost.Si piela pominalo si nemala nikakov kontra efekt se e vo red,ne mu ja misli i ne se grizi.

eta likes this.
  12. Andra

Andra Популарен член

Според мене Митко слушај го.Сите со ин витро што сме што се имаме испиено и пред и за време на бременост а секој лек во упаството има штетни дејства па за амоксиклавот е најмал проблем.Алмацинот е слаб а тебе ти треба антибиотик што побрзо ќе делува.Најважно е пробиотик поасален да пиеш.

Среќичка, eta and Martka like this.
  13. lia22

lia22 Популарен член

Se soglasi i dr.Mitko za almacinot rece isto e moze toj i Lactogyn probiotik 2×1 dnevno da zemam

monka_bonbonka, eta and Andra like this.
  14. Andra

Andra Популарен член

Сега постојано лежиш,повеќе течна храна,масажа на грб и нозе и позитивна мисла и ќе биде се во ред.

lia22, eta and lovely12 like this.
  15. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Здраво девојки, јас сум нова , ама ве читам одамна☺️ супер сте со совети и ме потсетувате на детали кои сум ги заборавила од пред 8 години со првата бременост. Сега сум 23+5 ама имам многу болки во половината ако лежам премногу или на една страна. Ви се случува ли и вас вака, матичната вели така требало

LadyC, Bella*, Maja92@ and 2 others like this.
  16. lovely12

lovely12 Популарен член

И јас сум така постојано ме боли ако лежам подолго...посебно ноќе.

Milicka* likes this.
  17. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Некогаш ми треба време дур се подигнам и како си помагаш?

lovely12 likes this.
  18. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

И јас сум 23+5 ... исто имам болки ама само во куковите коа лежам подолго време на една страна

IvanaAni likes this.
  19. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Во која лабараторија правиш урина и брисевите каде ги носат дали знаеш. Имам едно лошо искуство со една лабараторија, и многу сум им лута, па затоа прашувам. Иначе не се грижи, штом не е цервикс ќе се среди бактеријата со антибиотикот. Искрено, штом те предупредила матичната, а бактеријата е осетлива на антибиотикот што сака она да ти го даде, послушај ја.
    Мое мислење, ти одлучи си.
    Побрзо да помине!!!
    П.с. Прашај за пробиотикот да си го пиеш и понатака обавезно

eta likes this.
  20. lia22

lia22 Популарен член

Da odluciv da zemam amoxicillin (almacin)koj go predlozi maticnata a go odobri i dr.Mitko rece ok e.Probiotikot da najverojatno ke go zemam i ponataka.Urina nosam vo Synlab a brisevi na klinika.

monka_bonbonka likes this.