Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

@Jana06 @NNK19 каков магнезиум земате? Јас шумливи со Б6

NNK19 likes this.
  2. NNK19

NNK19 Популарен член

Абе не ми поминува скроз на скроз само малце ми пушта.. офф маки.. ќе си пијам и тоа е.. ама тоа си викам со првото у 9ти се тогаш ме болеше пред ништо а сега еве денес 22+1 (мислам дека сум влезена во 6ти) уште сега ме боли си викам а кај е 9ти.. а и мешково почна многу да ми смета не можам више ни патики да облечам ко што треба... тоа е ќе издржиме се:D
    Едвај чекам јуни да дојде :rofl:

Jana06 and Bebac like this.
  3. NNK19

NNK19 Популарен член

Јас пијам магнезиум директ (на Natural Wealth) по едно кесиче

Bella* likes this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Мене затоа ме зачуди, ама сепак е човек, ете грешел од искуство на негови пациентки. Мада знам дека кај него сите одат за пол да дознаат, стварно е мн добар, и верувам дека му е реткост грешка. :)
    Ама тоа сепак не значи дека не греши. Нормално е да згреши. Ќе видиме за кај мене. Сепак што и да е да ми е здраво и живо прво, ама сепак док не каже Ложанковски не потврдувам ништо. :)

Milicka*, mal.ecka, eta and 1 other person like this.
  5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Да, да, така ќе прави од сега, лека полека се подготвува матката и бебче и мене ми е така на моменти дури и во одење ми се ствртднува за момент и застанувам, ме потболува троа малку, додека ме пушти и пак продолжувам да одам. Баш пишав преска, некни дури во сон имав и слаба менструална болка, која помина за многу бргу. Исти недели сме и со тебе и нормално е тоа, сега веќе нема страв што да биде, само ќе чекаме да дојде моментот :sweat:

Milicka*, eta, Dikinzi and 2 others like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Фала мајка. Зборови се во прашање ама значат. :l: На крајот од денот е најбитно да е здраво и живо, но сега веќе во 16+4/+5 ќе се гледа поубаво. Сепак овој преглед е за пол да кажат бар кај мојот гинеколог. А ако е машко ќе одам на трето. :D :* :hug:

monka_bonbonka, Milicka*, eta and 3 others like this.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Оној директ исто со Б6 ама на Алкалоид.

8. lovely12

lovely12 Популарен член

Леле умрев од колковите, подебно левата страна оти на таа спијам... боли а пијам магнезиум

Milicka* likes this.
  9. Bebac

Bebac Популарен член

Јас користам Magnezij Direkt 375 mg два пати на ден!

Milicka* and elenaklasik like this.
  10. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Јас мислам дека чаре за колковите нема. Џабе витамините кога спиењето и лежењето е ограничено. И јас од мрза да не се превртувам нон стоп останувам на десно или лево по неколку часа, и потоа здрвено е местото боли тапо. Повеќе со масажа на колкот размрдување и тоа. Мн дека витамините би помогнале при таква постојана положба, не верувам. Замисли истото е кога во спиење едната рака ти е под тебе, кога ќе ја размрдаш, сфаќаш целата се здрвила или кога седиш на компјутер па забораваш и целата се закочуваш.
    Тоа е, Че си трпиме :)

11. lovely12

lovely12 Популарен член

Ај другото да биде добро, па ова ќе го заборавиме:f:

Milicka*, eta and elenaklasik like this.
  12. malecko5

malecko5 Популарен член

Мешиња кај мене Сега за сега мирно ќе чекаме болки или прскање водењак до следно цтг

Saba08, Vikk22, Milicka* and 3 others like this.
  13. Andra

Andra Популарен член

Ако некоја членка има испитувано скриен шеќер на клиничка биохемија да ми каже како оди процедурата

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ако е тоа во државна јас бев еднаш, кога видов во каков ладен ходник преполн треба да чекам 2 саати си отидов.
    400 ден ти е во Синлаб на приватно, а можеш и со упат мислам дека нешто ситно се плаќа или воопшто не се плаќа и ќе си седиш на топло.

Филотеа likes this.
  15. Филотеа

Филотеа Популарен член

Добро утро, тмурен ден, да не дозволиме да ни влијае на располжението :sun:
    И мене пребрзо ми помина времево, денес сум 25+ 2, почна малку паника да ме фаќа дали ќе стигнеме со сите подготовки за бебето..

Milicka*, 0ли, eta and 2 others like this.
  16. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Многу убави имиња си одбрала, јас сеуште незнам чекам прво да ни кажат какво е. На брат ми децата се викаат Мика и Михаел. Додуше за женско мене ми се во топ имиња Деа, Ника (ама имам комшика Ника па отпаѓа) Мина и Хана. Се некако ме влече за женско да гледам,дали дека два пати сонував дека родив ќерка незнам.
    За Димчев ме изненади. Мене во првата бременост ми рекоа женско, за кога отидов кај Димчев да излезе машко :D

Milicka*, mal.ecka, eta and 1 other person like this.
  17. Andra

Andra Популарен член

Со првата бременост авицена правев,матичниот сега ми дал упат за на клиничка биохемија ,да во државна е.Значи подобро да не одам.

Milicka* likes this.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Па како сакаш, да беше за едно боцкање ок ама веќе си ја знаеш процедурата и кај гладна и жедна, па уште на ладно во гужва 2 саати... Јас се вратив дома тогаш :)

Да се едитирам: Јас лани бев таму зимата, ако нешто е сменето во меѓувреме не знам. За д димерите пример супер поминав, за 5 мин завршив работа.

Milicka*, eta, Andra and 1 other person like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Машко испадна по Димчев? Хахахаха а сега уште пол не ти спомнаа? Оти мислам исто сме со неделите нели?

Milicka* likes this.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Немаш потреба од секирација, нормални се, немој да се плашиш..може да се јават во било кој дел од денот. Може и по 5 саати да ти досаѓаат, стварно се досадни и мачни.. би ти рекла магнезиум за да се опуштиш, ама више 9 ти влегуваш, па можеш само Б6 да се напиеш. Некогаш може да и да те боли по силно, тие се лажните болки, нема жена шо нема отрчано до болница ради нив :D Ја ем со второ па пак отидов :D Лажните коа ќе легнеш, седнеш веднаш ги снемува. Немој да се плашиш, секој ден ќе ѓи имаш, живци ќе те фанат, ама треба да бидат присутни затоа што телото мора да се спрема за пораѓај. Ја да ти кажам..живци ме фанаа више у 9 ти од нив, не можев да станам, да седнам, да мочам..аууу досадааа :D Иначе како си покрај контракцииве ? :*

Milicka*, Kallias2, LadyC and 3 others like this.