Мене колковите ме болат кога спијам кај свекрвата или кај мајка ми. На мојот кревет немам мака, не ме здоболеле до сега. Имаме душек од Симпо, многу мек и пријатен. Свекрвата и мајка ми имаат тврди душеци и мислам дека тука е проблемот.
A rainbow baby "is a baby born after a miscarriage, stillborn, or neonatal death," "It is called a rainbow baby because it is like a rainbow after a storm: something beautiful after something scary and dark." "It is an extremely emotional and devastating experience to lose a pregnancy [or baby]. To create a life or bring a baby into the world after such a loss is amazing like a miracle for these parents." Моето rainbow бебенце доаѓа наскоро
Топло ти благодарам! Добро се осеќам воглавно. Нормално, стежнат ми е стомаков, еден ден мислам дека цел дом можам да го превртам од чистење, друг ден ми е потешко, бебево се турка надолу некако, де е помирно, де се превртува повеќе. Само болкиве ми се нејасни, кога да се реагира. И сеа си велам, ај утре ќе поминам на преглед, ами викенд е после, шо ако ме стегне нешто појако, кај ќе одам... Докторов не работи за викенд, ќе треба директно во Плодност, а дотаму сат и пол од Охрид. А крвната слика ми е во ред, само забележав тромбоцитиве почнале да се намалуваат, минат месец ми беа 222, сега 199. До која бројка се намалуваат, за да почне крварење? Ај доста за мене. Ти закрепна?
Женски која е со термин во јуни. Мене ми е 11-ти краен термин А за болките во кичма ќе си трпиме, само бебушки да си се добри до тогаш е најбитно
И мене тоа ми е во памет. Сакам да варосуваме, нешто да реновираме, да додаваме, којзнае како ќе биде. Ладно е сега за варосување, а не сакам без тоа. Ништо, ќе си одиме во хотел со мм додека се суши дома @Sexybaby86 Како си? Не си ни пишала одамна.
Добра сум @0ли , 38+ сум и терам некако Веќе двапати на цтг бев, се’ е ок засега. Но бидејќи ќе се пораѓам со царски, сега следнава недела кога ќе одам на цтг, ќе се договорам со докторката и за термин. Пожелно е да не ме фатат болки природно, зошто имам генетски специфична матка и нема да се отворам ни прст, па џабе ќе се мачам. Камо да го знаев ова првиот пат, се измачив ко црн ѓавол и пак на царски завршив Постелката ми ја следат најмногу, мора да биде зрела за царскиот, а минатиот пат не беше сеуште. Инаку гестациски сум “зрела” за пораѓај Деталите ми се сите договорени (кога да прекинам со Фраксипарините, до кога да ги примам после пораѓај), останува следнава недела само да ми отворат историја кога ќе одам на цтг и толку Искрено, баш лесно се осеќам ко за 38-ма недела, со првото потешко ми беше на крај ептен. Нека ме држи вака само
Jas и немав многу, одвреме навреме ме фајќаше некогаш повеќе пати во денот некогаш помалку ама траеа околу 10 секунди. Ништо посебно не беа кај мене.
Не сфаќам зашто кога ме тагирате не ми вади. Среќа се навраќам инаку во нотификации немам ништо. Дај ми едно девојченце мене, туууу колку сакам човече пуста да останам. Преубави имиња имаат и никој нема да им ги крати. Мене Константин Филип ми е крстен по македонските цареви, на маж ми идеја, а сега јас бирам и сакам скроз библиски имиња, ама чепнав за Меглена и не ми пишува ништо посебно и се изиритирав. Како сте вие кажи? Ќе пукнам со две така?
Не' има повеќе во јуни, види на темата Мене ми е 4ти краен. Исто На крај си велам, поважно е да не бидеме под стрес, па и ако не се стигне се што сме испланирале здравје.
И јас тоа сега размислував. Дома е хаос, син ми не сака да шета со дедо му и јас полудувам. Ни на работа не отидов као да за чистам малку.. И си викам како ли ќе ме биде со две??
Исто сме со неделите. Да машко рече и машко родив, пред тоа на прегледите женско ни кажуваа па и по име се обраќавме на стомакот Јана беше до тогаш,па се роди Данило. Сега не ми кажале уште, на преглед сум наредниот петок па ке видиме дали ќе прашаме. Имам некоја замисла кога ќе одам на скрининг во Систина да види докторот какво е а да не ни каже туку да ни напише на ливче и да пукаме балон со розеви или плави конфети . Ептен сум уфилмана
Кој степен ти е постелката и до кога треба да боцкаш Фраксипарини? Ќе испадне сè како што си сакаш, не може поинаку да биде! Ајде да те држи лесното со крај