Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mila101

mila101 Активен член

Сосема нормално е, не се секирај.
    Како што одминуваат неделите се' почесто ќе идеш (по мое искуство така ). И мм се зезаше, да сме си отвореле фабрика за тоалетна :lol:

Инаку мешиња, само што се вративме ние од контрола. 5ти ден надминат термин, скроз затворена вагинално, со бебчето се' во ред, контрола повторно за два дена. Морало да се чека до 42 недела т.е. 14 дена по термин пред да преземат нешто рече докторката. :?:
    Ќе си чекаме. :)
    Поздрав :*

2. wtff

wtff Популарен член

Јас мислам дека ќе е женско :angel: И мм исто мисли, па ќе видиме... Ти во која недела го дозна полот?

bruno.com ти која недела си?

mila101 ајде не се секирај кај и да е за некој ден ќе се гушкате со бебето :inlove: Какво е твојто?

3. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Јас во 13 недела го дознав полот, кукла на мама не се криеше. :inlove:

ddevojce likes this.
  4. wtff

wtff Популарен член

Баш убаво. Моето бебче на последниот преглед беше многу активно, докторот се изнасмеја. Можеби затоа не можеше да се види... Но како и да е а 3 недели здравје, би требало да се види....

5. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Мамички за сите вас кои со нетрпение сакате да го дознаете полот еве ке ви споделам моето искуство. На фоумов побарајте има тема предвидување на полот, таму има еден начин со сода бикарбона и мокраќа, мене лично ми се покажа точен тестот два пати го направив и два пати излезе дека е машко и навистина околу 16 недела докторот ни потврди дека е машко!
    Побарајте ја темата и пробајте ако не за нешто друго барем за забава

Христос се роди! Навистина се роди!

6. wtff

wtff Популарен член

Мила малку се збуни :) Христос Воскресна! ;)

Можеби овие денови ќе го пробам тоа :)

7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Девојки ми треба ваше мислење!
    Бременоста ми ја следат матичниот гинеколог и мојот приватен гинеколог кој ќе ме пораѓа. Мислењата околу терминот за пораѓај не им се совпаѓаат, приватниот гинеколог (кому повеќе му верувам заради искуството кое го има), предвидува дека ќе се породам цела недела покасно од терминот кој го имам за пораѓај пресметАн по последната менструација. Поточно покасно е зачнато бебето и покасно ќе се роди. И сето тоа воопшто не ми е важно дали недела време порано или покасно се додека за бебето и двајцата гинеколози ми велат дека е се во ред. :talk: :talk: :talk:
    Е сега она што сакав да прашам е до кога е важењето на болничкиот упат и специјалистичкиот упат издаден од матичниот гинеколог. Ако е месец време тогаш болничкиот упат веќе ми истекува или нема врска тоа а? Ми го издаде матичниот пред цел месец а јас меѓувремено не се породив и сега треба нов да си извадам? Утре палнирам да појадам на гинекологија со специјалистичкиот упат но и од неговото издавање има поминато 10 дена, а не знам колку време важат?
    Малце сум тапа за такви работи :$ Ве замолувам да не ми замерите... :tmi:

8. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Мила не се замарај ич затоа ќе си се види и кај мене на 13 недела не застануваше многу се вртеше не даваше да се види затоа на 15 недела бев специјално да видам дали се гледа и се виде дека е маже :D штом си осеќаш дека е женско може да си во право ама што и да е уживај дечиња најмили се секако си ги сакаме највеќе ;)

wtff likes this.
  9. bruno.com

bruno.com Истакнат член

I mene uste mi nema kazano dali e masko ili zensko a veke sum 17 nedeli,veli samo deka viselo nesto pa ke vidime sto e slednata kontrola :) najvazno e da bide zivo i zdravo :)

10. Glasna

Glasna Популарен член

преку отчукувањето на срцето на бебето,најточно можете да го дознаете полот :)

koritsaki likes this.
  11. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

aaaaaaaaмааааа Не се збунив малкуууууу туку мноооооооооогуууууу :D :D :D :D :D
    што да правам мнооогу сум расеана и заборавена ,добро е што тоа е нормално во бременост инаку сите ме гледаат .....бело :lol:
    Извинете ХРИСТОС ВОСКРЕСНА НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА!
    поззззззз

12. Agrona

Agrona Популарен член

Spectre со среќа нека ти е, со лесно да го износиш бебуш. :clap:

wtff во врска со мокрењето јас не мокрев многу до 7 месец. Еве од 7 месец сега веќе 8 месец, мокрам на пола саат скоро. За тоалетна само работиме со мм овие последни 3 месеци. :lol:
    Не можам раат да излезам сега нон-стоп ми се оди во веце, иако сум била пред пола саат пак ми се оди и со мм кога шетаме барам само веце. :lol: Во 8 и 9 месец најизразито е одењето во веце бебето е големко и притиска на бешика. Навечер станувам по 3-4 пати за во веце и ми се крши сонот, но тоа е тоа се за бебушко. ;)
    И за сите што сакаат да го дознаат полот јас ќе ви речам што и да е нека е здраво и живо само. Јас имав некој мајчински инстинкт од сам почеток викав и знаев во себе дека е машко. :inlove:

Инаку ние сме добри со мажето мое веќе тераме накај 33 во 34 недела. Много прошло мало остало. :) Со Господ напред само. Мажето мое си мртка ли си мртка си клоцка си се преместува, осеќам лакт, газенце, ноџиња, рачиња кај што се преместуваат. Како планина стомакот ми станува опааа горе долу се преместува бебушко. :$ Киселните се' уште се присутни и навечер станувам ем за да одам во веце ем за да пијам млеко и вода за киселните, но пак џабе ништо не ми помага.
    Имајте убав ден мешиња. :hug:

wtff and LaDyDoLl like this.
  13. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Мене минатата недела (15недела) ми кажаа дека се две машки :) но да ви кажам има многу голема разлика каде ве гледаат, во четвртокот бев во Систина и ми рекоа две машки 100%, а во неделата отидов во државна др не можеше ништо да види, ми вика многу е рано да ти кажам пол...али разликата во ехото беше многу евидентна, јасно ми е зошто не можеше да види. Нека се живи и здрави пред се :)

Agrona likes this.
  14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Христос воскресе мешиња,најсреќни,најубави и највесели празници.Сакав да ве прашам еве од денеска сме веќе 9 недела :inlove: :inlove: ама поспаноста ми е сеуште тука,да можам ќе спијам 24/7.Па сакав да ве прашам вие што сте во понапредна бременост до кога трае,дали ке помине после првото тромесечие или ке дремам по цел ден до крај на бременост :D :D

15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

^^tincemajmunce, мене до 10-11 недела ме држеше поспаноста, тој период веќе се вратив малку во нормала, и мислев, добро е, нема веќе :D Арно ама, пак се врати, сега уште повеќе ме тера на спиење. Ова вака ми е од 13 недела наваму. Само што јас последнава недела постојано се будам, никако не можам да се наместам, ме фаќаат грчеви и болки во нозете, а и кичмата повторно ме боли, па дополнително се отежнува спиењето. Нормално е ова со поспаноста, може да се јавува и понатаму во бременост. Јади многу овошје и зеленчук, пиј многу течности, барем малку ќе ти помогнат да те освежат. :)

16. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Еве јас да пишам како поминавме на лекар. Бев на приватно, бидејќи матичниот не работеше во саботата. Лекарката само што почна прегледот ми кажа дека детето е супер, мерките си одговарат на неделите и дека е ДЕВОЈЧЕ!! Многу ми олесна. Но, има нешто што малце ме загрижи. Виде две цисти во мозочето, една од 7мм и една од 5мм. Е сега се скаменив кога го слушнав тоа, но ми објасни дека се уште е рано и цистите се нормални во оваа фаза од развојот бидејќе спиналната водичка која што поминува низ рбетот и мозокот мозе да наиде на тесни патишта и да формира вакви цисти. Со растење на органите се прошируваат и каналите и цистите сами се губеле. Биле најчести во мозочето и бубрезите, како и во грлото на плодот. Ми рече дека до 27ма недела мора сами да се изгубат. Во спротивно ке правиме други испитувања (трисомија, хромозомски грешки и сл.) Сега сум малце загрижена, но се тешам дека за три недели колку што ми рече пак да одам кај неа на контрола дека ќе ги снема.
    Кај матичниот сум на преглед за една недела па ќе видам и тој што ќе каже, бидејќи на последната контрола во 13 недела он не ми кажа за никаква циста. Да не има некој слично искуство?

Agrona likes this.
  17. Mravce

Mravce Популарен член

Ќе трае и тоа како, мене да знаеш како ми се спие :D , ама од ѕверов дома неможам да се наспијам, спиј додека можеш после ќе плачеш за спиење :D

18. An-na

An-na Форумски идол

Еве и јас имав исто искуство со цисти на мозочето. И на мене ми ги детектираа во 16 недела. Се извадив од памет, ама непотребно ;) Докторката ми рече дека сами ќе се повлечат и така бидна. На скринингот во 22 недела веќе беа видно намалени, а сега на последниов преглед (27 г.н) ги немаше :)
    Така што, ти препорачувам да не се нервираш непотребно. Во 99,9 % случаи цистите сами си се повлекуваат.

RozeSk likes this.
  19. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Мешиња,што убав ден за шеткање денес :) А,толку ме фаќа депресија во последно време. Значи како се ближи терминов се повеќе размислувам на породувањето и ме фаќа страв. Се надевам кај останатите се е добро. Шеткајте денес да го искористиме сонцево:)

20. chache87

chache87 Истакнат член

Постои ли некој лек за гадење и повраќање? :( нон стоп ми се гади, ми се враќа храната, ако јадам малце поминува а после пола саат пак, и цел ден така... :( пијам многу вода и лимони, од овошје ми се гади, едвај издржувам на работа... 7 недели и 4 дена сум, денес сум на преглед за срцето да го чуеме и тоа ми создава дополнителен страв...