Ќе боцкам сега до сабота (заклучно со тој ден), од недела па до пораѓај веќе не. Јас примам голема доза, 2 пати на ден се боцкам со 0,4 и 0,6 и заради тоа, да сме безбедни. Инаку, доволно е 24 часа пред пораѓај да се прекинат. Прашав, а што ако почне процесот сам од себе? Ми рече докторката, си имаме протокол за такви работи, покриени сме, така да знаат што да прават и во итни ситуации кога нема време да се прекине со боцкање. Продолжувам со боцкање на истата доза во период од 10 дена после пораѓај, а ќе почнам (мислам дека така рече Јани) после 12 часа од пораѓајот, заради спиналната. Постелката ми е 3-ти степен, при крај е, ама докторката рече мора да е зрела. Не е за брзање засега, затоа
Здраво мешиња Понекогаш си се прашувам "абе која недела стигнав?' и си проверувам на апликацијава Денес 29+4 и не ми се верува ама воопшто како лета времево и само мисли некои ме облеваат....Леле само здравје и Бог да е со нас и нашите мешковци....Инаку последниве денови правиме некои пооштри клоцкања што за кратко ми ствара како болка, ама ако, убаво ми е А бебуш изгледа и притиска на мочен меур, па се случува и во одење да ме запечи/подзаболи и како да имам потреба веднаш за вц. И навечер кога се вртам од десно на лево осеќам болка и тежина ама додека фатам позиција, па си велам нормално е. И така, на контрола сум дури во 31 недела....Одвај чекам да видам до кај сме а и цервикс како се движи. Поздравче до сите
2000 ми беа пред една недела кога бев, ама рече дека е очекувано на крај да се повисоки, дури ми рече и ниски биле за неделите Што и така е, првата бременост 5.000 ми беа Цела бременост ми се движат околу 800 во просек инаку, ама заради мутациите не се осмели да ми ги смали инекциите на еден фракси. Пукнав, ама се гледа крајот веќе
Denes 27 ma... i sega uste sum 6 ti ili denes vlagam 7mi.? Lele zbunka sum so nedelive. 2-3 tabeli.gleam na edna sum posledna nedela 6ti na dr sum veke 7mi :,)
Ова како цитат на претходниот твој пост, да не го барам. И јас се боцкав и боцкам со клексани. Син ми се роди изненада, бев боцната вечерта накај 21h а се роди сабајлето во 8h, царски. Се беше во ред. А и мене ми кажаа здравје пред пораѓај да ги прекинеме ама бидна. Кај тебе и овој пат ќе биде се во ред, ќе видиш.
Ееее за име и ние си викаме има време , јас сум 31+1 , во игра ми се Јаков , Елисеј , Алексеј така нешо хахха , во однос на меше и мене ми се стврднува на моменти и ме фака страв , некогаш на препони го осеќам , сега пред некој ден на бешика оро играше , уф си велам барем до 36 да издржи мн се плашам , во 33 полна докторов мо рече да си примам инекции за зреење за да сум раат , какво е кај вас искуството ? Примала ли некоја скоро ? Се плашам зш велат се намалувале движењата на бебе , па јас пола час да не мрдне му тропкам хахаха каде си каде си штурче на мама
Страшна сум Кога прочитав незз како пресметав дека ти си поназад од мене и се збунив..... Pregnancy brain
Јас никако не ги разбирам неделите и месеците. Ке влезам во 5 месец кога ќе сум 17 недела и 1 ден или 18+ ? Тотална збунка ми е