Поискусни мешиња да ве прашам, видов крв денес и имам менструални болки дали тоа значи дека почнал процесот на пораѓај.Инаку сум 40 недела и очекувам нормално но дали е тоа тоа...
И кај мене процесот започна со крв, одма заминав во болница и ми открија дека водењакот е високо пукнат и ме задржаа во болница. Се породив по 4 дена, така да ако имаш крв најдобро оди нека те прегледаат.
Здраво мајкички. Дали некоја искусила рани контракции на матка (Braxton Hicks)? Првпат ги осетив некаде во 19 недела, па ги немаше околу 2 недели и сега во 22ра пак одвреме навреме осеќам грчеви кои траат околу 10тина секунди. Цервикс 3.9 ми мереа пред 2 дена, но изумив да и спомнам на докторкава за контракциите. Некако сметам дека се нормални и не паничам, но ете како си помагате?
Fala ti i jas bev zavcera na Gak mi go izmerija obicno ,si otidov na maticnata vika ne e tocno mi izmeri vaginalno razlikata e ogromna fala ti
Не сум ве читала, гледам сте пишувале за магнезиум. Ми рекоа дека 400мг е нормална доза дневно, но по потреба и при болки смеам и до 3х400мг да земам
Инаку да си кажам дека јуначки два заба направив вчера кои бтв беа мн блиску до мевцето расипани по малце, ама ужас болка осеќав, дали преосетлива сум којзнае... Уште ми рекоа здравје за две недели кога ќе влезам во 5ти да ги исполирам и се друго е супер. Во врска со забите, пиете ли нешто дополнително? Неколку ми спомнаа некој сулфат или не знам што да не трескам безвеза кога не знам. Матичнава ми рече нема потреба од ништо, ама ја би сакала оти од една до друга бременост се јадат забите. П.с. Мене крофнава ќе ми ја средат у понеделник и ќе си барам вагинално да мерат цервикс. Не сакам нагаѓања од горе.
Со лесно на пораѓај Најточно се мери вагинално. Иако и при вагинално мерката може да варира,а тоа зависи од апаратот на докторот и од аголот кој го фаќа докторот, ама би требало да се приближни мерки. Мене еднаш преку абдомен кога ми го гледаше и изгледаше скратен,измери вагинално се беше ок.
Mene toa me isplasi sto na stomak mi izmeri me izvadi od pamet vika stom se namalil cerklaz trebalo,otidov na maticen meri vaginalno vika ne super si e ,pa se zacudiv
Neznam veke ,a na kolku vreme vi merat maticnite mesecno ednas mene pocetok na 5 mesec ,sega pocetok 6 sum ,1 mesecno
Интересни фотографии од нашите бебиња деца. Така беше темата Нема проблем бе, само пази каква свекрва ќе бидеш хахахахаххахаа Нема лесно со деца мила, лесно може ќе биде коа ќе се омажат/оженат, коа ќе знаеш дека се изградени во вистински личности, коа ќе гледаат да успеат, да имаат работа, и кога мозокот ќе почне правилно да им размислува, периодот до после пубертет е тој, 15-16 години ќе ни поминат така, после може опуштање некое да имаме Страна 414