Mozes da si kupis svezi urmi so semka , ja vadis semkata i stavas zrnoto kakao ,dokollu nemozes da go jades taka i ti gorci,probaj taka ne se oseka voopsto deka ima kakao ne gorci ic jas jadam taka po 5 6 na den .
Mene mi merat od 12, ama jas sum so visok rizik... so prvoto nikogas ne mi izmerija. Toa pravi procenka doktor ili ako imas bolki...
Мислам во 18та недела мене прв пат ми го измери матичниот, вагинално Тогаш ги направивме и микробиолошките анализи, Torch и уринокултура
Da zavisi kako ke go fati i plus ako pritiska malku so glavceto, se vitka i izgleda pomal i merkata e pomala. Na poslednoto merenje prvicno mi izmeri pod 4 i koga go pomesti glavceto, bese na 4.7
Јас ќе бидам ужасна свекрва. Тоа го знам уште од сега. Ама за да не и сметам на снашка , а нели и она мене фала богу имам да им дадам живеат сами. Идам да мањачам сега. П.с. преубава е! Таман!
Цервиксот секако дека се крати од тежина, јас бев бремена со близначиња, од тежината цервиксот се скрати во 27 недела и се отворив прст и пол, така да ако имате скратен цервикс бидете внимателни и информарсјтесе повеќе
Заради покачени леукоцити ,гранулоците,моноцити вчера генекологот ми преписа Алмацин една доза и после таа доза да проверам пак крвна слика и да се јавам кај општ матичен.Јас се осекам екстра два пати ја повторив крвната слика во две различни лабаратории истите резултати ми ги дадоа.Почнав да го пијам пошто ја смени фацата генекологот кога ми ја виде крвната слика
машиња дали кога ика бебето како да клоцка во исто место во ист ритам е? зашто ако е тоа се уби од икање душа моја
Кај мене беа леукоцитите 12, докторката ми рече дека до 13 е нормално да се качат во бременост, да не ги гледам референтните вредности.
Нормално е да се покачени леукоцитите во бременост. Мене и до 14 ми беа пред 3 месеци па ништо, гинекологот ништо не ми рече, а и јас немам никакви симптоми за нешто дека сум настината или нешто слично. Колку може да се одбегнува антибиотик и не бремена, а камоли во бременост, ептен треба да има нешто што мора да се прима, за инфекција, бактерија итн.
Ги имав редовно 25-28 недела. Само легни и одмори ќе поминат. Кај мене се појавуваа после долго движење или стоење. И кај мене беше така и после антибиотикот се спуштија до 11. Слушај си гинеколог, сепак 15 не е малку и плус гранулоцитите си кажуваат.
Ич да не се плашиш , моево почна скоро секој ден да ика хахаха душа , битно знаеш што е за да не се плашиш
Не ми пречи, и така си го грицкам само што прочитав овде дека едно било доволно, па деновиве можи ќе зголемам на 3 Инаку урми не јадам бидејќи нели се препорачуваат на крај од бременоста за омекнување мислам беше на грлото на матката (макар да не верувам дека од неколку во денот би можело да штети).