Кај Обедниковски , задоволна сум , само се нервирам зш морам слика од бебе сама да си побарам хахаха , иначе е ок смирен и само насмеан ти не се одлучи уште ?
Супер е, и мил на фаца . Јас д-р Кристинка ја одбрав, се двоумев. И за неа слушав/читав добри критики, па тоа е, ќе видиме здравје како ќе е. И да бараш слики, за да не ти е криво после. Поубо да си ги имаш
Ве цитирам и двете, зошто и јас сум на истото место на прегледи. Заради инвитро одам сеуште кај Др.Таше, но за еден месец на 11та недела планирам преглед кај него, и потоа сакам да им отстапам место на жените со инвитро да не чекам во ходник и да продолжам кај другите доктори. Незнам дали можам така? Вие од почеток сте кај овие доктори или?
Можиш, секако. Ќе си прашаш, ама нема зошто да не консултираш и со други доктори. Јас од Охрид сум и одам кај приватен гинеколог. А во Плодност здравје само за породување и сега се договарам за тоа кај д-р Кристинка првпат.
Јас одам кај др Марија Христовска во Плодност (покрај редовните прегледи кај матичниот), задоволна сум и јас, Кристинка е добра и за Сотир исто така сум слушнала и прочитала добри работи. Можеби со Таше треба да се консултираш каде би можела да продолжиш со прегледи ако планираш да продолжиш таму (веројатно потпиша и согласност дека ќе одиш таму,во случај да настане бременост, тоа на ден на пункција го даваат кога потпишуваш еден куп документи, барем јас потпишав, не знам дали уште им важи тоа). Мислам дека кој и да го одбереш нема да погрешиш
Еее потпишав, ама не памтам што потпишавво Септември потпишав, инвитрото дури во Јануари излезе и искрено заборавив. Ќе прашам следниот преглед, не гледам пред неговата врата трудници со мешиња додека чекам, затоа мислев кај другиве да продолжам и јас. Повеќе за стерилитет чекаат кај др.Таше, мислев да не им земам ред на други.
А во кои недели досега си била во плодност (колку пати одиш таму на преглед)? Јас досега во 13,18 и 21. Сега следно кај мојава др треба околу 32, па потоа се думам кога да појдам пак плодност (само за пораѓај не сум уште одлучена каде...)
Да, кај него за жал секогаш е преполно и се чека, а кај другиве на закажан термин мислам дека брзо ќе завршиш работа, посебно што доаѓаш од друг град. Повеќе од десетина минути не сум чекала од кога почнав да одам таму за оваа бременост. Таше си ја заврши работата, нека помага на другите сега
Hihi I posle Ohrid nemalo bebinja hihih, aj prva si pa ke kazis iskustva Od tamu kako e so e *** Ne sum Od pocetok tamu, sigurno bi mozzela da otides na drugo mesto kaj Dr doktor da be odzemame mesto na clenkite koi we go postapka , Jas kaj ivf doktorot odev do 13 nedela , odberisi samo kaj logo , mislam site se OK Pocnav Od 26 I odam tamu na dve nedeli poradi cerviksov , naredno mi we inekcii za zreenje ama mn mine strav Od niv , momentalno sum 31+2 imam uste crème hahaa
Леле не викај дека не боли два пати. И јас после првиот преглед таков го пишав тоа тука, а сега после пораѓај само од тие прегледи имам трауми . Ако не се отвараш лесно има ѕвезди да броиш . Дај боже да не си како мене
Даа? Леелееее, јас си реков шо женски го издржав фамозниот преглед со прсти. Ама тоа не било се`. Уфф, ајде уште малку ќе поодмарам, па ако има потреба за отворање, присилување на цервикс, има шпаги да правам, да се расклештам целата хаххаха. Реков јас, ради сексот шо го немаше...од тоа е @Milicka* ам немат доктори, немат бебиња. Нека се замислат малку, се помалку има пациентки родилки кај нас. И јас ептен сакам дома да се породам, ама немам некако доверба. Сите битолчанчиња.
Ве обврзуваат ако имате успешно инвитро во Плодност, таму да ја следите бременоста??? Или нешто погрешно сфатив, се збунав.
Добро, тоа е друго ако е самоволно. А ви кажуваат кога потпишувате дека и тоа спаѓа во договорот? Ако не потпишете, нема да ви прават инвитро?
Тоа што го потпишав се си мислам дека беше документот кој вели "согласни сте и запознаени со интервенцијата, за пункција итн." Никој не ми кажа од кога имав позитивен тест, таму да одам, јас сама прашував кога на контрола да одам. Не се чувствувам дека некој ме натерал на нешто, што не сакам
@elenaklasik лелелелее се ближи Д денотттт а ? Ајде со лесно нека е само, живи и здрави и двајцата/двете, не се сеќавам што ти е бебче и ќе биде се, те тешам и јас, а мене да има кој да ме теши Торбата ти е спремна? Се ? Јас уште не сум спремила ништо, имам купено скоро се де, ама не ми е спремна торбата, се си викам рано е рано е, за 2 дена влегувам во 9ти по мензис, а по ехото на 26ти. Сега пазарував и начекав на супер попуст гакички за една употреба, имав и неколку купони со плус попуст и ептен ефтини ги земав. Еве ги
Pocnav Od 26 I odam tamu na dve nedeli poradi cerviksov , naredno mi we inekcii za zreenje ama mn mine strav Od niv , momentalno sum 31+2 imam uste crème hahaa[/QUOTE] @Milicka* Да не се плашиш од зреење нема ништо страшно, и јас примав.. подобро да примиш да си бидиш на раат Јас примив три зреења и се породив предвреме и се беше во ред со бебенцето ниту ден во инкубатор и сл.. со добра мисла се убаво биднува