Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    7.671
    Сега скоро бев кај матичниот на преглед, викам испукав на бебе 3 кила и покрај епизиотомија на толкава, вика не за џабе викаат секс треба да се има, демек сум се стегнала. Инаку јас бев со надминат термин и провокации па кој стигна ми пикна рака да ми припомогне. Ако си регуларно со болки не би требало да биде така :)

На Milicka* и elenaklasik им се допаѓа ова.
  2. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Ве молам совет од тие што се боцкате со фраксипарин што ставате за намалување на отоци од боцкањето ми се појавија на некои места како цврсти грутки и ме чеша кожата нешто ефикасно ако има

3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.963
    Допаѓања:
    12.257
    Фала ти @Kallias2 . Со лесно да нѝ е на сите, здрави живи само. Со убаво да помине. Уште сум поопуштена.
    Моето е маже :).
    За торбата, уште не ми е спремна. Ама дека во приватна ќе се пораѓам, не треба многу да ја спремам. Само знам шо ќе облечам, смислено ми е веќе :)
    Дома се опремивме скоро, уште за нега да купам, оставам за на крај.

Кога си на преглед?

На LadyC, Milicka* и Kallias2 им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.963
    Допаѓања:
    12.257
    А немаше ти болки?

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.016
    Оние што пијат пробиотик низ цела бременост... го пиете превентивно или по препорака на др.
    Кога повраќав на почетокот земав еден Провен за трудници, скоро 1000 денари па 2 пати се напив и толку, ми стои. За да не ми остане така за џабе, читав некои и превентивно го пиете па дали да си го испијам се мислам...или да се консултирам со доктор.. Во него има и фолна, и д3, и вит Ц, и б12 а јас сетоа го зимам поединечно. Плус и други витамини.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 21 февруари 2020
    На LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    7.671
    Не, отидов на патолошка ич отворена и без болки со бебе високо. Водата беше почната да се намалува, а се ближеше нова година и малце со врски ме примија зошто почна анксиозност да ме фаќа од надносувањето. Гледав видеа кај што завршило лошо кога бебето било со замотана папочна врвка и на крај моето испадна 2 пати замотано. Фала богу се излезе добро и природно се породив после цели 2 дена малтретирање.

П.с нека не ве паничи муабетов. Моето бебе се роди совршено добро, немојте да мислите на глупости. Мене јутјуб ми предложи некои лоши видеа и почнав да мислам. А и надносување е мачно психички само по себе.

На LadyC, Milicka* и elenaklasik им се допаѓа ова.
  7. Стефанија12

Стефанија12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Здраво бремена сум 23 недели но ми рекоа дека имам бактерија во мокраќа и ми дадоа цефалексин да пијам дали е опасно за бебето таа бактерија??

8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Еее така си е , немат доктори немат бебиња , хахха туку ај не се паничи ти во вода ке се породиш ма :) не за џабе плодност ја имаат методава , па после ке ни раскажиш овде фино лепо :)

@Milicka* Да не се плашиш од зреење нема ништо страшно, и јас примав.. подобро да примиш да си бидиш на раат :) Јас примив три зреења и се породив предвреме и се беше во ред со бебенцето ниту ден во инкубатор и сл.. со добра мисла се убаво биднува :)[/QUOTE] Уф дај Боже , фала малце ме смири , само ми е како ке ги издржам деновите кога бебе помалу ке мрда , тоа ми е ептен стресно , вака скоро цел ден си мрда а нели тогаш се намалувале движењата , но ке го послушам докторот за да си бидам мирна ке примам , а колку чинат знаеш ?

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.995
    Нареднава недела ќе идам на 26ти кога ќе влезам во 9ти, некни бев во болница, нели пишав тука, да прашам што треба, па ми рекоа тие сестри ли се бабици ли се немам појма, дека прв пат одам во болница, требало да се закаже, викам што да закажам кога за 1 недела влегувам во 9ти, што ако нема термин и ми речат за месец дена? Ее вика таа, епа така е, до сега што не си закажала ми вика, штом планираш тука да се пораѓаш, епа викам не можев, на приватно си одам секој месец, не знаев каде ќе се пораѓам и сега така одлучив, да се пораѓам во болница тука, што да правам. Епа вика, тогаш дојди штом влезеш во 9ти наутро во 9 часот. И така планирам, ќе идам сабајлето на 26ти и ќе видиме што ќе кажат, мислам дека на Цтг треба да ме стават и после да ми кажат за 1 недела пак да идам. Знам така беше од другите бремености, ама тогаш друг град живеевме, сега на друго место сме и ново ми е се тука, никој ништо не знам и затоа и ми е страв од се :( ама од се :(

10. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    @Kallias2 @elenaklasik и јас сум изгледа тука некаде со вас :)
    Кога имате термини? Јас 29 март - 1 април :)

11. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    А добро од кај купувате од тие гакичките за една употреба ? @Kallias2 ти знам дека не си тука зa дa помогнеш но некоја друга членка ? :)

Последна измена: 21 февруари 2020
    На eliii89 и lovely12 им се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.995
    Јас 26 Март :)

Ако доаѓа некој навака Гр порачај му или ти ако идеш, земи си од тука, ги има во сите супер маркети и аптеки, ако се начекат и на промоција ептен исплатливи се. Јас си земав 3 паковања денес и тоа од најмодерните, црни silhuete :P

Последна измена од модератор: 22 февруари 2020
    На Enci200, LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Чим си пoд терапиjа не се грижи.
    Прави си редoвни кoнтрoли.

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Иако сме малку офф топик, да појаснам, изјавата која ја потпишуваме на денот на пункција се однесува на тоа дека правиме БПО со наша согласност и дека сме информирани за целата процедура од лекарот за кој сме одлучиле да го прави истото, но во склоп на ова има еден дел каде вели, цитирам: “...се обврзуваме да доаѓаме на редовни прегледи во текот на бременоста...“ и “...во иднина нема да покренуваме никакви спорови против било која страна во случај на неуспешна бременост, аномалии на плод и др...“
    Лично јас не знаев за ова и видов што потпишав дури после трансфер...

На lavica82, LadyC, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Оо..се држам и ја до позитивата иако глава не знам каде ми е ...ама убаво вака коа ќе прочитам убави зборови фала ти :D Одам да го побарам малиот :D :hug:

Ааа, леле..немој вака да ме плашиш..

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.444
    Допаѓања:
    18.694
    Прегледот со рака за време на бременост е побезболен пд прегледот за време на пораѓај :)
    За време на пораѓај прво при прием почна да ме тегне таа доле,кога реков боли,вика 3ипол сантима си отворена ти помагам да те подраширам да те примиме.
    Мислев дека помина страшното се додека не се качив горе и не почнаа покрај внатре ширењето и од надвор да ме тегнат,како забар кога се обидува да дофати шеска, само нели сто пати поболно :)
    На едно такво ширење скокнав од бокс. Тоа ми е најголема траума од пораѓајот,а не знам зошто толку форсираа.

На Ann.loves.you, LadyC и Cherry333 им се допаѓа ова.
  17. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Со здравје да си ги носиш :) и за брзо ке си ги искористиш хехе , па накај Лерин ако отидам иначе подалеку тешко :) фала на инфо во секој случај :) ама сигурно има и овде ама проблем е шо не знам кај да барам :)

На LadyC и Kallias2 им се допаѓа ова.
  18. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    344
    Мешковци ги најдов овие информации на фб ст FB_IMG_1582324941616.jpg FB_IMG_1582324946897.jpg раната на ГАК, се надевам дека ќе се од корист

Прикачени фајлови:

На LadyC, Maja92@, lovely12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    И мене 11 јуни ми е краен термин
    Особено на грб кога спијам чуватвувам болки , али све за беба:clap:

На eliii89, LadyC, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  20. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    344
    Еве јас и сега се мачам да заспијам од болки. Секако ме боли, ама на грб најмногу издржувам, странично кога ќе легнам бебе одма почнува да мрда, претпоставувам не му е убаво. И се така во круг и спиење на рати:D а имаме уште доста до крај

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.