Jas sk nekolku simptomi.. Si se najadov lut ajvar i veke pola den sum si so kontrakcii.. e sea lazni li se ili ne poima nemam. Mi se stcrdnuva stomakot posle nekoe vreme bolka vo polovina...posle pauza od 1 saat i povtorno 1 saat isti bolki.. ne e bolka doduse ne izdrzliva epten slaba e.. ne znam so da pravam ni puknat vodenjak ni chep padnat.. ne mozam da zaspijam od misla i strav hahh.. vo 9 sum na kontrola valjda ke izdrzi bebe bar vo klinika da otideme
Дoкoлку кoнтракците држат некoj интервал (40 секунди) значи дека тoа е тoа. За да бидеш сигурна истушираj се сo тoпла вoда акo не престанат тoа е тoа.
Дали може да ми кажете по пластичарска како се викаат дуќаните за бебешка опрема и дали имаат фб? Вчера поминав со кола гледам има повеќе, па да видам ако ги има на фб да разгледам што нудат.
Таму какво е раскопано, не е воопшто за шетање. За бебешка опрема продавници бараш? Мислам такви беа таму. За алиштенца ги имаш бебето и карамел
Мене ми рекоа да не спијам на грб, не било убаво за бебето циркулацијата на крвта до срцето се нарушувала и снабдувањето со крв на матката и бебето.
Уф дај Боже , фала малце ме смири , само ми е како ке ги издржам деновите кога бебе помалу ке мрда , тоа ми е ептен стресно , вака скоро цел ден си мрда а нели тогаш се намалувале движењата , но ке го послушам докторот за да си бидам мирна ке примам , а колку чинат знаеш ?[/QUOTE] Јас ги примав во Плодност и не знам искрено првиот пат мислам околу 1000ка после пред да се породам таму лежев и примав.. иначе се намалуваат движењата малку, ама нема зошто да се плашиш се ке биде во ред
Да, да, за на грб и јас имам читано а и стварно не можам бидејќи ми ствара некоја тегоба и не можам да дишам...
@Milicka* ако се пораѓаш во плодност таму ти даваат гаќи за една употреба цело време, јас по 5 пати денот барав, некогаш и повеќе. Не купувај, ако ти се само за на болница. За дома јас немав потреба веќе.
Мајки,за пораѓањето во Плодност, да не постои некое списоче што се' мајката треба да носи за нејзе и бебче или таму се прашува? )
@Milicka* , ех здравје само, како ќе испадне не знам. Дали во вода, уште не сум одлучена, ко за првпат, дали ќе одговара тој начин... Како и да е, само добро да е . Да не се препуштиме мн на стравот. Со Господ напред. За тие инекциите за зреење, шо викате дека во тој период бебето е попасивно, значи има врска дека кога расте, не мрда, бидејќи тие се за растење, односно зреење. Така шо не се грижи многу. @Kallias2 , посмирено, ќе си одиш на преглед во таа болница шо сакаш, нема шо проблем да ти е прават, ќе си се разбериш, сепак си трудница, нема да те вратат. И имаш време, таман од почеток на 9ти ќе одиш, ќе фатиш ред. Имаш ти болки, грчења, шо симптоми имаш?
Мешиња, случајно некоја од вас.да не видела вакво креветче Скопје или по другите градови? Пишав и во друга тема, ама овде сте најактивни. Либерта нема,Крш нема..бебе хоме нема, секаде пребарав. Ова ни го позајмија и ми е супер, а другите со тркалца мали шо се не ми одговараат, малата може да ја препрчи, ќе се обеси на креветчето, а воа ми е најсигурно. Ако сте забележале некаде ве молам кажете ми. Ова ми е позајмено треба да го вратам. Фала ви