Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. NNK19

NNK19 Популарен член

Да прашаш во локо кроко да не имаат случајно :D

Milicka* likes this.
  2. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Секаде видов, ама буквално, не го носат веќе, затоа викам случајно некаде некое да не е заостанато. :D:hug:

Milicka* likes this.
  3. NNK19

NNK19 Популарен член

Ооо епа не знам стварно.. јас имам вакво на тркалца само поголемо од локо кроко ама купено е пред 2години.. вакво исто може нема да најдеш ако е постар модел ама сигурно има други монтажни некаде:D

Milicka* likes this.
  4. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Моите рекоа ќе одат кај соседиве, дали доле дали лево :D Ама дури по наредната недела, е до тогаш гледам тука да најдам, ако не ќе треба да чекам уште 2 недели. :D

Milicka* and NNK19 like this.
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Има на страната на babyshop.mk

Attached Files:

Milicka* likes this.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ако мислиш на лични ствари, апсолутно ништо.

lavinija28 and Milicka* like this.
  7. Vikk22

Vikk22 Истакнат член

Nisto od moite porodilni bolki, ni 0,5cm ne sum otvorena, kontrakcii skoro pa nema..ideme do vtornik ako ne so provokacii...ama inat ke bese ovoa mojto..:D:smirk::whew:

eliii89, dunika, elimkd and 3 others like this.
  8. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Девојки примам клексани па кога ги купував во аптека ми рекоа дека можеле да се рефундираат парите од фондот. Дали знае некоја од вас како е постапката кај се поднесува и што се е потребно да поднесам за рефундирање на парите ?

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Овие се големи, ова е ептен малечко, не зафаќа ич простор. Ова креветче е упола од овие големиве :D

Milicka* likes this.
  10. Milicka*

Milicka* Популарен член

Јас ги примав во Плодност и не знам искрено првиот пат мислам околу 1000ка после пред да се породам таму лежев и примав.. иначе се намалуваат движењата малку, ама нема зошто да се плашиш се ке биде во ред :)[/QUOTE]
    Да се ке биде супер , само убава мисла и тоа е :) полна 33 ке примам , само една доза рече докторот чисто да си раат , поарно така него да се мислам , ти благодарам на советите *
    .Јас често се будам на грб , после кога ке се свртам кога ке се размрда бебе мислам јогата ја тепа хахаа , па пак на грб па пак странично додека се смири хахха , па после боли грб и се така во круг , а за проблем сп дишење еве цп дневна сега лежев и ми снема воздух хаха , ај слатки маки се овие , ке издржиме :)

Да само за болница бидејки сакам со царски да се пораѓам зш сум прла најголема хахаха , добро што ми кажа да не купувам за џабе :)

Па ке ги издржам и нов , што се не поминав па уште и тоа :) само се да биде како треба ако сакаш ке ти испратам цени од плодност зедов последниот пат кога бев :)

11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

@Milicka*

Ај пиши ги. Ако не пак во порака

12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

И јас сакам цени :D:D:D

13. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Женски јас сум во збунка и пробувам да не паничам. Си лежев во кревет и кога станав имав што да видам, гаќите и хеланките ми беа мокри. Не многу, да речеме како да сум истурила 50мл течност. Мирисам, ми мириса на мочка на вагинален исцедок ама па зар сум испуштила мочка без да осетам? Не знам дали да одам до ГАК да ме видат... Се си мислам да не паничам за џабе. Не знам што да правам.. 23та недела сум

Филотеа and lovely12 like this.
  14. Milicka*

Milicka* Популарен член

Еве може и на друга членка ке и требаат :D

Attached Files:

Thallia, Isabel, eliii89 and 3 others like this.
  15. lia22

lia22 Популарен член

Vaka neshto

Attached Files:

16. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Грчења имам на моменти и кога седам, лежам и кога одам, многу пати ми се дешаваат поготово при одење, пешачење, ама не е страшно. Болки немам некои страшни, чат пат ме фаќаат така благи менструални ама пак не се страшни. Од Денес по последна М влегувам 36 недела, ама си рачунам по ехото, 4-5 дена сум назад, во среда ќе одам и во болница, тогаш влегувам 36 недела и почнувам 9тиот месец :sweat:

Денес си купив кокосово масло и био сапунче од календула, магарешко млеко и маслиново масло, 100%природно, решена сум се на природно да почнам уште од само раѓање и само такви работи купувам, кремче за после секое менување пелена и шампонче исто календула земав, а планирам наместо крем за тело да ја мачкам со кокосово масло после бањање. Скоро спремна сум со се, пелени земав, влажни земав, прслук за доење имам 3 комада, си ги чувам од претходните бремености. Ете и гаки за една употреба земав за мене.
    Ноќница и пижами со копчиња си купив, како што бараат од болница, исперени испеглани ми се, бебешките сите ми перени пеглани, стокмени се под конец во шкаф, цуцли и шишиња купив имам на Нук и тоа е, па мислам дека ништо др.не ми фали.
    Уште да бирам ден да ги наредам во торбата за болница и тоа е тоа.:whew:

Ти имаш се што ти е потребно за бебче и за тебе?

eliii89, eta and Milicka* like this.
  17. Dance27

Dance27 Популарен член

@Dikinzi овие ги виде ли
    Screenshot_2020-02-22-13-45-25-407_com.facebook.katana.png

18. NNK19

NNK19 Популарен член

Оди нека те видат за мирна глава.. може и да си се помочкала без да осетиш се случува и тоа.. јас имам исцедок нормален и гаќите знаат да ми се намократ. Тркни да те видат па пиши тука :)

Milicka*, Butterfly1107 and lovely12 like this.
  19. malecko5

malecko5 Популарен член

Кога ги купуваш во аптека барај фискална и сметкопотврда можеш наеднаш а можеш и по неколку да купуваш како сакаш и заедно со извештајот и потврда од матичен дека од тој до гој датум си примала клексани одиш во фонд пополнуваш барање и им ги предаваш документите после чекаш да ти стигне решение и пари на сметка

eta and Milicka* like this.
  20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Еве вакво најдов во Гр Screenshot_20200222-144601_Chrome.jpg Screenshot_20200222-144508_Chrome.jpg Screenshot_20200222-144424_Chrome.jpg