Ооо епа не знам стварно.. јас имам вакво на тркалца само поголемо од локо кроко ама купено е пред 2години.. вакво исто може нема да најдеш ако е постар модел ама сигурно има други монтажни некаде
Моите рекоа ќе одат кај соседиве, дали доле дали лево Ама дури по наредната недела, е до тогаш гледам тука да најдам, ако не ќе треба да чекам уште 2 недели.
Nisto od moite porodilni bolki, ni 0,5cm ne sum otvorena, kontrakcii skoro pa nema..ideme do vtornik ako ne so provokacii...ama inat ke bese ovoa mojto..
Девојки примам клексани па кога ги купував во аптека ми рекоа дека можеле да се рефундираат парите од фондот. Дали знае некоја од вас како е постапката кај се поднесува и што се е потребно да поднесам за рефундирање на парите ?
Јас ги примав во Плодност и не знам искрено првиот пат мислам околу 1000ка после пред да се породам таму лежев и примав.. иначе се намалуваат движењата малку, ама нема зошто да се плашиш се ке биде во ред [/QUOTE] Да се ке биде супер , само убава мисла и тоа е полна 33 ке примам , само една доза рече докторот чисто да си раат , поарно така него да се мислам , ти благодарам на советите * .Јас често се будам на грб , после кога ке се свртам кога ке се размрда бебе мислам јогата ја тепа хахаа , па пак на грб па пак странично додека се смири хахха , па после боли грб и се така во круг , а за проблем сп дишење еве цп дневна сега лежев и ми снема воздух хаха , ај слатки маки се овие , ке издржиме Да само за болница бидејки сакам со царски да се пораѓам зш сум прла најголема хахаха , добро што ми кажа да не купувам за џабе Па ке ги издржам и нов , што се не поминав па уште и тоа само се да биде како треба ако сакаш ке ти испратам цени од плодност зедов последниот пат кога бев
Женски јас сум во збунка и пробувам да не паничам. Си лежев во кревет и кога станав имав што да видам, гаќите и хеланките ми беа мокри. Не многу, да речеме како да сум истурила 50мл течност. Мирисам, ми мириса на мочка на вагинален исцедок ама па зар сум испуштила мочка без да осетам? Не знам дали да одам до ГАК да ме видат... Се си мислам да не паничам за џабе. Не знам што да правам.. 23та недела сум
Грчења имам на моменти и кога седам, лежам и кога одам, многу пати ми се дешаваат поготово при одење, пешачење, ама не е страшно. Болки немам некои страшни, чат пат ме фаќаат така благи менструални ама пак не се страшни. Од Денес по последна М влегувам 36 недела, ама си рачунам по ехото, 4-5 дена сум назад, во среда ќе одам и во болница, тогаш влегувам 36 недела и почнувам 9тиот месец Денес си купив кокосово масло и био сапунче од календула, магарешко млеко и маслиново масло, 100%природно, решена сум се на природно да почнам уште од само раѓање и само такви работи купувам, кремче за после секое менување пелена и шампонче исто календула земав, а планирам наместо крем за тело да ја мачкам со кокосово масло после бањање. Скоро спремна сум со се, пелени земав, влажни земав, прслук за доење имам 3 комада, си ги чувам од претходните бремености. Ете и гаки за една употреба земав за мене. Ноќница и пижами со копчиња си купив, како што бараат од болница, исперени испеглани ми се, бебешките сите ми перени пеглани, стокмени се под конец во шкаф, цуцли и шишиња купив имам на Нук и тоа е, па мислам дека ништо др.не ми фали. Уште да бирам ден да ги наредам во торбата за болница и тоа е тоа. Ти имаш се што ти е потребно за бебче и за тебе?
Оди нека те видат за мирна глава.. може и да си се помочкала без да осетиш се случува и тоа.. јас имам исцедок нормален и гаќите знаат да ми се намократ. Тркни да те видат па пиши тука
Кога ги купуваш во аптека барај фискална и сметкопотврда можеш наеднаш а можеш и по неколку да купуваш како сакаш и заедно со извештајот и потврда од матичен дека од тој до гој датум си примала клексани одиш во фонд пополнуваш барање и им ги предаваш документите после чекаш да ти стигне решение и пари на сметка