Мене во моментов ми се стврднува стомакот, не боли ама многу е непријатно чувство, беба шета ли шета внатре, цел стомак ми го разбранува, го гледаме со син ми и се смее он, вика лелее колку мрдааа па ја става главата да го клоцнала сестра му Немам менструални болки, ама клоцања и стврднувања баш имам.
Уште малце имаш до сретнување тет а тет со малецката убавица. Нема поубаво чувство од моментот кога прв пат ќе го видиш бебувчето . Се ќе биде во ред, гални ја од теткава од тука што е изгорена за лепотица.
Многу ти благодарам Ти држам палчеви, знаеш нели Уфф и киселини почнаа, аман секоја вечер дојде ли ова време, почнуваат, гори грло, пече
@Kallias2 , и мене ми се стврднува повремено, еве сега во моментов. Дали ти се подзапира здивот, кога се стврднува? За болки имам и јас менструални, ме нервираат. Вчера па на ЦТГ кога не осеќав болка, регистрираше контракции, а кога ме здоболуваше половинава, на нула беше. Спремна сум со крупните работи, облека испеглана. Немам уште ситници купено. Би зела купка од weleda или bioderma, ножички, крема витаминска, кеси за млеко ако ми требаат, ланолин, аспиратор, за пелени не знам, можда само тетра ќе користам, уште не сум одлучена, и др. Баш ситници
Meskovci 17+3 sum i se custvuvam podueno vo meseto, celo vreme mi e tvrd i tezina osekjam kako prejadena. Inace po 3-4 dena ne mozam po wc da odam. Plus i jajnicite me zaboluvaat moze deka edna nedela sum nastinena i mnogu kaslam ili pak se siri bebco. Nekoj sovet kako da si pomognam da se custvuvam polesno
И кај мене почнаа киселини,прв пат откако влегов во 9ти осетив,стварно одвратно чувство. Синоќе седев на спална од 3 до 5 и гледав низ прозор,чекав да поминат па презаспав некако. 37ма полна од утре едвај чекам денот да дојде @elenaklasik и мене така ми застанува здивот,многу ретко се случува ама еве цтг-то е мирно до сеа ич ништо не покажува.. Вака ми личи на мрзливко,ќе се истегне колку да се јави и си одмара нежен е, не ме клоца нешто силно за да заболи,душа мајкина мада и нема баш многу место А Да ве прашам релаксатор земавте ли од поголемите работи? Се мислев многу за тоа ама реков ај откако ќе се роди ќе видам како ќе биде..се мислам преку ден во што да го ставам да си поседува и да неможе да испадне,да не биде да лежи цело време во креветче или количка
Релаксатор оној со лулање, користевме од 7 дена, кога дојде патронажната ни препорача и не охрабри да го ставаме. На почетокот не седеше многу, по 10,15мин, а сега (на 4м) седи и по 30-40 мин без проблем. Сега знае и да дремне во него Гледам пишувате за козметика, јас имав купено на Мустела купка и млеко за тело, ги користевме до скоро. Но почнаа да му се појавуваат лишаи по нозете и мешето и сега педијатарот ни рече да земеме маслена купка или од тие за атопичен дерматит. Затоаа мој совет од страт да си купите маслена купка, дали Еуцерин,Биодерма,Ла рош....ништо не губите,а вака ќе треба да се изнадавате пари ако не се погоди
И јас да кажам два три збора За релаксатор јас сум за.. со ќере душата му ја извадив се надевам здравје и со ова.. Јас за козметика сум многу задоволна од логоната.. ќере од раѓање ја бањав со еуцерин сапунче и после мачкање со логона.. искрено скапичка е да ама долго се користи @Butterfly1107 ау што збориш бе.. цц срамота.. како и да е сигурно е добро штом ти реков дека има доволно плодова вода.. ајде направи уринокултура па ќе видиш може има нешто штом не си осетила
Мене па денес лево ме боли ако е за утеха ваљда нормално е. Да не се раздвижи повеќе деновиве? Јас пешачев вчера па со тоа си врзувам. Пијам камилица чај и брусница превентивно, пробај ..во понеделник планирам да се слушнам со матичната.
Тие што се имате пораѓано на ГАК дали дозволуваат додека се пораѓаш да го носиш со себе мобилниот би сакала откако ќе се роди бебето и кога ќе ми го стават на гради да ме слика сестрата да си имам за успомен или ако го пуштат сопругот да влезе додека ме средуваат тој да направи слика?
Мобилниот беше со мене ,во кесата со стварите. После пораѓај ги замолив ми ги подадоа,зошто не смееш да се мрднеш од бокс а не па да станеш. А ова со сликањево малку тешко да се изведе освен ако немаш врски
Ние што се пораѓавме сите бевме со телефони нон стоп. Сестрата баш искоментира не биле дозволени, ама така се погоди ете. И на бокс мојот телефон беше со мене, додека ме шиеја зборев со мм. Не побарав да ме сликаат, може и ќе ме сликнеа.. Во тој момент ме ми текна, но не знам зошто не би ме сликале. Како ќе ти се погоди таму е..
Па да, така и мене, како да не можам воздух да земам за секунда и поминува. Овој месец најтежок е, не за џабе рекле сите