@maremaca29 те гледам дека цело време нагласуваш некои работи ко само тебе да ти се случуваат. Сите не' боли , сите имаме менструални болки, сите се шириме, сите се разболуваме и сл. Ај опушти се малце прво и не оди при секоја паника на доктор оти понездраво е да те гледаат на ехо секоја недела него сите симптоми што се скроз нормални за секоја трудница.
Jas ne zemam za primer drugi clenki,se zemam sebesi dokolku imam iskustvo.A ako imas nesto protiv slobodno preskoknime pod itno.Jas imam istorija zad sebe,zatoa dobro znam sto pravam i ako sum ispanicila e sosema normalno. I nikoj ne odi sekoja nedela na pregled za tvoja informacija.
Извини вака, не сум на ничија страна но овде има жени /девојки кои воопшто не знаат што е нормално а што не е. Немаат некој познат да прашаат или слично. Секој сака да се информира доволно, да слушне/прочита повеќе искуства, а тоа што го пишува на интернет и не е баш најточно. Пример јас сум доста млада и неискусна, сама(без мајка до мене) во странство,а немам ни пријателки кои биле или се бремени. Мислам дека сајтот е затоа и направен за да си помагаме едни на други а не да се критикуваме и да наоѓаме маани.
Дозволуваат мобилрн.. мене самиот доктор кој ме пораѓаше заедно со адела и калчев ми го даде телефонот.. зошто премногу прашував.. зошто е ова вака зошто е тоа така и дур ме шиеа долу докторот ми рече ај земи си телефонот и замарај ги роднините и пријателите мене остај ме да те средам...
Секогаш се прашува и сите прашуваме тука, и јас не сум имала искуство и на фемина исто ме учеа се пред три години. Многу паника беспотребно да се прави нема потреба. Сите сме биле таму . Немам ништо против ама има жени тука што и без историја се паничари. Треба да се внимава како се презентираат некои работи.
Pa i jas citam iskustva od zeni sto bi me ispanicile pa sto treba da ne go otvaram forumot???ili pa da im pisam postovi vaka kako ti sto pisuvas???
Епа најверојатно никој не реагира како што реагираш ти. Наместо да се смириш и да прифатиш дека грешиш, уште се караш со мене. Гледам баш добро ти е. И у принцип ако не знаеш да прифатиш критика имаш опција игнор.
И да те гледаат почесто на ехо не е страшно,мене заради фраксипарин што боцкам секој две недели сум на ехо и плус месечни контроли по 3 пати месечно ме гледаат и скрининзи правам приватно некој месеци и по 4 пати .
Vo pravo si,na ignor najdobro da vakvi komentari.... Eto ti ja imas taa pricina.Kaj bepceto moe zeludnikot ne mozese da go vidi maticnata pa trebase ovaj mesec poveke pati da se pravi skrining.Ama toa e nekoi luge ne razbiraat koga covek si ima maka i ke prasa,ke se iskonsultira.... Ti posakuvam so lesno i ubavo do kraj da si isteras bremenosta.
За што ти требаат? За дијареа ли? Јас искрено немам искуство со Линекс и не можам да кажам, може е дозволен, ама мене лично матичниот ми рече ништо не, освен пробиотик. Со едно пролајф што испив одма се средив.
Мене во бременоста ми дозволија да пијам линекс бидејќи имав дијареа. Така да мислам со консултација со гинеколог би требало да ти дозволат.
Добро утро. Средена, издепилирана, спремна за гинеколог утре, ем да дознаам пол со сигурност (ваљда нема бебо да се крие) , ем да го видам како е. Ова е многу помирно бебе у меше од Константин .Има денови за фудбал, ама повеќе е мирничко. Темиве станаа хпл деновиве, ама се ќе се среди малце по малце. Се читаме за некој ден.
Добро утро. Почнаа несониците, веќе 3-4 дена не можам да спијам, само се вртам ту на една ту на друга страна, ту офкам ќе ме заболе нешто или стомак или колк или нога Последниов месец е таков, сум заборавила ама се навраќам полека дека сум го поминала ова 2 пати Чат пат имам некоја менструална болка во текот на денот, чат пат ќе ме здоболи мочниот меур од ударите на беба толку силно што мислам готово се помочав. Од вчера и бело прање имам, осеќам како ми тече и од памет се вадам, како кога ти иде М е така исто и одам во вц и на гаки бело бело, оддамна не сум имала бело прање, сега на крај Друго што да ви кажам, утре и јас одам во болница на преглед или Цтг не знам, ќе видиме. Време денес топло топло, права пролет. Ќе излезам после една прошетка покрај море, да ми мине време додека идам да го земам син ми од школо. И така. Ве поздравувам сите и имајте убав ден денес
Може ама земи има пробиотик кој еднаш до два пати се пие дневно.Линексто е 2х2 или 3х1.Има во еурофарм дармфлора пробиотик по 1 дневно е.