Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Фала ти. Јас може ја утнав темата, сега видов дека имало друга тема за вакви работи ама толку многу ме боли глава што едвај гледам. Извинете.

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Да ве поздравам само од болница, денес ме садржаа, морам 5 дена да останам под антибиотик поради маститис, или као шо вели докторката не исклучува истатоци од плацента. Ќе пулнам од страв и од грижи. Бебе е со мене ди цица, се е супер, големата е дома, беа да ме посетат ми недостига детето. Аман веќе.

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Ајдееее. Со лесно мила. :(
    Од кај сега испадна ова? Какви симптоми имаш за да сумњаат дека не си дочистена?
    Баш ми е криво, да пишуваш, ќе те мислиме. :l:

ddevojce likes this.
  4. eliii89

eliii89 Истакнат член

So pomin neka ti e , ti ostanuvas zaradi mastitis vo bolnica ?Od kaj neiscistena sto simptomi imas

ddevojce likes this.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

@eliii89 @LadyC фала ви, да ви кажам и јас немам појма зошто лежам. Помина сега визитата, ми прегледаа градите малку црвена е левата со груткички. Му реков дека у друга клиника видоа “остатоци” а овде рекоа се е во ред нема ништо. Сега антибиотикот шо го примам ќе покаже дали е вистинскиот и дали ќе помогне да ми се намали температурата и воспалението на градата. Рече дека За три дена ќе видиме како ќе се одвива дакли ќе падне темп и дали е од градата. Секако пред да ме отпуштат ќе ме гледат на ехо повторно. Ако има остатоци ќе бидат исчистени. Немало последици под антибиотик сум :?:
    Сето почна со треска и болка бво градата. Па качив температура и решив да одам. Од ко сум се породила стално ми е у глава плацентата оти беше малку пукната на едно место. Почнав да имам болки при мокрење и да ме боли стомакот. Главоболка и многу се потам навечер.

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Ајде мила со лесно. Ќе биде се во ред. Нормално е и од маститис се што наброја , но ако осетиш дека ти се влошува побарај второ мислење некако ако можеш.
    Да не известуваш плс. Чувај се. :l:

ddevojce and eliii89 like this.
  7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Ајде брзо да поминува, со лесно само , ќе биди. Не сум искусна за таа работа, но од се' срце ти посакувам брзо закрепнување :hug:

ddevojce likes this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Машко е. :inlove:
    Двајца кога ќе потврдат веќе е друго.
    Башка и ја му го видов. :tmi:
    Нека ми е здрав и жив само, тоа е на прво место. :inlove:
    Ме клоцка баш доле десно и викам на докторката, вика ноџињата му се таму. :inlove:
    Ух срце, Константин ќе си има најдобар другар. :inlove:
    Женското ќе остане за подоцна, батковците да ги израснам здравје па ќе одам на трето .:D

9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ајде ќе се чекаме и за трето важи?? Живи и здрави нека се само, синови на мајка.

Kate Rina 93, Milicka*, eta and 2 others like this.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Може. Нека пркнат батковците и да им дадеме работа после.
    :D

11. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

офф леле мешиња хормоните ми се 300 емоции преовладаа гледам некои видеа со бебиња и си плачам онака ко луда што од среќа што од страв...;( едвај го чекам моментот и во исто време ме фаќа паника :sweat:
    дали само кај мене е вака или :drunk:

12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Здравооо и од мене. И јас само што завршив, да ви кажам како што се плашев од болницата, оти не бев до сега никогаш доаѓала, супер поминав, фини бабиците, докторите млади некои тие само што биднале доктори, сестрите фини, баш пријатно сум изненадена. Ја видовме и на ехо, си се наместила како што треба со главче надолу, мерките вадат дека е 2.700, ме ставија на Цтг, првиот пат неуспешно, мн.беше мирна па ме испратија да доручкувам убаво и благо и сок и да се вратам по 1 час и после тоа беше супер, мрдаше ко лудо на Цтг, задоволни и докторката и бабицата ми рекоа дека се.
    Ете така, сега се враќам, ќе прошетам малку додека дојде време да одам по синко од школо.
    Поздрав на сите :*

13. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Нека се живи и здрави само и јас ќе си имам двајца синови, гордост на мама и тато, а бато Матео другарче. И јас ко тебе мила се шалам малку да пркне бебуш одам на ќерка ;):D:D:D

Kate Rina 93, Milicka*, eta and 2 others like this.
  14. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Не срцка и јас вчера гледав и си плачев , ме зеза маж ми дека не знаев зошто плачам :D хормони во плафон

15. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

ИСто ми се дешава и мене хормоните ми се хаос.Како влегувам во нова недела ме фаќа паника,па од друга страна едвај чекам да си го гушнам бебето пошто ми е прво сум и напната ептен.

16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Син на мајка најубав се вика тоа ,да се живи и здрави само тоа е најбитно :)

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Секако. И првиот ми е лепотан, ако се на маж ми собрал, ама око има мое и преубав е . Син на мајка најубав што би рекла ти . :inlove:
    Ова второво се надевам ќе земе од мене нешто повеќе. :D
    Леле дупла свекРива ќе бидам, тешко снаите со мене. :rofl:

18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Za mastit pocesto odmolzuvaj ja gradata so blagi dvizenja masazi vo krug ,so topla voda da ti se otpusat kanali ,ne si doma inaku list od zelka vadi tt niz cela grada stavi list zelka mn pomaga i gi omeknuva grutkite ,so lesno i so pomin neka ti e

lavinija28 and LadyC like this.
  19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Леле син ми е копија од мажот ми ама јас не сум верувала дека може до толку да се исти ,јас првата бременост сакав многу девојче ама од кога се роди не би го сменила за ниедно женско на светот маза мајкина ми е тој .Јас другата недела сум на скрингот во 22 недела па да ми потврдат дека е девојче па да можам да купам нешто розево :D
    Иначе мене деновиве па такви мисли ми се увртеле глупави како ќе издржам во болница кога ќе се пораѓам без син ми дури депресија ме фаќа на моменти ,хормоните ми работат многу изгледа :(

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Ауу ќути и јас сега разбрав дека нема веќе посети од никој освен од маж, не смее ни дете, ќе си приумрам без него. Инаку исто ко тебе размислувам. Колку сакав девојче, ама таков принц на бел коњ си родив, што за ништо на свет не го менувам. Мајкин лепотан. :inlove:

Milicka* and Thallia like this.