Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Честитки carolina88 и со лесно да си ја истераш бременоста :*
    Инаку штом последна менструација си имала на 14 март, сега си 5 недела и 5 дена :) Скоро веќе и срценцето може да му се чуе на бебето... :)
    Еве еден линк за пресметка на неделите што ќе ти помогне. http://www.babymed.com/pregnancy-ca...p_cl=28&pc_ud_week=5&pc_ud_day=0&pc_ivf_day=1
    Исто така можеш да си направиш и ticker за да можеш тука да си пратиш која недела си а и останатите на форумот да знаат кога ќе поставиш некое прашање, а верувај ќе имаш мнооогу прашања :)
    Можеш да почнеш да си пиеш фолна киселина доколку сеуште не си почнала :)
    Поздрав :*

2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    peace 88 i carolina 88 најпрво добредојдовте во труднички муабети,ви честитам за бременоста и двете цртки имајте си убава и лесна бременост и уживајте си бидејќи многу брзо поминуваат неделите ;)

3. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    мамички а како се прави тикер???сакам да направам :hai:

4. DajanaDidi

DajanaDidi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    14
    Девојки добровечер .
    Бремена сум веќе 30 недела но имам еден проблем , многу променливо расположение , но проблемот е во тоа што повеќето време сум тажна и целото време си плачам . Незнам што да правам чувствувам како да немам подршка од никого а знам дека не е така :( ;( ;( ;(

5. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    не се секирај не си единствена на сите трудници расположението ни е променливо, и јас сум иста де сум тажна де среќна, плачам за ситници се карам за ситници, се нешто ми смета не ми е по ќеиф :D ќе ни помине уште малку

6. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Еве сум и јас, 6 недели и 3 дена :inlove: Дај кажете чаре за утрински мачнини зенски, рано поцнуваат а дури, 12-13ч завршуваат, а јас од 8.30 треба да сум ок за на работа :(
    Позз :*

7. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Срцка оди на странава - http://www.femina.mk/out/?id=846d00c05b ... gnancy.php
    и следи ги инструкциите, после на фемина кај потпис стави го ;)

8. Spectre

Spectre Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    74
    Вчера од премногу возбуда заборавив да ви пишам, бев на ехо ме гледаше гинекологот и бремена сум навистина :) Секој треба да го доживее ова чуство, прекрасно е. :inlove:

На green.eyes, SimonaTino, slimy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Честитки мила, јас од неодамна го осетив :lol:

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.161
    Честитки до сите нови трудници, бројов значително се зголемил, браво, и желби за сите оние што очекуваат две црти, тоа да се случи што побрзо.
    Ние денес на контрола, 26 +4, супер се чувствуваме, бебушка мрда ли мрда, не знам јас кога ова наше бебе спие :D, туку да ги прашам труднициве со поодмината бременост,можеби звучи глупаво, не секој ден но еве денес гаќите ми се воденки, не многу, без мирис без боја, секојдневни влошки ставам, а гаќи менувам по 5 пара на ден, ви се случило ли ова на некоја од вас и дали има место за паника?
    поздрав и имајте убав ден....

11. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Подетално може? :?:

12. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    ни најмалку не звучи глупаво и јас исто, сите гаќи лом ги направив и секојдневно морам да перам по 5-6пара нонстоп како помочана сум посебно последниве недели кога бебушка е поголема главчето му е доле и ми притиска на бешиката и нонстоп ми се моча, ајде уште малку ќе поминат овие маки потоа ќе си имаме слатки маки со нашите бебчиња

13. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Беллас, види во темата предвидување на полот, мислам дека таму имам прочитано за полот во зависност од отчукувањата на срцето, пр. ако има повеке отчукувања, околу160-170 е женско а ако се околу 130-140 е машко или обратно беше, тоа не се секавам.

14. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Хелоу и честитки до сите нови идни мами. :clap:
    LaDyDoLl мила и јас така како тебе менував по 2-3 пати гаќи во текот на денот. Чим нема мирис и боја воопшто не е страшно нека не те фаќа паника нормално е тоа. Јас сум сега еве 33 недела + 1 ден (скоро почната 34 недела) и осеќам како бебуш не да мрда туку ме растура од клоцање и преместување и ме притиска се повеќе и повеќе на бешика и на секој пола саат сум во веце. И исто си менувам на секое гаќи си пуштам машина секој ден и супер ни е. :lol: Уште малку ќе издржиме се за нашите бебуши.
    Мешиња имајте убав ден. Поздрав ! :hai:

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Секое утро имај до креветот бисквити. И уште пред да станеш од креветот изеди една и мислам дека ке немаш гајле. Ова ми го кажа моја пријателка, која исто така во текот на брееноста имала мачнини и дека секое сабајле повраќала, но прочитала некаде за бисквитите и така и успеало. Се надевам и кај тебе ќе успее, не губиш ништо ако пробаш :) Поздравче

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Oд 140 па нагоре е женско,а испод 140 е машко :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Фала ти женска :* ќе пробам...

18. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво мешиња како сте?

Е јас веќе официално влегов во 31 недела, ми остана уште две месеци од средбата со моето сонце.
    Едвај чекам, ама како што ми поминува времето се потешко ми е бременоста, пак почнав редовно да повраќам, киселини ужасно а најтешко од све се хемороидите.Абе ништо не ми помага секој ден крварење имам, и пролив исто.Употребувам факту чепчиња и маст ама не помагат многу, не знам како ќе издржам уште две месеци вака.
    Само 2-3 сата дневно можам да спијам само несоница имам и многу болки во кичмата и мускулите.
    Е нови мешиња да ви посакам добродојдовте и се надевам дека вие ќе имате полесна бременост, уживајте во овој период од бременоста зашто тек после ќе видите што е мачење и болка :sweat: :sweat:

Поздрав имајте убав викенд :* :* :inlove:

19. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Еве ме и мене, препекав додека да ја отворат темава, а сега жива ме нема да пишам :lol: . Вчера бевме на вториот скрининг, фала му на Господ бебуш е се во ред. Бевме во државна, имав закажано кај д-р Адела Стефанија, ама не беше таму и го гледаше д-р Кочовски (или така нешто беше). Докторот супер си ја заврши работата, баш долго време го гледаше и детално ги запишување сите параметри,, најмногу се задржа на срценцето и на главчето, единствено што не ми се допадна што ништо не ми кажуваше се додека јас не прашав. А јас како што не знам да си премолчам, си го прашував се што ме интересираше :lol: Дури откако заврши со прегледот ми објасни некои работи сам.
    Инаку клоцкото мој си клоцка, си мрда, си уживка :inlove: . Јас сум супер, си функционирам најнормално само имам многу киселини, ништо веќе не ми помага, понекогаш ми се чини сека имам оган во мене :(

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Девојки здраво и од мене многу сум болничка едвај дишам,грлото температура и болки во главата бев на лекар и ми дадоа антибиотик вика дека не поминува со чај и со лимони и со овошје,но некако сум загрижена 5 месец сум и 2недели не сум пиела до сега антибиотик сега да пијам што викате вие,какво искуство имате со антбиотик? овој бил пеницилински и за трудници бил дозволен да се пие,толку не сум била настината и затната последните 5 години кај ме најде сега :(