Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас денес 30+4. Ти која си точно? Мене др ми рече во 32 или 33 да појдам, јас сакав следнава недела во 31 да појдам ама неколку денови не работела (баш кога јас сум слободна), така да можи ќе ме фати сепак 32 недела (ако и тогаш не си замини на 8 март)...:hug::sun:

2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    3.995
    Јас последен пат бев на доплер и тогаш ми дадоа сликичка оти си побарав и сама, инаку кај докторот што одев секој месец не му даваше сликичка.
    Вчера во болница исто така ме гледаа на ехо ама исто како и докторот без сликичка.

На LadyC, Milicka* и elenaklasik им се допаѓа ова.
  3. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас еве 30+4 и сеуште такви болки си имам :)

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Да , во плодност ми рекоа , ми иде да си одам Систина кај ивф докторот ама ептен ми е мачно патувањето и затоа цела бременост лутам , иначе протоци ми мери секој преглед , посетлка исто така , плодова вода цервикс и сите останати мерки , се плашам да не испуштам нешто битно на крајов , затоа прашувам , ке морам сепак Скопје да отидам пошо овде ми велат нема потреба од трет скрининг , не знам веке не сум паметна и се нервирам многу.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    30+2. И јас сакав малку порано, не сум била од 25та мислам ама тогаш најдов термин. Па таман ќе биде и мислам после во 35та само брисевите остануваат да се направат и правец Чаир на прв преглед и цтг. Барем така сфатив.

На LadyC и lavinija28 им се допаѓа ова.
  6. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Ј
    Мислам еднаш дека пишав, во Плодност последен пат бев на 2 скрининг кај Обедниковски. Го прашав кога е следниот скрининг/поважен преглед (оти читав овде дека има и трет), тој рече ами сега нема друг скрининг освен да си направам скрининг за срцето што е тој (посебниот за срце кај бебе ама јас не го правев зошто после тоа бев кај мојата матична, гледаше се детално и срце и мускул и ништо не ми рече) и ми кажа кига да проверам скриен шеќер. Понатаму можи ми спомна дека ќе требаат брисеви (тоа изгледа сега за во 35 неделла) а друго не кажа. Сепак, кога мојава матична ми прави ехо ,кажува се' како е по мерки само цервикс не ми спомнува (плодност ми мереше) . Наредно кога ќе одам секако ќе и спомнам да ми мери....Инаку јас последно ехо и преглед правев околу 15 јануари, не сум појдена бидејќи ми рече матичнава во 32/33 недела да појдам (тоа се паѓа 2/3 недела март).... Се надевам знае што прави оти ми се виде како долг период...:)

7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Нема потреба што да се нервираш, јас на државно ги правев двата скрининзи, од трет ми рекоа нема потреба, само за еден месец да се јавам на ехо, всушност секое ехо му доаѓа како скрининг, доктор мери параметри, гледа постелка, срце, главче, органи, го гледа плодот.... Уживај во бременоста

На LadyC, eliii89, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  8. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Хахах стварно 2 дена разлика :) Инаку си велам и јас таман е прегледот, јас од 15 јануари не сум била, ама така ми рече др (да појдам 32/33 недела) и после брисеви во 35 а после тоа не знам што хахахха

Да, да и јас мислам сега наредниоѕ преглед/ехо ќе биде како трет скрининг оти пак се' мерат :)

Последна измена од модератор: 28 февруари 2020
    На LadyC, Milicka*, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    За мене сите слики од син ми се од курето :lol: само една слика добив од профил и тоа некаде 25та недела,после тоа коа барав 4д ми рекоа карлично е стварно нема да се гледа и така пак си добив уште слики од курето и д-р рече на ова дете лицето ќе му го видиш кога ќе се роди.. и се помирив,ќе си почекам уште малку па ќе му ги штипам тие образи што ги крие толку:D

На LadyC, Milicka*, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Јас имам направено два скрининзи во Плодност и ехокардиографија! За трет скрининг никој ништо не ми кажа. Одам на ехо кај матичниот. И јас матичен гинеколог сменив на почеток на бременост! Кога бев понеделникот кај матичниот така неубаво се испонаша, што ми идеше и него да го сменам. ]:)

11. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Јас се консултирав со 2 различни доктори и рекоа дека трет скрининг не постои...Тоа е само нормален ехо преглед во 31/32 недела, во којшто пак се ќе опфатат докторите и ќе проверат се што треба од плодова вода, до зрелост на матка и ред други работи( Скоро исто како и втор скрининг ).
    Освен ако некои доктори го користат тој термин "Трет скрининг" за да наплаќаат дупло.

На lavinija28, elenaklasik и elimkd им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Кај мене вториот скрининг траеше баш долго,40тина мин,за трет не спомна,а иначе на секој преглед гледа детално на ехо се,почнувајќи од главчето,па со се вода и протоци.
    Слики добивам по 5-6,иако не барам толку,на повеќето не ни разбирам ништо.
    Вагинално ми мери цервикс,кратко само неколку секунди.
    Она што е различно овде и ме изненади е дека нема ЦТГ,односно посета на клиниката каде ке раѓам пред термин без потреба.
    Мислев дека е од 37-8 недела,ама кога го прашав за прво одење во болница,ми рече кога ке добиеш болки,пукање водењак,видиш крв или слично.
    Во случај на надминат термин,да се јавам одма утредента.

На mal.ecka, LadyC, Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    @Kallias2 а што ти рекоа понатаму за покаченото тсх? Колку ти беше?
    Јас порано, пред бременоста, исто не сум имала проблеми со тироидната, а во 15 недела ми открија дека е покачено. Другите хормони ми се во ред, пијам цела бременост еутирокс, а после бременоста (после 6 недели од пораѓај) ќе видиме - може ќе ми прекинат.

На LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  14. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Devojki zdravo.Dali si pazaruvate za bepusite od 6 ti mesec koga ste vlegle ili cekate pred poragaj?

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.652
    Јас во 9ти месец купував. Ама само за изнесување од болница. Остатокот од алишта ми го дадоа.

На maremaca29 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Нема правило женска, како си мислиш прави си. Има многу работи за земање, па не ти е лошо да си земаш малку по малку.
    Јас да, во 6 купував некои ситни работи што ги наоѓав на попуст (бодиња на пр.). Потоа во 7 малку повеќе: перница за доење, водоотпорна навлака, лигарчиња, капчиња, шпикозни...
    А во 8 купивме крупни работи: транспортер, количка, и за капење опрема :)
    Сега сум веќе во 9 месец и ми останува за мене да земам градници за доење, спавачи со раскопчување, може лактатор, влошки, крем за брадавици...

На warrior, LadyC, Milicka* и 5 други им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Си купував и во 6-ти. Купувај си кога си сакаш ти.

На warrior, Филотеа, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Ми најдоа стрептокока во грло, знаев дека има нешто чим си поткашлував и решив за секој случај да ми земат брис од нос и грло. Носот е Ок, грлото стрептокока. 10дена Оспен плус пробиотик за вагина. Зашто со секој антибиотик обавезно добивам кандида. Бљак леле 10дена огромни апчиња уфф....

На Филотеа и LadyC им се допаѓа ова.
  19. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Denes si naracav bodinja mnogu mi se dopadnaa.Starive vikaat da sum pocekala ama jas ke si kupam,kejf mi e...Tie neka si zboruvaat,toa im e rabota hehhe

На Enci200, dunika, eta и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    3.995
    3.1 ми беше, според докторот не беше многу покачен и на ехо беше се во ред и не ми даде терапија

На Enci200 му/ѝ се допаѓа ова.