Здраво женски, ме немаше во последно време. Ја поминавме некако свадбата. Сега се прилагодувам на животот кај мажот. Малку тешко оди ама ќе се навикнам со тек на време. Денес бев на преглед кај матичниот. Килажа немам многу покачено, околу 2-3 килца. Крвта ми беше добра, а во мокрача повторно 2 плусчиња. Претходно пак така имав во мокрача ама брисевите беа чисти. Не ми земаше брис повторно, само ми препиша Cysticare таблети од HealthAid, едвај ги пронајдов. Ми препиша и Макримор вагиналети за белото прање. Ќе го послушам ќе ги ставам. Бебето е супер, 1080 грама ми кажа дека тежи, се било во ред и ни го покажа лицето на бебето се гледаше. Многу е убав син ми машала. И така, ми даде упат за индиректен кумбс тест и ми рече со резултатот да отидам кај него и ќе ми каже што понатаму. Ќе видиме како ќе биде понатаму, сега си внимавам на исхрана веќе 3-4 дена јадам овес, оризови каши, свекрвата ми готви месо,ориз, пире.. Не можам никако да почнам да јадам овошје и зеленчук, ама колку се може ќе внимавам и ќе јадам што можам. Избегнувам кока кола и благо. Па мислам ќе биде подобро. Поздравче до сите..
И кај мене ехо е во ред, ама тсх беше 5,2. Нормата беше до 4,2 за онака, а за бремени жени докај 2 мислам. Се си мислам од што така ми се покачи, до суплементи ли е, до исхрана, до инвитрото ли...ама изгледа нема одговори Поздрав!
Нека ви е вечен бракот мила,да си уживате вие двајца заедно, а после тројцата Помина ли свадбата во најдобар ред ? Мачно ли ти беше ?
Здраво мешиња. Јас сум 22 недела ама еве веке цел месец секој ден имам вагинален исцедок какк вода со плус бел усцедок и цело време гаките се мокри.Читав дека е нормално ваг исцедок само да не е жолт или зелен и да не мириса. Дали и на вас ви се случува вака .Ке одам на матичен другата недела и ке прашам.
Zdravo jas sum 23 nedela isto imam takvo ,mokraka brisevi cisti ,maticnata mi vika dokolku ne cesa,pecka ,boli mirisa deka bilo vo red
Помина некако, едвај издржав, крв ми течеше од стапалата, ме влечеа на оро и ме напнуваа сите. Издржав некако, ама одморив и подобро е сега.
Фала мн девојки се смирив малце сега , си поплакав по дома и така , ке видам сега наредна недела како ке биде , вчера бев да си земам упат за крвна слика и дидимери па ме виде докторката рече дека се е во ред , но денес земав резултати и шок ме мавна кетони има +- 0.5 читам може пд диетава да ми е зш не јадам благо , утре ке отидам на матичен да видам што ке каже , се плашам дали ова има врска со скриениов шеќер баш ке известам што ке каже , но дали некоја имала вакво искуство ?
Никако во грижи. Не крварам, не исфрлам, немам болки. Само еднаш наполнив влошка како во први менструални денови, еднаш у вц и толку. Со душа чекам да се раздени и да дојде визита. Плус на бебе падна папче ама не целосно само лушпата, многу кратко и ја сечеа папочната и сега стои внатре, велат овде не е страшно само ќе падне и тоа. Ај да видиме. На големата ќерка така гранулом и се направи па мораше да го средуват дс го горат со азот. Абе да си пукнеш од грижи имод мака. Утре ќе барам киретажа.
Ако си на некој режим на исхрана од тоа ти се кетоните. Во врска со прегледот, баш дека прегледуваат детално е скрининг, самото име си кажува, а цената е како обичен преглед. Само изгледа секој доктор различен термин си користи.
Да бараш. Нек не те зезаат жити се... Ја не знам што народ сме... Да пишеш пак како си. А за малото, не се секирај, тоа ќе се среди само, се надевам не зезнале и таму аман.
Zdravo devojki jas prilicno.sum nova tuka pa sakav da ve prasam. Koristev oreovo.maslo. za strii ama gledam celata sum sina na kolkovi i pocna i.stomakot.da ni.se.praj kako strii Moze da spodelite shto vi pomaga co bremenosta za strii Fala vi
Имам разбрано дека е генетски и што и да правиш не помага. Ама пробај д капки со павловичева или кокосово масло, обично тоа користат... И мноооогу вода. Ако кожата нема еластин - пука .
Јас сум 7ми месец, досега не ми се појавиле стрии (ама очекувам во 8ми или 9ти оти и мајка ми и сестра ми имаа,па очекувам да е генетски, ама не знам па и зависи кожата а и некако не се замарам баш). Си правам мешавина од павловичева (розовата на галафарм ми е најубава оти си е мрсничка), бадемово масло и АД капки и мачкам утро-вечер. Битно да е мрсен стомакот, да не е сув. Многу читав низ темиве за тоа, и видов девојки со прескапи препарати се мачкале и на крај пак распукале.Можи негде помогнале, не знам. Сепак како што кажавме, се' зависи од кожата,генетскиот фактор, хидратацијата....Поздрав